Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θα διατεθούν διαμερίσματα στα Τρίκαλα με το πρόγραμμα «Κάλυψη» της κυβέρνησης;

Στο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ υποτίθεται ότι θα βασιστεί η νέα στεγαστική πολιτική της Κυβέρνησης για να καλύψει το κόστος διαμονής σε νέους έως 39 ετών με χαμηλό εισόδημα.

Μιλάμε για το στεγαστικό πρόγραμμα «Κάλυψη» που αφορά στη μίσθωση από το Δημόσιο ιδιωτικών κατοικιών.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων καλούνται να εκμισθώνουν τις κατοικίες για τρία έτη σε άτομα, ηλικίας 25-39 ετών, δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Θυμίζουμε από την άλλη, ότι το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ, ήταν ένα πρόγραμμα στέγασης προσφύγων το οποίο όμως δεν χρηματοδοτούνταν από τα κρατικά ταμεία αλλά από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ολοκληρώθηκε τέλος του 2022.

Συμπεραίνουμε λοιπόν εκ των προτέρων, ότι η «διαδοχή» των δύο προγραμμάτων είναι άσχετη και προβληματίζει για τον επικοινωνιακό σκοπό της.

Ακόμη όμως κι αν υποθέσουμε ότι το νέο πρόγραμμα μίσθωσης ακινήτων αρχικά θα βασιστεί σε μια έτοιμη λίστα σπιτιών που έχουν ήδη διατεθεί για το ΕΣΤΙΑ, πάλι δεν βγαίνει άκρη, αφού τα σπίτια αυτά, τουλάχιστον στα Τρίκαλα, νοικιάστηκαν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και δεν δόθηκαν για μόνιμη διάθεση από τους ιδιοκτήτες τους.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr συνολικά είχαν νοικιαστεί 70 περίπου διαμερίσματα στα Τρίκαλα (κατά τη διάρκεια του προγράμματος ΕΣΤΙΑ και όχι συνεχώς) τα οποία με τη λήξη του προγράμματος νοικιάστηκαν σχεδόν στο σύνολό τους από ιδιώτες.

Αν η κυβέρνηση θέλει λοιπόν πραγματικά να εφαρμόσει νέα στεγαστική πολιτική και περιφερειακά, καλό θα είναι να αρχίσει άμεσα τη διαδικασία εύρεσης διαμερισμάτων που θα διατεθούν για τον σκοπό αυτό και στην περιοχή μας, μιας και όλα τα άλλα δείχνουν ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ακόμη κανένας επαρκής σχεδιασμός στην κατεύθυνση αυτή.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή