Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η διαδικασία εντοπισμού των ανασφάλιστων οχημάτων

Ηλεκτρονικό παράβολο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 250 ευρώ σε κάθε ανασφάλιστο όχημα και ποινικές κυρώσεις.

Με εγκύκλιο καθορίζεται η διαδικασία για τον εντοπισμό με διασταύρωση των οχημάτων που υπήρχαν στο ηλεκτρονικό αρχείο της ΑΑΔΕ και του Κέντρου Πληροφοριών και δημιουργείται ηλεκτρονικό παράβολο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 250 ευρώ.

Το παράβολο πρέπει να το πληρώσει ιδιοκτήτης – συνιδιοκτήτης τυχόν ανασφάλιστου οχήματος ακόμα και αν πρόλαβε και ασφάλισε το αυτοκίνητό πριν λάβει την ειδοποίηση από το σύστημα…

Αποστέλλονται ειδοποιητήρια επιστολή στους ιδιοκτήτες των τυχόν ανασφάλιστων οχημάτων και ο ιδιοκτήτης οχήματος που λαμβάνει την ειδοποιητήρια επιστολή, πληρώνει το ηλεκτρονικό παράβολο και φροντίζει άμεσα να ασφαλίσει το όχημα. Υποχρέωση πληρωμής υφίσταται μόνο για ένα ηλεκτρονικό παράβολο για κάθε όχημα.

Σε περίπτωση λάθους, ο αποδέκτης τους ειδοποιητηρίου απευθύνεται στις κατά περίπτωση αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να αφαιρεθεί το όνομά του από το αρχείο των «ανασφάλιστων οχημάτων».

Η ασφαλιστική εταιρεία στην οποία θα ασφαλιστεί το όχημα, θα ελέγξει αν το όχημα που πρόκειται να ασφαλιστεί έχει εντοπισθεί ως ανασφάλιστο και αν έχει πληρωθεί το ηλεκτρονικό παράβολο και στην περίπτωση αυτή, θα ενημερώνει μετά την έκδοση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, σχετικά με τα στοιχεία αυτού.

Σε περίπτωση που δεν συμμορφωθεί ο ιδιοκτήτης και δεν ασφαλίσει το όχημα ή το ασφαλίσει αλλά δεν πληρώσει το παράβολο, τα στοιχεία του θα αποστέλλονται στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή, για την σε βάρος του επιβολή των κυρώσεων και ποινών.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή