Ελλάδα

Νέα στοιχεία για το θάνατο του 2,5 ετών παιδιού

19 Feb 2023

Παραμένει το μυστήριο με την τραγωδία με το 2,5 ετών κοριτσάκι που βρέθηκε νεκρό στο δημοτικό βρεφοκομείο της Θεσσαλονίκης  «Άγιος Στυλιανός», την ώρα που συνεχίζεται που η αιτία θανάτου παραμένει άγνωστη και συνεχίζεται η έρευνα.

Το κοριτσάκι που καταγωγή από τη Νιγηρία, αντιμετώπιζε τις τελευταίες ημέρες πρόβλημα με τις αμυγδαλές του και το προηγούμενο 24ωρο μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ιπποκράτειο, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις.

Οι γιατροί φέρεται να χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή για 10 ημέρες και έπειτα θα γινόταν επανέλεγχος. Στη συνέχεια το κοριτσάκι επέστρεψε στο ίδρυμα, καθώς δεν κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή και παραμονή του στο νοσοκομείο και εντοπίστηκε νεκρό.

Η μητέρα του παιδιού καταγγέλλει ελλειπή ενημέρωση από το βρεφοκομείο καθώς κανείς δεν της είπε ότι το παιδί της ήταν άρρωστο και είχε νοσηλευτεί και υποστηρίζει πως όταν το είχε δει τελευταία φορά ήταν μία χαρά.

«Μείζον ζήτημα ότι η μητέρα δεν είχε ενημερωθεί για νοσηλεία»

«Η μητέρα με όλη τη συγκεκριμένη κατάσταση, με την απώλεια του μονάκριβου παιδιού της, είναι συγκλονισμένη. Είναι διαλυμένη πραγματικά. Υπάρχουν κάποια ζητήματα τα οποία θα πρέπει να διερευνηθούν. Θα πρέπει να λάβουμε τον ιατρικό φάκελο του παιδιού και από τον Άγιο Στυλιανό και από το Ιπποκράτειο, γιατί μας είχαν πει ότι υπάρχει και μια άλλη νοσηλεία.

Το ζήτημα είναι ότι η μητέρα δεν έχει ειδοποιηθεί προχθές, όταν εμφάνισε το παιδί αυτή τη συμπτωματολογία. Αυτό είναι και το μείζον ζήτημα», είπε αρχικά η δικηγόρος της μητέρας Έφη Ορφανίδου μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Στο κρίσιμο χρονικό σημείο που το παιδί παρουσίασε μια εξέχουσα παθολογική κατάσταση για να μεταχθεί σε νοσοκομείο, θα έπρεπε να ενημερωθεί η μητέρα ώστε να βρεθεί κοντά του και η ίδια να αξιολογήσει την κατάσταση, να δει τι θα μπορούσε να παρασχεθεί περαιτέρω. Δεν είχε ενημερωθεί η μητέρα ότι το παιδί μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο», συμπλήρωσε.

«Η αλήθεια είναι ότι και στις επισκέψεις και σε όλα υπήρξε μια συνεργασία από πλευράς του Αγίου Στυλιανού και δεν μπορούμε αυτόματα να το αγνοήσουμε. Αλλά στο κρίσιμο χρονικό σημείο, που το παιδί παρουσίασε μια εξέχουσα παθολογική κατάσταση για να μεταχθεί σε νοσοκομείο, θεωρώ θα έπρεπε να ενημερωθεί η μητέρα», συμπλήρωσε.

Τι υποστηρίζει η μητέρα

Η δικηγόρος είπε ακόμα ότι η μητέρα της είπε πως «μόνο πριν από μερικούς μήνες την είχε ενημερώσει το ίδρυμα όταν πήγε να επισκεφτεί το παιδί της ότι μπήκε στο νοσοκομείο, έχει ένα θέμα με τη μύτη και το λαιμό και υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να υποβληθεί σε κάποια χειρουργική επέμβαση, που θα χρειαστεί να δώσεις τη συναίνεσή της», αυτό ήταν το μόνο πράγμα που της είχαν πει ποτέ.

