Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γ. Καταβούτας: Πρόταση η οδός 25ης Μαρτίου να γίνει πεζόδρομος

Σημαντικά θα αλλάξει τη φυσιογνωμία των οδών Καραϊσκάκη και 25η Μαρτίου η λειτουργία του Open Mall καθώς και οι παρεμβάσεις που διαμορφώνουν διαφορετικά πλέον τη λειτουργικότητά τους. Πρόταση, η οποία και εκφράστηκε και προς το δημοτικό συμβούλιο, από πλευράς του αντιδημάρχου έργων κ. Γ. Καταβούτα, είναι η 25η Μαρτίου, να μετατραπεί σε πεζόδρομο με πλήρη απαγόρευση της διέλευσης αυτοκινήτων.

Όπως αναφέρει στο trikalanews.gr, «Υπάρχει αυτή η σκέψη ως πρόταση, να χαρακτηρίσουμε πεζόδρομο την 25ης Μαρτίου. Το έργο το οποίο πραγματοποιείται για το Open Mall θα αναβαθμίσει τα καταστήματα και η πρόταση αφορά αφενός αυτή την κατεύθυνση και αφετέρου τη διευκόλυνση της κίνησης των πολιτών με απόλυτη ασφάλεια».

Είναι η αλήθεια, ότι ο χαρακτηρισμός δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, δεν καταλήγει σε ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα μιας και ούτε οι πεζοί μπορούν να διέρχονται από ασφάλεια ούτε οι οδηγοί με ευκολία. Εκτός αυτού, οι κυβόλιθοι που έχουν επιλεγεί για την 25η Μαρτίου, είναι ένα υλικό που καταπονείται αρκετά από τη διέλευση οχημάτων και είναι κρίμα μια τόσο αισθητικά αναβαθμισμένη εικόνα, να καταστραφεί μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Οπότε η πρόταση πεζοδρόμησης, καλύπτει σημαντικά τα κριτήρια αυτά.

Το επόμενο διάστημα, αναμένεται και η αντίστοιχη διαμόρφωση της οδού Καραϊσκάκη καθώς και οι ανθοφυτεύσεις στην περιοχή, ενώ και στην πλατεία του ΟΤΕ μετά από την ήπια ανάπλασή της, θα επιχειρηθεί η περιοχή να εμφανίζει κοινή εικόνα, με τα καταστήματα να έχουν ίδιες καρέκλες, τέντες κοκ.

Στόχος βέβαια είναι η Άνοιξη να βρει την περιοχή γύρω από τα Μανάβικα αρκετά διαφορετική από αυτό που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα και να προσφέρει μια ευχάριστη εμπειρία στους διερχόμενους με αισθητική αλλά και ασφάλεια, με την προοπτική βέβαια όλα αυτά να αποτελούν μια συνέχεια και της κεντρικής πλατείας όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή