Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βασίλης Κικίλιας από τα Τρίκαλα: Ο τουρισμός στηρίζει τη λαϊκή οικογένεια

Με ιδιαίτερη θέρμη υποδέχθηκαν την πολιτική εκδήλωση του πολιτευτή Μικέλη Χατζηγάκη, εκπρόσωποι πολιτικών θεσμών, επιχειρηματικών φορέων αλλά και πολίτες κατακλύζοντας το πρωί της Κυριακής την αίθουσα του πνευματικού κέντρου της Μητροπόλης.

Όπως κατέγραψε το Trikalanews.gr η εκδήλωση με κεντρικό θέμα τον Τουρισμό, και ομιλητές τον ίδιο τον κ. Χατζηγάκη καθώς και τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, προσέλκυσε το ενδιαφέρον μιας και αφορά ένα ζήτημα που εδώ καιρό απασχολεί την περιοχή του νομού Τρικάλων.

Βέβαια, δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει την προεκλογική χροιά, με αρκετούς συμπολίτες, αιρετούς και εν δυνάμει …αιρετούς να παραβρίσκονται.

Ο κ. Κικίλιας, αφού ξεναγήθηκε από τον κ. Χαζηγάκη στην πρωινή πόλη των Τρικάλων και στο Μουσείο Τσιτσάνη, έφτασε μαζί με τον πολιτευτή του ν. Τρικάλων στο Πνευματικό, όπου τους υποδέχθηκε πλήθος κόσμου και φυσικά, ο πρώην υπουργός και πατέρας του Μικέλη, Σωτήρης Χατζηγάκης.

Ο κ. Κικίλιας, δεν παρέλειψε να προβεί και σε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τον νομό Τρικάλων τονίζοντας την πρόθεση να στηριχτεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής, ως ένας τρόπος ενίσχυσης της λαϊκής οικογένειας.

Πρώτος στο βήμα των ομιλητών, και έπειτα από τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, ανέβηκε ο Μικέλης Χατζηγάκης οποίος ανέλυσε τις δυνατότητες του νομού Τρικάλων στην κατεύθυνση των αναπτυξιακών κατακτήσεων στον τομέα του Τουρισμού, προτάσσοντας σχέδιο που καλύπτει όλο το φάσμα του Τουρισμού στην περιοχή.

Επισήμανε προτάσεις που καλύπτουν τις τάσεις που κυριαρχούν όσο αφορά στην τουριστική ανάπτυξη, αλλά και προτεραιότητες όπως ο οικοτουρισμός, η γαστρονομική ταυτότητα και η ανάδειξή της. Οι επενδύσεις σε υποδομές βέβαια δεν έλειψαν, θέτοντάς τες ως βάση πάνω στην οποία θα στηριχτούν όλα τα υπόλοιπα.

Ενδιαφέρουσες για τα χαρακτηριστικά του τουριστικού χάρτη της περιοχής, ήταν σαφώς και οι εισηγήσεις των δύο προσκεκλημένων ομιλητών, των Παύλου Παπαδημητρίου-συμβούλου της HVS και Βάιου Κυρίτση – Ακαδημαϊκού και συγγραφέα, οι οποίοι διεξοδικά αναφέρθηκαν στην κυρίαρχη κατάσταση αλλά και στις μελλοντικές προοπτικές.

Οι ομιλίες έκλεισαν με αυτή του κ. Κικίλια, ο οποίος με την ευκαιρία αναφέρθηκε στο επενδυτικό πακέτο από πλευράς της κυβέρνησης ύψους 350 εκ ευρώ στον τομέα του τουρισμού, καλώντας τους εμπλεκόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να καταθέσουν τις προτάσεις τους.  Στο τέλος της εκδήλωσης, οι παραβρισκόμενοι αφού συνεχάρησαν τον κ. Χατζηγάκη για την πρωτοβουλία αλλά και για την επερχόμενη πορεία προς τις εκλογές, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εποικοδομητικά γύρω από τη θεματολογία της εκδήλωση.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή