Άρθρα – Απόψεις

Κιβωτός του Κόσμου: «Στώμεν καλώς»

20 Nov 2022
Κιβωτός του Κόσμου: «Στώμεν καλώς»

Του εκπαιδευτικού Θανάση Νάστα

Στην ιστοσελίδα «Κιβωτός του Κόσμου» αναγράφονται τα ακόλουθα:

«Ο π. Αντώνιος αφιέρωσε κυριολεκτικά τη ζωή του στον τιτάνιο αγώνα καλυτέρευσης των συνθηκών ζωής συνανθρώπων του μέσα από το πρίσμα της χάριτος και του λόγου του Θεού».

Αυτός λοιπόν ο ιεραπόστολος της έμπρακτης αγάπης και κοινωνικής ευαισθησίας διηγείται σε συνέντευξή του:
«Βλέπαμε στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου, παιδιά που θα έπρεπε να βρίσκονται στο σχολείο τους να τριγυρνάνε χωρίς κανένα σκοπό στη ζωή τους μέσα στην άγνοια και τον κίνδυνο που παραμόνευε δίπλα τους. Νοιώσαμε μέσα μας την ανάγκη να ανοιχτούμε προς αυτά τα περιθωριοποιημένα παιδιά να τους μεταδώσουμε το μήνυμα της ελπίδας και της Ζωής.

Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργήθηκε η πρώτη ομάδα στο δρόμο, στην πλατεία και από κει στην εκκλησία. Όλο αυτό τα έργο έως και σήμερα είναι ένα μεγάλο και συνεχές θαύμα της Χάριτος του Θεού και μια μεγάλη απόδειξη πως όλοι μας μπορούμε να συνεισφέρουμε στη βελτίωση της κοινωνίας μας χωρίς να χρειασθούν χρήματα, αλλά αρκεί να βγούμε από το εγώ μας και να έχουμε διάθεση για προσφορά και άνοιγμα στους διπλανούς μας».

Από την άλλη διαβάζω στον ηλεκτρονικό τύπο και μένω άναυδος: «Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αποκάλυψε με περισσή απερισκεψία πως με απόφαση του ιδίου οι ενισχύσεις, που είχαν δοθεί στη δομή, αποσύρονται, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα που πραγματοποιείται από τις Αρχές και τη Δικαιοσύνη….. «Μέχρι να τελεσιδικήσει, γιατί προφανώς θέλουμε να ενισχύσουμε τα παιδιά, αλλά και να ξέρουμε πού πάνε αυτοί οι πόροι» διευκρίνισε ο υπουργός».

Αυτό το « μέχρι να τελεσιδικήσει» γνωρίζει ο κ. Υπουργός πόσο διαρκεί με το γνωστό ρυθμό εκδίκασης των υποθέσεων στην Ελλάδα; Και μέχρι «το τελεσίδικον» αναλογίστηκε ο κ. Υπουργός τι προβλήματα λειτουργίας δημιουργούνται στη λειτουργία της δομής; Θέλετε να υπολειτουργεί η και να καταργηθεί; Και αν καταργηθεί, είναι έτοιμη η Πολιτεία να αναλάβει την περίθαλψη αυτών των παιδιών;

Ποιόν εκδικείστε, κ. Υπουργέ; Τον πιθανό ανόητο και αδίστακτο ένοχο ή τα παιδιά που θα βρεθούν και πάλι στο δρόμο, από όπου τα περιμάζεψε ο π. Αντώνιος; Ποιο είναι το μείζον και ποιο είναι το έλαττον, κ. Υπουργέ; Μήπως είναι η διασφάλιση της λειτουργίας της δομής το πρωτεύον, και η όποια θεραπεύσιμη πιθανή παθογένεια το δευτερεύον;

Και σαν να μη έφθανε αυτό, και δωρητές αναστέλλουν ή ανακαλούν και αυτοί την αξιέπαινη φιλάνθρωπη προσφορά τους, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις συνέπειες για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου. Αξιότιμοι, μην καταδικάζετε έστω και άθελά σας τα παιδιά.

Κύριε Υπουργέ, αξιοσέβαστοι δωρητές ξανασκεφθείτε το, «στώμεν καλώς», ανακαλέστε τις ολέθριες αποφάσεις σας και μη παρασύρεσθε από τη βουή του δρόμου και των ατέρμονων δήθεν στοχαστικών αναλυτών στα Μ.Μ.Ε., που ανεπαίσθητα εκτοξεύουν θανατηφόρο δηλητήριο κατά της δομής και που υφαίνουν σενάρια για την Κιβωτό του Κόσμου.

Γι’ αυτούς ταιριάζουν απόλυτα τα όσα γράφει ο ποιητής Ι. Γρυπάρης στις Εστιάδες του,

«ὅλοιδρομοῦνφορὰ
τυφλοὶ μέσα στὴ νύχτα νὰ προφτάσουν,
ὄχι μ’ ἐλπίδαπῶςμπορεῖνἆν ψεύτρα ἡ συμφορὰ
παρὰνὰδοῦντὰ μάτια τους καὶτὴ χορτάσουν».

Όσο για τον πιθανό ένοχο ή ενόχους, αφού εξιχνιαστούν οι καταγγελίες, να λάβουν τα επίχειρα των πράξεών τους και μάλιστα αυστηρότατα, διότι η πράξη τους «Είναι χειρότερο από έγκλημα. Είναι λάθος», όπως είχε πει ο υπουργός του Ναπολέοντα Ταλεϋράνδος. Και κάνουμε αυτή τη διάκριση, διότι το λάθος προκύπτει από υπολογισμό και μπορεί να έχει συνέχεια, ενώ το έγκλημα τελείται άπαξ εν βρασμώ ψυχής.

Θανάσης Νάστας
εκπαιδευτικός

TrikalaNews
Author: TrikalaNews


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Επιμόρφωση στο 8ο ΓΕΛ Τρικάλων για δημιουργία ιστολογίου

Το 8ο ΓΕΛ Τρικάλων πραγματοποίησε την πρώτη ενδοσχολική επιμόρφωση για το 2025-26, με θέμα τη δημιουργία δωρεάν ιστολογίου στο Blogspot,…

Read More


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το Τρικαλινό Παζάρι 2025

Ο Δήμος Τρικκαίων ανακοίνωσε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το Τρικαλινό Παζάρι 2025, που θα διαρκέσει 14-21 Σεπτεμβρίου, με απαγορεύσεις και μονοδρομήσεις.

Read More


Μήνυμα Καπανιάρη για τη νέα σχολική χρονιά στα Τρίκαλα

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, Δρ Αλέξανδρος Καπανιάρης, ευχήθηκε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς μια δημιουργική σχολική χρονιά.

Read More


Σκρέκας: Η Ιστορική Δικαιοσύνη για την Ύπαιθρο έρχεται με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

Ο Κώστας Σκρέκας παρουσίασε το σχέδιο κατάργησης του ΕΝΦΙΑ έως το 2027 σε 228 χωριά των Τρικάλων, μιλώντας για στήριξη…

Read More


Κηδεία της Μαρίας Γκουτζαμάνη στα Τρίκαλα

Η Μαρία Γκουτζαμάνη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. Η κηδεία της θα γίνει σήμερα Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου…

Read More


Με επιτυχία το ανοιχτό event Κεραμικής στο Καστράκι – Τεχνικές Raku με διεθνείς καλλιτέχνες

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Καστράκι το ανοιχτό event του Διεθνούς Σεμιναρίου Κεραμικής με τεχνικές Raku και δημιουργίες βασισμένες σε τοπικά…

Read More

Load More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.