Βουλευτική Εκπροσώπηση

Στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2023 ο Θανάσης Λιούτας

16 Dec 2022

«Η δική μας οικονομική πολιτική υπαγορεύεται κάθε στιγμή και σε κάθε συνθήκη από τον στόχο της δημοσιονομικής ισορροπίας και από τον στόχο της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Πρόκειται για δυο στόχους από τους οποίους δεν παρεκκλίναμε και δεν παρεκκλίνουμε ποτέ».

«Ο Προϋπολογισμός του 2023 είναι ιστορικός μιας και είναι ο πρώτος μέσα στα τελευταία 12 χρόνια, ο οποίος είναι εκτός Μνημονίων».

Από το Βήμα της Ολομέλειας για τον Προϋπολογισμό του 2023 μίλησε ο Τρικαλινός Βουλευτής, επισημαίνοντας ότι το κείμενο του Προϋπολογισμού περιλαμβάνει μέτρα στήριξης για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ότι έχει ένα σαφές και μεγάλο κοινωνικό αποτύπωμα και ότι είναι αναπτυξιακός, μιας και για το 2022 και για το 2023 προβλέπεται ανάπτυξη για την πατρίδα μας.

Ο Τρικαλινός Βουλευτής έκανε συνολική αναφορά τόσο για τα ευεργετικά μέτρα, τα οποία δόθηκαν και δίνονται μέσα στις αλλεπάλληλες κρίσεις, όσο και για τη συνολική στόχευση της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, που αποσκοπεί στην ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος και στην τόνωση της απασχόλησης.

Αναφερόμενος στην περιοχή μας, εδώ στον Νομό Τρικάλων, ο Θανάσης Λιούτας ανέφερε ότι, «Στον τόπο μου, στον Νομό Τρικάλων, η οικονομία μας βασίζεται στη γεωργία και στην κτηνοτροφία, στον τουρισμό και στην οικοδομή, στις μικρομεσαίες και στην εστίαση. Όλοι οι άνθρωποι της αγοράς γνωρίζουν την αναπτυξιακή στρατηγική που διαμορφώνεται επί θητείας μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λιούτας.

«Κάθε τοπική κοινωνία αποτελεί μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας και μπορεί να ομολογήσει τη διαφορά. Να ομολογήσει τη σύγκριση του, τώρα με το τότε. Του σήμερα με το χθες».

Τέλος, ο κ. Λιούτας – και ως μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων – έκανε ειδική μνεία στα κονδύλια του Προϋπολογισμού αναφορικά με τον τομέα της Άμυνας. Χαρακτηριστικά και ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι,

«Η Ελλάδα εξοπλίζεται. Η Ελλάδα ενισχύεται. Η Ελλάδα θωρακίζεται και δυναμώνει. Η πατρίδα μας εργάζεται για τη σταθερότητα και για την ειρήνη στην περιοχή μας, σεβόμενη την ιστορία της και το Διεθνές Δίκαιο».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Μητσοτάκης: Πάνω από 25 δισ. ευρώ για άμυνα – Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στις δαπάνες του ΝΑΤΟ

Μητσοτάκης: Πάνω από 25 δισ. ευρώ για άμυνα – Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στις δαπάνες του ΝΑΤΟ

Η Ελλάδα δαπανά πάνω από 3% του ΑΕΠ για την άμυνα, με σχέδιο δαπανών άνω των 25 δισ. ευρώ μέχρι …
ΣΥΡΙΖΑ στα έργα Αχελώου: Πολιτική παρουσία χωρίς πρόταση και απήχηση

ΣΥΡΙΖΑ στα έργα Αχελώου: Πολιτική παρουσία χωρίς πρόταση και απήχηση

Επίσκεψη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στα εγκαταλειμμένα έργα του Αχελώου, χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο ή θεσμική πρωτοβουλία …
Εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων

Εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων

Ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων ενισχύει την Τράπεζα Αίματος με νέα αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Τρικάλων …
Στο Δικαστήριο της ΕΕ το Ευρωκοινοβούλιο για το πρόγραμμα SAFE – Καταγγέλλει παραγκωνισμό του από Επιτροπή και Συμβούλιο

Στο Δικαστήριο της ΕΕ το Ευρωκοινοβούλιο για το πρόγραμμα SAFE – Καταγγέλλει παραγκωνισμό του από Επιτροπή και Συμβούλιο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσφεύγει στο ΔΕΕ για την παράκαμψή του από το σχέδιο ευρωπαϊκής άμυνας ύψους 150 δισ …
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.