Ακόμα η δικηγόρος ανέφερε πως στη συνέχεια το ίδρυμα σιωπούσε.

«Εγώ δεν λέω ότι υπήρχε κάποιος δόλος, αλλά θεωρώ ότι αν από τη στιγμή που υπήρξε νοσηλεία για τόσο σοβαρή νόσο – όπως μου λέει για τη λοιμώδη μονοπυρήνωση, θα δούμε και τα έγγραφα, επιφυλάσσομαι σε αυτό, έπρεπε να ενημερωθεί η μητέρα για τη σοβαρότητα της κατάστασης, για να μπορέσει στη συνέχεια να λάβει και αυτή τα αναγκαία μέτρα και για τη διερεύνηση και τη δέουσα αντιμετώπιση», είπε ακόμα.

«Πριν από μία εβδομάδα το παιδί ήταν πολύ καλά»

Όπως είπε η κυρία Ορφανίδου επισκέφθηκε το παιδί την περασμένη εβδομάδα και διαπίστωσε πως το παιδί ήταν πολύ καλά.  «Αυτό που μου λέει και η ίδια ήταν ότι περίπου πριν από μία εβδομάδα, την προηγούμενη Τετάρτη, αν δεν κάνω λάθος, είχε δει την κόρη της και ήταν πάρα πολύ καλά. Και σε όλο το προγενέστερο χρονικό διάστημα, το παιδί ήταν πολύ καλά».

«Δεν είναι ζήτημα μόνο του ιδρύματος αλλά και του Ιπποκράτειου. Το νοσοκομείο και αυτό προκαλεί μεγάλη εντύπωση, είναι ότι το παιδί μεταφέρεται σε ένα δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα και αφήνεται στη συνέχεια με αγωγή.

Δεν ξέρω τι εξετάσεις διενεργήθηκαν εκεί, γιατί προφανώς ο θάνατος του που επήλθε την επόμενη μέρα δεν μπορεί να είναι τυχαίος. Δηλαδή αυτό δεν συνάδει με τα διδάγματα της λογικής και της κοινής πείρας», κατέληξε.

Οι ιστολογικές εξετάσεις θα δώσουν απάντηση στα αίτια θανάτου

Όπως έγινε γνωστό από την ιατροδικαστική εξέταση δεν βρέθηκε κάτι παραπάνω ως αιτία θανάτου και περισσότερα στοιχεία αναμένονται πλέον μετά την ολοκλήρωση των ιστολογικών και εργαστηριακών εξετάσεων.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Πρόγραμμα Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου Τρικάλων – Καλοκαίρι 2025 στο Cine Μύλος

Πρόγραμμα Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου Τρικάλων – Καλοκαίρι 2025 στο Cine Μύλος

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου Τρικάλων για το καλοκαίρι 2025. Κάθε βράδυ στις 21:45 στον Μύλο Ματσόπουλου με …
Η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων «Voci intonate» σε εμφάνιση στο 43ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Καρδίτσας στη λίμνη Πλαστήρα, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ελένης Ζιάκα.

Η «Voci intonate» της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων σε φεστιβάλ χορωδιών στη λίμνη Πλαστήρα

Με επιτυχία συμμετείχε η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων «Voci intonate» στο 43ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Καρδίτσας στη λίμνη Πλαστήρα …
Ιωάννης Στεργίου

Κηδεύεται την Τρίτη ο Ιωάννης Στεργίου – Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών ο Ιωάννης Στεργίου. Η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη 27 Μαΐου …
Φρίντριχ Μερτς

Η «κόκκινη γραμμή» του Κρεμλίνου και η Δύση στα όρια: Πού οδηγεί η απόφαση για άρση των περιορισμών στα δυτικά πυραυλικά πλήγματα;

Η Δύση επιτρέπει στην Ουκρανία να πλήξει στόχους στη Ρωσία με πυραύλους μακρού βεληνεκούς – Η Μόσχα προειδοποιεί για επικίνδυνη …
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.