Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Απολογισμός δράσης του Ανοιχτού Φιλοσοφικού Σχολείου Φαναρίου και Καρδίτσας

Αγαπητοί φίλοι, καλησπέρα. Το Ανοιχτό Φιλοσοφικό Σχολείο Φαναρίου και Καρδίτσας ολοκλήρωσε όλους τους κύκλους μαθημάτων φιλοσοφίας στο Φανάρι και στην πόλη της Καρδίτσας. Για πρώτη φορά διοργάνωσε ένα εξάμηνο φιλοσοφικών μαθημάτων στο χωριό και ένα τρίμηνο στην Καρδίτσα.

Το φετινό πρόγραμμα μαθημάτων φιλοσοφίας, αλλά και των άλλων εκδηλώσεων που πραγματοποίησε, όπως την έκθεση φωτογραφίας των Fenok και Basile, για 15 ημέρες το πρώτο 15μερο του Αυγούστου 2022, τα παρακολούθησαν εκατοντάδες άτομα, από το Φανάρι, τα γύρω χωριά και την πόλη της Καρδίτσας και του Μουζακίου.

Για πρώτη φορά διαχύθηκε τόση πολύ φιλοσοφική και επιστημονική γνώση και προβληματισμός στην ευρύτερη περιοχή. Αυτός ήταν και ο βασικός σκοπός του Ανοιχτού Φιλοσοφικού Σχολείου: Να φέρει στην περιοχή τις διδασκαλίες και τη ζωή των μεγάλων φιλοσόφων της Ελλάδας και του κόσμου.

Η γνωριμία και η αναμέτρηση με τα μεγαλύτερα και τα πιο ευγενή πρόσωπα της παγκόσμιας φιλοσοφίας, είναι ίσως από τα πιο γόνιμα και ενδιαφέροντα γεγονότα που μπορούν να συμβούν στη ζωή μας.

Τα εκατοντάδες άτομα που συμμετείχαν στις δράσεις του Ανοιχτού Φιλοσοφικού Σχολείου, είναι πρόσωπα με κύρος και προσφορά μέσα στην κοινωνία: Δάσκαλοι, καθηγητές, φοιτητές, καθηγητές πανεπιστημίου, γιατροί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, αρχαιολόγοι, ψυχολόγοι, γεωπόνοι, άνθρωποι με δράση σε κινήματα εργατικά, κατά των ναρκωτικών, στην τοπική αυτοδιοίκηση, συγγραφείς, συνταξιούχοι, καλλιτέχνες αλλά και κάθε ευαίσθητο πνεύμα.

Το Ανοιχτό Φιλοσοφικό Σχολείο αισθάνεται μεγάλη ευθύνη για το μεγάλο αυτό εγχείρημα και μεγάλο σεβασμό προς όλα τα πρόσωπα και την κοινωνία.

Αισθάνεται την ανάγκη, ακόμα, να ευχαριστήσει δημόσια όσους το στήριξαν:

1ον.   Τον πρόεδρο της κοινότητας  Φαναρίου, Γιάννη Φασιανό, για το πάθος με το οποίο μας συνέδραμε για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.

2ον.   Τους δημοσιογράφους του mouzakinews.gr, Karditsa live News, Αλήθεια, Trikala news, την εφημερίδα Νέος Αγών της Καρδίτσας, την Ελευθερία της Λάρισας, καθώς και κάθε site, που αναρτούσε το πρόγραμμα στο facebook.

3ον.   Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την Κατερίνα Παπαϊωάννου, χωρίς την βοήθεια της οποίας τίποτα δεν θα μπορούσε να φτάσει σε όλους εσάς.

4ον.   Τη φιλόξενη καφετέρια του Κάστρου Φαναρίου και ιδιαίτερα τον Χρήστο, για τον χώρο που μας παραχωρούσε για να κάνουμε τα μαθήματα μας.

5ον.   Τον πρόεδρο της ΠΕΔ και δήμαρχο Σοφάδων, κ. Σκάρλο Αθανάσιο, για την παραχώρηση της αίθουσας στην Καρδίτσα.

Αγαπητοί φίλοι, συνεχίζουμε! Και τη νέα χρονιά, το 2023, θα συνεχίσουμε!

Καλά Χριστούγεννα, καλή χρονιά και ευτυχισμένο το νέο έτος.

Ντούσας Δημήτρης, δάσκαλος φιλοσοφίας και πρόεδρος του Ανοιχτού Φιλοσοφικού Σχολείου.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή