Θεσσαλια

Σε Πρότυπο Παράρτημα Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας μετεξελίσσεται το ΕΚΑΒ

Την κοινή τους δέσμευση να αναλάβουν συγκεκριμένο σχέδιο δράσης προκειμένου το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας

17 Apr 2021

Την κοινή τους δέσμευση να αναλάβουν συγκεκριμένο σχέδιο δράσης προκειμένου το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας να αποτελέσει Πρότυπο Παράρτημα Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας προς όφελος του πληθυσμού της Θεσσαλίας, εξέφρασαν σήμερα ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ Παναγιώτης Κουτσουμπέλης και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, σε συνάντηση που είχαν στη Λάρισα.

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του ΕΚΑΒ, που αποτελεί το βασικό επιχειρησιακό βραχίονα του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο πεδίο της παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής βοήθειας αλλά και στη διενέργεια όλων των διανοσοκομειακών διακομιδών ασθενών του ΕΣΥ. Συζητήθηκαν επίσης οι προοπτικές αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων τόσο για την ανανέωση του στόλου και της υλικοτεχνικής υποδομής, όσο και των εγκαταστάσεων του ΕΚΑΒ.

«Ανανεώσαμε τη συνάντηση μας για επόμενο διάστημα όταν και θα παρουσιάσουμε αναλυτικά το ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναβαθμισμένη δομή και την λειτουργία του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλία» δήλωσε ο κ. Κουτσουμπέλης.

«Η υγεία είναι θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό, αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και η εξασφάλιση της έναν από τους σημαντικότερους σκοπούς της κοινωνίας και του κράτους.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεργάζεται και στηρίζει έμπρακτα το ΕΚΑΒ με συνολική χρηματοδότηση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να ανταποκριθεί με επιτυχία στην εκπλήρωση της αποστολής του σ’ ένα πολλαπλώς επιβαρυμένο υγειονομικά περιβάλλον.

Επενδύσαμε 1 εκατομμύριο ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με 13 ασθενοφόρα και κινητές μονάδες και εντάξαμε νέο έργο 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για την προμήθεια ακόμη τεσσάρων Κινητών Ιατρικών Μονάδων, δέκα ασθενοφόρων, νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και μέσων ατομικής προστασίας για το προσωπικό, στη μάχη κατά του Covid -19» τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο διευθυντής του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Κων/νος Σταμνάς και η γραμματέας του Δ.Σ. του Σωματείου ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Ακριβή Σαράφη.

trikalanews
Author: trikalanews


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το trikalanews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε επίσης

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Ακυρώθηκε η συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού στα Τρίκαλα
Διαβάστε επίσης Τα νέα της πόλης

Ακυρώθηκε η συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού στα Τρίκαλα

Η προγραμματισμένη συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού στις 28 Αυγούστου 2025 στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων ακυρώθηκε, όπως ενημέρωσε η εταιρεία παραγωγής τον Δήμο Τρικκαίων.

Read More


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Τρίκαλα 27–29 Αυγούστου
Πρωτοσέλιδα Τα νέα της πόλης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Τρίκαλα 27–29 Αυγούστου

Αλλαγές στην κυκλοφορία στα Τρίκαλα από 27 έως 29 Αυγούστου λόγω έργων ΔΕΥΑΤ και οικοδομικών παρεμβάσεων. Δείτε ποιες οδοί επηρεάζονται.

Read More


Τρικαλινά ταλέντα στις υποδομές της ΑΕΛ
Αθλητικα

Τρικαλινά ταλέντα στις υποδομές της ΑΕΛ

Αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές από Τρίκαλα μετακινούνται στις υποδομές της ΑΕΛ, αποδυναμώνοντας το τοπικό ποδόσφαιρο αλλά ανοίγοντας νέο κεφάλαιο στην καριέρα τους.

Read More


Έφυγε από τη ζωή η Παρασκευή Μπουντούρη σε ηλικία 71 ετών
Κοινωνικά

Έφυγε από τη ζωή η Παρασκευή Μπουντούρη σε ηλικία 71 ετών

Η συνταξιούχος νηπιαγωγός Παρασκευή Μπουντούρη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών. Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη 27 Αυγούστου στα Σαράγια Τρικάλων.

Read More


ΑΟ Τρίκαλα – Μύκονος: Δυνατό φιλικό προετοιμασίας
Αθλητικα

ΑΟ Τρίκαλα – Μύκονος: Δυνατό φιλικό προετοιμασίας

Το πιο δυνατό φιλικό της προετοιμασίας δίνει ο ΑΟ Τρίκαλα με αντίπαλο τη Μύκονο. Ο αγώνας θα διεξαχθεί αύριο στις 17:30 με δωρεάν είσοδο.

Read More


Κύπελλο Ερασιτεχνών: Αντίπαλο μαθαίνει ο ΑΟ Τρίκαλα
Αθλητικα

Κύπελλο Ερασιτεχνών: Αντίπαλο μαθαίνει ο ΑΟ Τρίκαλα

Μετά από 7 χρόνια ο ΑΟ Τρίκαλα επιστρέφει στο Κύπελλο Ερασιτεχνών. Αύριο στις 12:30 θα μάθει τον αντίπαλό του μέσα από την κλήρωση της ΕΠΟ.

Read More


Κουρέτας προς εθελοντές: «Μας ενώνει η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών»
Λάρισα Διαβάστε επίσης

Κουρέτας προς εθελοντές: «Μας ενώνει η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών»

Ο Κουρέτας ευχαρίστησε τους εθελοντές Θεσσαλίας για την άψογη συνεργασία στην Πολιτική Προστασία, τονίζοντας πως η προστασία των πολιτών τους ενώνει αποτελεσματικά.

Read More


Στην Κ15 της ΑΕΛ ο Αρμπι Ντίμπρα του Αίαντα Τρικάλων
Αθλητικα

Στην Κ15 της ΑΕΛ ο Αρμπι Ντίμπρα του Αίαντα Τρικάλων

Ο Αρμπι Ντίμπρα, πρώτος σκόρερ της Κ14 του Αίαντα Τρικάλων, μετακομίζει στην Κ15 της ΑΕΛ για το επόμενο βήμα της ποδοσφαιρικής του πορείας.

Read More


Έφυγε από τη ζωή η 55χρονη Ευαγγελή (Λίτσα) Κουταλίδα
Κοινωνικά

Έφυγε από τη ζωή η 55χρονη Ευαγγελή (Λίτσα) Κουταλίδα

Σε ηλικία 55 ετών έφυγε από τη ζωή η Ευαγγελή (Λίτσα) Κουταλίδα. Η κηδεία της θα τελεστεί την Τετάρτη 27 Αυγούστου στις 6:00 μ.μ. στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Παλαιομονάστηρου.

Read More


Ζελένσκι: «Θέλω 1 δισ. το μήνα από την ΕΕ» για όπλα
Κοσμος Πρωτοσέλιδα

Ζελένσκι: «Θέλω 1 δισ. το μήνα από την ΕΕ» για όπλα

Ο Ζελένσκι ζήτησε σταθερή ροή 1 δισ. δολαρίων το μήνα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αγορά αμερικανικών όπλων, προκαλώντας αντιδράσεις.

Read More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.