Καρδίτσα

«Η Παυσιλυπούπολη, ο Μύλος των Ξωτικών και το Μαραμένο δάσος»

Πως η τεμπελιά αντικατέστησε το όραμα

3 Jan 2023

Πως η τεμπελιά αντικατέστησε το όραμα

Της Άλκηστις Κολοκύθα

Όταν σχεδιάσαμε το θεματικό Χριστουγεννιάτικο πάρκο, την Παυσιλυπούπολη, η βασική μας επιδίωξη ήταν η ψυχαγωγία και η χαρά μικρών και μεγάλων. Πέραν αυτών θέσαμε δύο στόχους.

Την αύξηση επισκεψιμότητας στην πόλη μας και την μείωση των εκροών από τον Δήμο μας προς τον Μύλο των Ξωτικών.

Ξεκινώντας από το μηδέν, πολύ σύντομα είμασταν στα 5 καλύτερα πάρκα της χώρας, επενδύοντας στο κέφι και στο μεράκι των μελών της Δημοτικής αρχής, των εργαζομένων και των εθελοντών.

Η βελτίωση κάθε χρόνο, παρά τα πολύ στενά οικονομικά περιθώρια, ήταν μεγάλη και η ανταπόκριση του κόσμου εντυπωσιακή.

Εκατοντάδες εκδηλώσεις και δράσεις στα 11 σπιτάκια του πάρκου, στο αναψυκτήριο, στους δρόμους της πόλης.

Όλο το εγχείρημα ήθελε πολύ οργάνωση, προγραμματισμό, ανθρώπινο δυναμικό και χρόνο.

Η φιλοσοφία ήταν απλή. Να προσφέρουμε χαρά και ψυχαγωγία στα παιδιά και στους μεγάλους χωρίς να χρειάζεται να ξοδεύουν χρήματα. Παράλληλα επενδύαμε στην επιτυχία του Μύλου των Ξωτικών που έφερνε δίπλα από την πόρτα μας επισκέπτες. Σε αυτούς τους επισκέπτες προσφέραμε εναλλακτικά κάτι όμορφο, πολύ περισσότερο ενσωματωμένο στο φυσικό περιβάλλον χωρίς να χρειάζεται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Άλλωστε δεν χρειαζόταν ο επισκέπτης να ξοδέψει χρήματα στο πάρκο, αφού αυτό είναι στο κέντρο της πόλης και περιστοιχίζεται από κάθε λογής επιχειρήσεις. Τους δίναμε τη δυνατότητα με μια επίσκεψη να δουν δύο θεματικά πάρκα αυξάνοντας και τον αριθμό των διανυκτερεύσεων.

Για την οργάνωση της Παυσιλυπούπολης ξεκινούσαμε την δουλειά από τον Ιούνιο. Τον μήνα που οι τωρινοί αιρετοί του Δήμου χάνονται σε διακοπές μέχρι το φθινόπωρο.

Δυστυχώς με την αλλαγή σκυτάλης όλη η προσπάθεια αυτή κατέρρευσε.

Η παρούσα Δημοτική αρχή από την πρώτη μέρα έδειξε τις προθέσεις της, αλλεργία στη δουλειά και στην οργάνωση, προσήλωση στον εύκολο εντυπωσιασμό.

Αρχικά άλλαξε το όνομα του θεματικού πάρκου, κάτι που κανένας σοβαρός θεσμός δεν κάνει. Το έκανε Μαγεμένο δάσος και σύντομα Μαραμένο δάσος.

Ήταν αναπόφευκτο. Από την ώρα που κανείς αιρετός δεν θέλει να δουλέψει, να εγκαταλείψουν την προσπάθεια και οι εθελοντές και να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Τα σπιτάκια να σαπίζουν αραδιασμένα στο στρατόπεδο Λουμάκη και ο Μύλος των Ξωτικών να είναι η μόνη διέξοδος για τα παιδιά μας. Δυστυχώς οι γείτονες κινούνται με ταχύτητα μπροστά και εμείς κάνουμε βήματα προς τα πίσω.

ΦΩΤΟ σπιτακια

Νομίζουν ότι ξοδεύοντας καμιά 100στη χιλιάδες κάθε χρόνο για φωτάκια λύνεται το πρόβλημα.

Καλός είναι ο στολισμός. Βελτιώνει την ψυχολογία του πολίτη. Έχει το πλεονέκτημα ότι γίνεται πολύ εύκολα χωρίς κόπο. Πληρώνεις ένα συνεργείο και τέλος. Όμως δεν δημιουργεί προστιθέμενη αξία. Δεν αυξάνει την επισκεψιμότητα. Κανένας δεν θα έρθει στην πόλη για να δει τα φωτάκια.

Αντίθετα το θεματικό Χριστουγεννιάτικο πάρκο είναι πόλος έλξης. Για εμάς ειδικά που είμαστε στο κέντρο της χώρας και οι εν δυνάμει πελάτες έρχονται ούτως ή άλλως για τη Λίμνη Πλαστήρα και τα Τρίκαλα.

Όμως όπως προείπαμε χρειάζεται οργάνωση πολύ δουλειά με πρώτους τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους. Επί των ημερών μας αυτοί ήταν μπροστά ενώ τώρα οι αντίστοιχοι απλά απολαμβάνουν τα οφέλη της εξουσίας.

Δυστυχώς το θεματικό Χριστουγεννιάτικο πάρκο δεν είναι το μόνο στο οποίο απέτυχε η Δημοτική αρχή. Φτάσαμε στο σημείο ο Δήμος να πορεύεται μόνο εξ αιτίας της ευσυνειδησίας υπαλλήλων.

Όμως πάντα υπάρχει ελπίδα. Σε λιγότερο από ένα χρόνο έχουμε εκλογές και είναι ευκαιρία για επανεκκίνηση.

Η Άλκηστις Κολοκύθα είναι Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Καρδίτσας

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το trikalanews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε επίσης




Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας σε ηλικία 79 ετών
Ελλάδα Πρωτοσέλιδα

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας σε ηλικία 79 ετών

Σε ηλικία 79 ετών πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας, γιος του Λάμπρου Κωνσταντάρα. Με πορεία σε ΜΜΕ, πολιτική και πολιτισμό αφήνει ισχυρή παρακαταθήκη.

Read More


LOUX GNC 3on3 Καλαμπάκα 2025: Η δεύτερη μέρα γεμάτη μπάσκετ
Υπολοιποι Δημοι Διαβάστε επίσης

LOUX GNC 3on3 Καλαμπάκα 2025: Η δεύτερη μέρα γεμάτη μπάσκετ

Περισσότερες από 50 ομάδες αγωνίζονται στη δεύτερη μέρα του LOUX GNC 3on3 Καλαμπάκα 2025, σε ημιτελικούς, τελικούς και διαγωνισμούς τριπόντων.

Read More


ΑΟ Τρίκαλα: Φιλικό τεστ με την Ελασσόνα στην προετοιμασία
Αθλητικα

ΑΟ Τρίκαλα: Φιλικό τεστ με την Ελασσόνα στην προετοιμασία

Ο ΑΟ Τρίκαλα αντιμετωπίζει την Ελασσόνα σε φιλικό προετοιμασίας. Ο Νίκος Θεοδοσιάδης θέλει ένταση και εφαρμογή τακτικής από τους παίκτες του, χωρίς έμφαση στο σκορ.

Read More


Σάββας Παντελίδης και Κωνσταντίνος Αγγελάκης ξανά μαζί
Αθλητικα

Σάββας Παντελίδης και Κωνσταντίνος Αγγελάκης ξανά μαζί

Ο Σάββας Παντελίδης συναντήθηκε με τον πρώην παίκτη του Κωνσταντίνο Αγγελάκη, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πορεία του στον Ολυμπιακό.

Read More


Στη Μεσοχώρα οι εκτελεσμένοι έμειναν ανώνυμοι, αλλά ο Κώστας Μαράβας όχι
Υπολοιποι Δημοι Πρωτοσέλιδα

Στη Μεσοχώρα οι εκτελεσμένοι έμειναν ανώνυμοι, αλλά ο Κώστας Μαράβας όχι

Μνημείο για τους 23 πατριώτες χωρίς τα ονόματά τους, αλλά με χαραγμένη την «υπογραφή» του δημάρχο

Read More


Ο Κώστας Σκρέκας τίμησε τον Απόστολο Βεσυρόπουλο
Βουλευτική Εκπροσώπηση Πρωτοσέλιδα

Ο Κώστας Σκρέκας τίμησε τον Απόστολο Βεσυρόπουλο

Παρουσία στην κηδεία του πρώην υφυπουργού και Γενικού Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Read More


Τραγωδία στα Τρίκαλα: Νεκροί μητέρα και γιος στο σπίτι τους
Τα νέα της πόλης Διαβάστε επίσης

Τραγωδία στα Τρίκαλα: Νεκροί μητέρα και γιος στο σπίτι τους

Βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους το μεσημέρι του Σαββάτου μέσα στο σπίτι τους

Read More


ΑΕΤ: Ο Απόστολος Κουτσιόγκουλος ενισχύει το ρόστερ
Αθλητικα

ΑΕΤ: Ο Απόστολος Κουτσιόγκουλος ενισχύει το ρόστερ

Η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΤ ανακοίνωσε την απόκτηση του Απόστολου Κουτσιόγκουλου, ενός δυναμικού shooting guard με πλούσια εμπειρία.

Read More


Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Μαργαρίτης σε ηλικία 87 ετών
Κοινωνικά

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Μαργαρίτης σε ηλικία 87 ετών

Η κηδεία του Δημήτριου Κων. Μαργαρίτη, 87 ετών, θα τελεστεί την Κυριακή 24 Αυγούστου 2025 στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων.

Read More


Θεοδοσιάδης «Διάθεση και όρεξη υπάρχει. Θέλουμε χρόνο και δουλειά ως ομάδα»
Αθλητικα

Θεοδοσιάδης «Διάθεση και όρεξη υπάρχει. Θέλουμε χρόνο και δουλειά ως ομάδα»

Ο Νίκος Θεοδοσιάδης τονίζει την ανάγκη χρόνου και σκληρής δουλειάς για να «δέσει» το νέο ΑΟΤ και να είναι έτοιμο για το πρωτάθλημα.

Read More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.