Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παρέα στην πλατεία εργολάβος και αρχαιολόγος – Σενάριο αλλαγής της μελέτης

Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που έχει δώσει ο Δήμος Τρικκαίων είναι φυσικά η ολοκλήρωση των έργων της Κεντρικής Πλατείας της πόλης… μιας πλατείας που “σκοντάφτει” πάνω στα αρχαία ευρήματα που ανακαλύπτουν τα συνεργεία του εργολάβου.

Το “σκοντάφτει” βέβαια σε εισαγωγικά καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalanews.gr, τα έργα δεν πρόκειται να σταματήσουν μέχρι την ολοκλήρωση της πλατείας και θα προχωρήσουν σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Τελευταίο εύρημα… ένα τοιχίο, άλλης εποχής που και αυτό προσέλκυσε το ενδιαφέρον των Αρχαιολόγων της υπηρεσίας οι οποίοι αφού βρέθηκε άμεσα στον χώρο, προχώρησαν σε αυτοψία και στην φωτογράφισή του έτσι ώστε να εκτιμηθεί σύντομα την αξία του.

Ο Δήμος Τρικκαίων μάλιστα προχώρησε στην πρόσληψη μιας αρχαιολόγου με σύμβαση διάρκειας ενός μήνα προκειμένου να βρίσκεται και αυτή μαζί με τα συνεργεία καθημερινά στον χώρο έτσι ώστε να επιβλέπει τις εργασίες που γίνονται.

Όπου μάλιστα καταστεί ανάγκη και σε περίπτωση που βρεθούν και άλλα ευρήματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, ο εκσκαφέας θα σταματά… και οι εργάτες θα πιάνουν το φτυάρι έτσι ώστε να αποκαλυφθούν χωρίς να “τραυματιστούν”.

Μάλιστα υπάρχει και σενάριο αλλαγής της μελέτης της πλατείας εάν κάποια από αυτά τα ευρήματα έχουν αρχαιολογική αξία και δεν αποκλείεται να τοποθετηθούν υαλοπίνακες έτσι ώστε να είναι επισκέψιμοι από το κοινό. Αυτό το σενάριο όμως είναι η αλήθεια ότι δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες αλλά… δεν μπορεί και να αποκλειστεί.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή