Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα Μεγάλα Καλύβια αποχαιρετούν τον Χρήστο Παπαπολύκαρπο

Μια σημαντική μορφή για την λαογραφική ανάδειξη της περιοχής του ν. Τρικάλων και όχι μόνο

Έφυγε σε ηλικία 82 ετών μετά από πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, ο Χρήστος Παπαπολύκαρπος, συνταξιούχος Διευθυντής του ΟΤΕ.

Ένας άνθρωπος που υπηρέτησε από πολλές θέσεις την κοινωνία του νομού Τρικάλων και μέσα από τις πρωτοβουλίες και έρευνές του ανέδειξε τον λαογραφικό  πλούτο της περιοχής.

Μια προσωπικότητα ιδιαίτερα αγαπητή, αλλά και ένας άνθρωπος σημαντικά δραστήριος.

Επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μεγάλων Καλυβίων, που διετέλεσε, πρόεδρος του ΚΑΠΗ Μεγ. Καλυβίων, αντιπρόεδρος της Αμφικτιονίας των Θεσσαλών Καραγκούνηδων αλλά και ιδιαίτερα αναγνωρισμένο μέλος του Ροταριανού Ομίλου Τρικάλων.

Ως λαογράφος και ερευνητής άφησε σημαντικές μαρτυρίες παρακαταθήκη στη νέα γενιά, με την απουσία του να προκαλεί θλίψη στην τοπική κοινωνία και δη στα Μεγάλα Καλύβια τόπο καταγωγής και αφοσίωσής του.

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο Τρίτη 14 Μαρτίου στις 3 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων.

Αφήνει πίσω τη σύζυγό του Χρυσούλα Παπαπολυκάρπου, τα παιδιά του Βασιλική Παπαπολυκάρπου & Κων/νο Γιαννούλη, Γεωργία Παπαπολυκάρπου, ενώ ευτύχισε να δει και εγγόνια.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή