Events – Εκδηλώσεις

ΕΛΜΕ Τρικάλων: Συμμετοχή στην κινητοποίηση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου

8 Apr 2021
ΕΛΜΕ Τρικάλων: Συμμετοχή στην κινητοποίηση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ στηρίζει και καλεί σε συμμετοχή τους συναδέλφους στην κινητοποίηση που

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ στηρίζει και καλεί σε συμμετοχή τους συναδέλφους στην κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/4/21 και ώρα 19.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ  για την Παγκόσμια Μέρα Υγείας.

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ:

Ένα χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας οι γιατροί και οι υγειονομικοί του δημόσιου συστήματος υγείας δίνουμε καθημερινά διπλό αγώνα.

Μέσα στα νοσοκομεία, στο πλευρό των ασθενών μας, στις δύσκολες στιγμές της αρρώστιας τους.

Σε συνθήκες τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Έξω από τα νοσοκομεία, στο πλευρό του λαού μας που δοκιμάζεται, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του.
Δε λείψαμε στιγμή από το πόστο μας. Και συνεχίζουμε.

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου, να φιμώσει τη φωνή κάτω από τις μάσκες. Γιατί ξεσκεπάζουμε τα ψέματα και τις παλινωδίες τους.

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να λοιδορήσει και να συκοφαντήσει τους αγώνες μας. Γιατί αποκαλύπτουμε τις εγκληματικές της ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας. Για τη διασπορά του κορονοϊού στα ΜΜΜ και τους εργασιακούς χώρους.

Γιατί κάνει πλάτες και αφήνει ατιμώρητους τους εργοδότες που ξεχειλώνουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε υγειονομικές βόμβες για να μη θιγούν τα κέρδη τους, την ώρα που τιμωρεί γιατρούς που εφημερεύουν με στέρηση μισθού 15 ημερών επειδή δήθεν δε φόραγαν σωστά τη μάσκα.

Γιατί η κυβέρνηση κρατάει ερμητικά κλειστές τις πόρτες των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων στους ασθενείς της επιδημίας για να μη «μολυνθούν» τα κέρδη τους από κορονοϊό, την ώρα που διασωληνωμένοι ασθενείς μας αφήνουν την τελευταία τους πνοή εκτός Μ.Ε.Θ.

Για τη μετατροπή του δημόσιου συστήματος υγείας σε ένα απέραντο κοβιντάδικο με αποτέλεσμα την εκτίναξη της νοσηρότητας και της θνητότητας.

Παρά τις Ε.Δ.Ε., τις διώξεις, τις απειλές, τον αυταρχισμό, τις απολύσεις, γιατί τα υποκριτικά τους χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια, τα τηλεοπτικά κροκοδείλια δάκρυα τους δεν κατάφεραν να εξαγοράσουν τη σιωπή μας, συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην απάνθρωπη πολιτική που δε διστάζει να βάλει ακόμα και την ίδια τη ζωή στη ζυγαριά του «κόστους –οφέλους».

Δεν αποδεχόμαστε τη βαρβαρότητα σαν «φυσικό φαινόμενο», σαν αναπόδραστη εξέλιξη.

Δε θεωρούμε φυσιολογικό να πεθαίνουν άνθρωποι με φορητό αναπνευστήρα επειδή η κυβέρνηση ένα χρόνο τώρα δεν εξασφάλισε τον αναγκαίο αριθμό κρεβατιών ΜΕΘ που έχει ανάγκη η χώρα μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μη χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί.

Η φετινή Παγκόσμια Μέρα Υγείας είναι μέρα διεκδίκησης και αγώνα! Για μέτρα που θα ενισχύουν τα δημόσια νοσοκομεία και την ΠΦΥ, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με εξοπλισμό και υποδομές. Για επίταξη του ιδιωτικού τομέα – χωρίς αποζημίωση.

Για διεκδίκηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, μέσων θεραπείας και φαρμάκων, την εξασφάλιση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού.

Καλούμε τις Ενώσεις, σε συντονισμό με τα σωματεία των εργαζομένων, να οργανώσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/4/21 και ώρα 19.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

 

trikalanews
Author: trikalanews


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Πρόσληψη 100 Ρομά στην ΕΛ.ΑΣ. – Σχέδιο για ειδικούς φρουρούς μετά την εξαγγελία Χρυσοχοΐδη

Λίγες ημέρες μετά την εξαγγελία Χρυσοχοΐδη για αστυνόμευση στους καταυλισμούς Ρομά, διαρρέει σχέδιο για πρόσληψη 100 Ρομά ως ειδικούς φρουρούς.

Read More


Η ΕΚΤ συνιστά μετρητά – το ψηφιακό όραμα Παπαστεργίου «κολλάει» στην πρίζα

Η ΕΚΤ προτρέπει τα νοικοκυριά να κρατούν μετρητά για ώρα ανάγκης, ενώ το ψηφιακό κράτος υπόσχεται όλα online. Ποιος πληρώνει…

Read More


Κηδεία Ελένης Ζιντζόβα στα Τρίκαλα

Την πολυαγαπημένη τους Ελένη Λαμπ. Ζιντζόβα, ετών 73, αποχαιρετούν την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2025 στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων.

Read More


Ήττα αποκλεισμός του ΑΟ Τρίκαλα με 92-82 από την Δάφνη

Ο ΑΟ Τρίκαλα ηττήθηκε με 92-82 από τη Δάφνη στο Κύπελλο Ελλάδας και αποκλείστηκε, παρά την προσπάθεια και τα θετικά…

Read More


Νέα υπάλληλος στον Δήμο Τρικκαίων: Ορκίστηκε η Νίκη Σκανδάλη

Η Νίκη Ιω. Σκανδάλη ορκίστηκε την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2025 ως νέα υπάλληλος στον Δήμο Τρικκαίων, παρουσία του Δημάρχου Νίκου…

Read More


ΑΟΤ: Συνεργασία με τον φυσιοθεραπευτή Άγγελο Παππά

Ο ΑΟ Τρίκαλα ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τον έμπειρο φυσιοθεραπευτή Άγγελο Παππά, ενισχύοντας το τμήμα αποκατάστασης τραυματισμών της ομάδας.

Read More

Load More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.