Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ζητείται η έγκριση του ιδιωτικού συμφωνητικού μεταξύ Δήμου Τρικκαίων και ΠΑΕ Τρίκαλα

Στο Δημοτικό Συμβούλιο το συμφωνητικό για την παραχώρηση και χρήση του Δημοτικού Σταδίου.
 
Όπως αναφέρεται στο συμφωνητικό, παραχωρείται για χρήση το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων με όλες τις αθλητικές και βοηθητικές εγκαταστάσεις για την διεξαγωγή των αγώνων πρωταθλήματος της Football League (κανονικής διάρκειας και αγώνων play off) για τις αγωνιστικές περιόδους 2017-2018 και 2018-2019 καθώς και ως χώρο προπόνησης της ομάδας, μέχρι την λήξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων της σε πρωτάθλημα για την περίοδο αυτή.
 
Ο χώρος παραχωρείται για συγκεκριμένες ημέρες και ώρες και ειδικότερα για 2 ώρες πριν την έναρξη κάθε εντός έδρας αγώνα της Football League την εκάστοτε προγραμματισμένη ημέρα διεξαγωγής του και 2 ώρες μετά την λήξη εκάστου αγώνα καθώς και μια προπόνηση εβδομαδιαίως διάρκειας 4 ωρών.
 
Για την παραχώρηση της χρήσης του σταδίου, η ΠΑΕ Α.Ο. Τρίκαλα υποχρεούται να καταβάλει στον Δήμο μίσθωμα για κάθε ένα διεξαγόμενο αγώνα της οριζόμενο σε ποσοστό 15% επί των ακαθάριστων εισπράξεων από την πώληση των κοινών εισιτηρίων για τους αγώνες.  Η καταβολή θα πραγματοποιείται εντός των 10 επόμενων ημερών από το τέλος κάθε αγώνα.
 
Η ΠΑΕ, δικαιούται να προβεί στις αναγκαίες δαπάνες για την διαμόρφωση του γηπέδου όταν αυτό απαιτείται, ώστε να εκδοθεί η άδεια χρήσης που προβλέπεται από τον Νόμο και να καταστεί αυτό κατάλληλο για τη χρήση που προορίζεται, ώστε να διεξάγονται ασφαλώς οι αγώνες και να διαμορφωθεί – ανακατασκευαστεί ο χλοοτάπητας και όλη η αναγκαία υποδομή για τη διατήρησή του καθώς και σε όσα είναι απαραίτητα για την αστυνόμευση και πυρασφάλεια του γηπέδου. 
 
Στην περίπτωση τέλεσης έργων, η ΠΑΕ, δικαιούται να συμψηφίζει τις δαπάνες του με το οφειλόμενο μίσθωμα, εφόσον συμφωνεί και ο Δήμος με αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 
 
Ο Δήμος, δικαιούται να επισκέπτεται και να επιθεωρεί το ακίνητο ύστερα από προηγούμενη έγκαιρη ειδοποίηση της ΠΑΕ.
 
Η ΠΑΕ έχει το δικαίωμα διαφημιστικής-οικονομικής εκμετάλλευσης των διαφημιστικών χώρων κατά τη διάρκεια των αγώνων της και ο Δήμος δικαιούται να αρνηθεί την τοποθέτηση του συνόλου ή μέρους των διαφημιστικών πινακίδων.
 
Για το δικαίωμα διαφημιστικής-οικονομικής εκμετάλλευσης των διαφημιστικών χώρων κατά την διάρκεια των αγώνων, η ΠΑΕ, θα καταβάλλει στον Δήμο ποσοστό 15% επί του συνολικού τιμήματος των οικείων συμβάσεων. Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί το ποσό ο Δήμος, να προβεί μονομερώς στην εκμετάλλευση των διαφημιστικών πινακίδων, εντός 1 μηνός από την καθυστέρηση καταβολής των οφειλόμενων ή από την έγγραφη όχληση του Δήμου προς την ΠΑΕ. Για κάθε αγώνα θα καταρτίζεται πίνακας διαφημιστικών πινακίδων ο οποίος θα είναι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή. Για τον υπολογισμό του ποσοστού του 15% η ΠΑΕ υποχρεούται να προσκομίζει στον ΔΗΜΟ τις σχετικές διαφημιστικές συμβάσεις και τιμολόγια.
 
Οι δαπάνες καθαρισμού των εγκαταστάσεων του σταδίου αμέσως μετά από κάθε αγώνα και προπόνηση, βαρύνουν την ΠΑΕ.  Κατά τις υπόλοιπες ημέρες, η καθαριότητα των εγκαταστάσεων αυτών θα πραγματοποιείται από τον Δήμο.
 
Οι ζημιές που προκαλούνται από φιλάθλους πριν, κατά την διάρκεια και μετά την λήξη των αθλητικών συναντήσεων σε αθλητικές και λοιπές εγκαταστάσεις εντός του Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων καθώς και σε περιουσιακά στοιχεία του Δήμου,  καταλογίζονται σε βάρος της ΠΑΕ και σε περίπτωση πρόκλησης ζημιών θα συντάσσεται πρωτόκολλο ζημιών από 3μελή Επιτροπή, αποτελούμενη από 2 υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και 1 εκπροσώπου της ΠΑΕ. Η αποκατάσταση των ζημιών θα γίνεται εντός 10 ημερών από την σύνταξη του πρωτοκόλλου ζημιών.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή