Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Στοπ» στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του Πανεπιστημιακού Δάσους στο Περτούλι

Απόφαση αποδοκιμασίας προς Υπουργείο Παιδείας και Πρύτανη από το Πρυτανικό Συμβούλιο – Συνεδρίασε σε τεταμένο κλίμα

Σημαντικές εξελίξεις είχαμε αυτή την εβδομάδα όσον αφορά το Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου με τα μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΑΠΘ να αποδοκιμάζει μέσα από την κατηγορηματική τους διαφωνία και άρνηση, τις προωθούμενες αλλαγές με τον νόμο της Υπουργού Παιδείας κας Κεραμέως και τη στήριξη του Τρικαλινού Πρύτανη κ. Παπαϊωάννου.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για νόμο κατάργησης των ΝΠΔΔ που διαχειρίζονταν το Αγρόκτημα, τα δάση και τη Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ, με τα μέλη του Συμβουλίου να βλέπουν ότι με μέσα από αυτή την απόφαση, ανοίγει η κερκόπορτα της ιδιωτικοποίησης.

Το θέμα ανέδειξε η Εφημερίδα των Συντακτών η οποία σε σχετικό ρεπορτάζ της παραθέτει ολόκληρη την απόφαση αποδοκιμασίας, τονίζει «ότι το θέμα εισήχθη για πρώτη φορά στο Π.Σ. -σύμφωνα τουλάχιστον με όσα είναι δημοσίως γνωστά- ενώ ο νόμος Κεραμέως με το επίδικο άρθρο ψηφίστηκε πριν από 8 ολόκληρους μήνες!!! Η παράταση εφαρμογής του νόμου μέχρι τον Ιούνιο, 8 μήνες μετά την ψήφισή του, αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι καμία πρόβλεψη για την επόμενη μέρα δεν υπήρχε και επιπλέον τίποτα απολύτως δεν έγινε έκτοτε».

Και συμπληρώνει, «Το αδιέξοδο ήταν τέτοιας έντασης που, όπως μας ειπώθηκε χαρακτηριστικά, «ακόμη και η μισθοδοσία των υπαλλήλων των ΝΠΔΔ ήταν στον αέρα», ενώ το Αγρόκτημα σε πρώτη φάση κινδύνευε με καταστροφή. Ενώπιον του αδιεξόδου που θα οδηγούσε ακόμη και σε ποινικές ευθύνες των υπευθύνων, η κυβέρνηση έσπευσε να δώσει παράταση ζωής στα ΝΠΔΔ για να σωθούν τα προσχήματα τουλάχιστον».

Ο πρόεδρος του τμήματος Γεωπονίας Στέφανος Κουνδουράς είπε στην «Εφ.Συν.» ότι «η παράταση εφαρμογής του νόμου δεν λύνει το πρόβλημα, χρειάζεται παράταση μέχρι τέλους έτους, ωστόσο η απόφαση του Π.Σ. παρέχει α) ικανοποίηση γιατί κατάλαβαν και άλλοι τι λέγαμε τόσους μήνες, και β) αν και δεν νικήσαμε ακόμη, βρισκόμαστε με ένα επιπλέον “όπλο” στη μάχη των ασφαλιστικών μέτρων που θα εκδικαστούν στο ΣτΕ στις 6 Απριλίου». Ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ/ΤΚΜ Αθανάσιος Σαρόπουλος, που έδωσε μάχη για το θέμα, μας είπε πως «α) η παράταση εφαρμογής συνιστά προσωρινή θεραπεία του αδιεξόδου, και β) η απόφαση του Π.Σ. έδειξε ότι τελικά η αλήθεια ποτέ δεν μπορεί να κρυφτεί».μέγεθός της.

Διαβάστε όλο το δημοσίευμα εδώ:

https://www.efsyn.gr/ellada/ekpaideysi/378727_rapisma-ston-prytani-toy-apth

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή