Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σε Καναδική εκδήλωση για τα 200 χρόνια ο Μητσοτάκης

Σε επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, που διοργάνωσε η Βουλή των Κοινοτήτων του Καναδά, παρουσία του Τζάστιν Τριντό, συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα δεν έχει μόνο ένδοξο παρελθόν, αλλά και ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον. Αφήσαμε πίσω μας τα χρόνια της κρίσης. Αυτή είναι μια χώρα που αποπνέει μια νέα αίσθηση αυτοπεποίθησης», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρέμβασή του στη διαδικτυακή επετειακή εκδήλωση.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε κοινή διαπίστωση πως υπάρχει ένα εύρος θεμάτων στα οποία η ατζέντα των δύο φιλελεύθερων ηγετών έχει κοινά σημεία, όπως η Κλιματική Αλλαγή, η Ενέργεια, η συμπεριληπτική ανάπτυξη με έμφαση στις ευκαιρίες για τους νέους και η Ισότητα των Φύλων.

«Θα ήθελα να σε συγχαρώ για τα βήματα που έκανες σε θέματα όπως η Ισότητα των Φύλων. Ξεκάθαρα στην Ελλάδα δεν έχουμε ακόμα φτάσει στο σημείο αυτό, αλλά παραμένει ένα σημαντικό ζήτημα και στη δική μας ατζέντα.

Σε ό,τι αφορά προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε στην εποχή μετά την πανδημία, ο ηγετικός σας ρόλος σε θέματα όπως η Κλιματική αλλαγή, είναι ένα θέμα που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μέσω συλλογικής δράσης.

Έχουμε λάβει τολμηρές πρωτοβουλίες να απομακρυνθούμε από τα ορυκτά καύσιμα για την παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας.

Και πλέον οι προσδοκίες είναι μεγαλύτερες πως θα σημειώσουμε πολύ καλή επίδοση στη δύσκολη διαδρομή προς μία οικονομία μηδενικών εκπομπών».

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή