Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έντονη διαμαρτυρία των προέδρων κοινοτήτων για τους σεισμόπληκτους μαθητές του Δήμου Φαρκαδόνας

Ζητούν την άμεση ένταξη των μαθητών του Δήμου στο μέτρο της καθ’ υπέρβασης εισαγωγής στα πανεπιστήμια της χώρας εξαιτίας των σεισμών.

Την έντονη διαμαρτυρία τους μεταφέρουν οι πρόεδροι των κοινοτήτων του Δήμου Φαρκαδόνας σχετικά με την μη συμμετοχή της περιοχής και των σχολείων της στην καθ’ υπέρβαση εισαγωγή των σεισμόπληκτων μαθητών-υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων στα πανεπιστήμια της χώρας.

Με κείμενο που υπογράφεται από τους 18 προέδρους των κοινοτήτων του Δήμου Φαρκαδόνας εκφράζεται η έντονη δυσαρέσκεια στην απόφαση, διεκδικώντας την άρση της απόφασης και την ένταξη των μαθητών της Φαρκαδόνας στο μέτρο μαζί με τους Δήμους Τυρνάβου, Ελασσόνας και Δυτικής και Ανατολικής Σάμου.

«Η κοινωνία της Φαρκαδόνας και ειδικότερα οι μαθητές οι οποίοι φέτος το καλοκαίρι συμμετείχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις, είναι ανάστατοι και βαθιά απογοητευμένοι με την υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία εξαιρούνται από την καθ’ υπέρβαση εισαγωγή στα πανεπιστήμια λόγω της σεισμικής δραστηριότητας του περασμένου Μαρτίου.

Όλοι οι πρόεδροι των κοινοτήτων του Δήμου Φαρκαδόνας ενώνουμε τις φωνές μας με αυτή των μαθητών του Δήμου και αναμένουμε από όλους τους υπεύθυνους φορείς, την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια, τους βουλευτές του νομού, να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους και να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους, ώστε να αρθεί αυτή η κατάφωρη αδικία εναντίον των φαρκαδόνιων μαθητών.

Η περιοχή μας εξάλλου είχε κηρυχθεί άμεσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με καταφανείς τις δυσκολίες στη διαδικασία μάθησης εξαιτίας της σεισμικής δραστηριότητας.», αναφέρεται στο σχετικό κείμενο των προέδρων.

Το κείμενο υπογράφεται από τους προέδρους:

Κούτσικος Αθανάσιος (Φαρκαδόνας),

Παθέκας Ευάγγελος (Οιχαλίας),

Ζιώγκος Ευάγγελος (Γεωργανάδων),

Κακαδιάρη Ευανθία (Γριζάνου),

Βούλγαρης Ιωάννης (Ζάρκου),

Θεοδώρου Βασίλειος (Κεραμιδίου),

Κοσμάς Ευάγγελος (Κλοκοτού),

Μάγγος Σπυρίδων (Κρήνης),

Παπαλεξανδρής Ευάγγελος (Νομής),

Φορτωτήρας Κω/νος (Πετροπόρου),

Αλεξίου Ευάγγελος (Πετρωτού),

Ευαγγέλου – Γιαννακού Ιωάννα (Πηνειάδας),

Θωμόπουλος Θωμάς (Σερβωτών),

Νίκου Αχιλλέας (Ταξιαρχών),

Κωστόπουλος Αριστείδης (Φανερωμένης),

Κουτσοδήμος Βασίλειος (Αχλαδοχωρίου),

Μακρής Ευθύμιος (Διασέλου),

Παλαμιώτης Ιωάννης (Παναγίτσας).

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή