Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η στάση της…είναι δικαιολογημένη

Απόλυτα δικαιολογημένη χαρακτηρίζει την στάση της Διευθύντριας της Δευτεροβάθμιας Τρικάλων κ. Ξυνοπούλου απέναντι στους εκπαιδευτικούς, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Τρικάλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Είναι απόλυτα δικαιολογημένη η απαράδεκτη, υβριστική και προκλητική στάση της Διευθύντριας της Δευτεροβάθμιας Τρικάλων κ. Ξυνοπούλου απέναντι στους εκπαιδευτικούς των Τρικάλων, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στις 30 Μάρτη κάτω από τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να διαμαρτυρηθούν για τη δημιουργία προτύπων και πειραματικών σχολείων στο νομό μας. Και είναι δικαιολογημένη γιατί:

⦁ Πρέπει να υλοποιήσει οπωσδήποτε την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας από το οποίο διορίστηκε στη θέση αυτή και πρέπει το «εντέλλεσθε» (το οποίο είναι τελικά «δύνασθε») να το κάνει πράξη πατώντας και «επί πτωμάτων» (στη συγκεκριμένη περίπτωση επί των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών του νομού μας) .

⦁ Αδιαφορώντας πλήρως για τις αντίθετες αποφάσεις των Συλλόγων των εκπαιδευτικών των προτεινομένων σχολείων, η κ. Διευθύντρια έχει βάλει προσωπικό στοίχημα να αφήσει το στίγμα της στα Τρίκαλα δημιουργώντας πειραματικά και πρότυπα σχολεία. Άλλωστε για ένα όνομα ζουν όσοι κατέχουν τέτοιες θέσεις, ή για μια φωτογραφία με χορηγούς, με υπουργούς και υφυπουργούς, για μια…. καριέρα, όπως τόνιζε επανειλημμένως φωνασκώντας .

⦁ Αυτό που τη φοβίζει, όμως στην ουσία, είναι η ανάπτυξη του εκπαιδευτικού, γονεϊκού και μαθητικού κινήματος που θα έχει στόχο την πάλη για ένα σχολείο χωρίς ανισότητες, χωρίς ταξικούς φραγμούς, δωδεκάχρονο ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν που θα υπηρετεί τις ανάγκες των εργαζομένων στον 21ο αιώνα. Διεκδικώντας αυτό το σχολείο, θα μας βρίσκει στο δρόμο!

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή