Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θα είναι το 2023 η χρονιά της ανάδειξης των αρχαίων Γόμφων;

Μετά από δεκαετίες συζητήσεων, φαίνεται ότι μέσα στο 2023, θα γίνει ουσιαστικά το πρώτο βήμα για την ανάδειξη ενός από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Δυτικής Θεσσαλίας μέσα από τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων αλλά και της Περιφερειακής Ενότητας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Trikalanews.gr αυτό διασφαλίστηκε μέσω κονδυλίου 170.000 ευρώ, που αφορά στη γεωφυσική διασκόπηση της περιοχής. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία της αρχαιολογικής σκαπάνης που βοηθάει στην καθοδήγηση των ανασκαφικών δραστηριοτήτων.

Τόσο οι γεωφυσικές διασκοπήσεις όσο και η δορυφορική τηλεπισκόπηση συνεισφέρουν στο έργο της διαχείρισης των αρχαιολογικών μνημείων, την χαρτογράφηση του υπεδάφους των αρχαιολογικών χώρων και την καλύτερη αξιοποίηση του περιβάλλοντος.

Οπότε, μιλάμε για ένα αρχικό βήμα και ελπίζουμε ο αρχαιολογικός χώρος των Γόμφων που συνδέει την ιστορία των δύο νομών Τρικάλων και Καρδίτσας, να γίνει μέρος της μεγαλύτερης επένδυσης που έχει γίνει μέχρι σήμερα για την ανάδειξη αρχαιοτήτων τόσο στην Π.Ε. Τρικάλων, όσο και σε όλη τη Θεσσαλία.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή