Άρθρα – ΑπόψειςΔιαβάστε επίσης

Πέρυ Χαρτοπούλου: Όταν το πάρτυ τελειώνει

Η δικαιοσύνη θα επιστρέψει παντού…

5 Apr 2023
Πέρυ Χαρτοπούλου: Όταν το πάρτυ τελειώνει

Χθες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας σε εκδήλωση στο Περιστέρι μίλησε για «μία χώρα σε υποθήκη». Αυτή ακριβώς η φράση περιγράφει με ακρίβεια την ζοφερή κατάσταση στην οποία ζούνε χιλιάδες συμπολίτες μας. Τα funds έχουν αποθρασυνθεί. Καθημερινά οι δανειολήπτες λαμβάνουν διαταγές πληρωμής και στη συνέχεια κατασχετήριες εκθέσεις της ακίνητης περιουσίας τους που στο 99% αφορούν στην πρώτη κατοικία τους. Η κατάσταση αυτή έχει επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα, δίνοντας πραγματικά την αίσθηση ότι «τρέχουν να προλάβουν».

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έμεινε μόνο σε διαπιστώσεις. Εξήγγειλε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την προστασία της α’ κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης, θέτοντας ξεκάθαρα το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η επόμενη Κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προκειμένου να αντιμετωπίσει το κρίσιμο αυτό θέμα. Πέρα από την επιμέρους εξειδίκευση των μέτρων που αναλυτικά περιγράφονται στην χθεσινή ομιλία, τα σημαντικότερα σημεία τα οποία δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για την ριζική επίλυση του θέματος είναι τα εξής:

– Η συμμετοχή των πιστωτών είναι υποχρεωτική όπως και το αποτέλεσμα της παραγόμενης ρύθμισης.

-Αν ο πιστωτής δεν συμμετάσχει στη διαδικασία ρύθμισης, τότε ακυρώνεται κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης.

-Το δεύτερο στάδιο, το οποίο αφορά τη δικαστική προσφυγή. Είναι η καταφυγή που προβλέπεται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

– Για τον οφειλέτη, εάν παρά την υποχρεωτικότητα, τελικά οι δανειστές για οποιοδήποτε λόγο δεν συμμετάσχουν στο εξωδικαστικό στάδιο, ή εάν θεωρεί ότι εσφαλμένως απορρίφθηκε η αίτηση ρύθμισης στον εξωδικαστικό, ή εάν κρίνει αιτιολογημένα την ρύθμιση ως μη βιώσιμη ή εσφαλμένη και επιθυμεί εξατομικευμένη κρίση από δικαστή, υποβάλλοντας σχετική πρόταση.

– Μέχρι την έναρξη εφαρμογής της λύσης δε θα υπάρξει κανένα κενό. Η πρώτη ενέργεια θα είναι να προχωρήσουμε αμέσως με: Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στην αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης, με βάση τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για διάστημα τριών μηνών, έως ότου δηλαδή τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το νέο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών.

Το πάρτι θα τελειώσει. Η δικαιοσύνη θα επιστρέψει παντού.

ΠΕΡΥ ΧΑΡΤΟΠΟΥΛΟΥ
Υποψήφια Βουλεύτρια
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

TrikalaNews
Author: TrikalaNews


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.