Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι εκλογές επηρεάζουν…ψυχολογικά και οικονομικά τον νομό Τρικάλων

Συγκρατημένες αγορές, κομμένα τα ταξίδια και περιορισμός στα οικονομικά…ανοίγματα

Οι εκλογές έρχονται και επηρεάζουν σημαντικά τις ζωές των Τρικαλινών και σίγουρα πολύ περισσότερο από όσο υπολογίζουμε και όχι μόνο σε σχέση με τον παράγοντα των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Μιλώντας με Τρικαλινούς επαγγελματίες διαφόρων κλάδων, μας εξήγησαν ότι η προεκλογική ψυχολογία έχει τα σκαμπανεβάσματά της και κάποιες συνηθισμένες αντιδράσεις που σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalanews.gr, έρχονται για να διαμορφώσουν τις ιδιαιτερότητες της εκάστοτε προεκλογικής περιόδου.

Ειδικά μετά τα μνημόνια, οι Τρικαλινοί όσο πλησιάζουν οι κάλπες, είναι σαφώς πιο συγκρατημένοι όσον αφορά τα έξοδά τους. Μειώνουν τις αγορές, περιορίζουν στο ελάχιστο το κόστος ζωής τους, και αυτό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έχει να κάνει με το αίσθημα μιας ρευστής πολιτικής κατάστασης.

Από την άλλη, μιλώντας με τα ταξιδιωτικά πρακτορεία της περιοχής, τα ταξίδια …πάνε περίπατο όχι μόνο για την εβδομάδα των εκλογών αλλά και αρκετές ημέρες μετά. Αυτό αν υπολογίσει κανείς ότι συμβαίνει σε όλη τη χώρα, οι συνέπειες των εκλογών όπως και να έχει, είναι πολυσύνθετες και για την οικονομία της περιοχής μας.

Επίσης, είτε για γραφειοκρατικούς λόγους που γίνονται ακόμη πιο πιεστικοί λόγω εκλογών, είτε λόγω οικονομικών παραμέτρων, οι Τρικαλινοί επιχειρηματίες που είχαν σκοπό να επεκταθούν επενδυτικά, το διάστημα της προεκλογικής περιόδου συγκρατούνται, περιμένοντας την ημέρα της κάλπης και έπειτα να κάνουν τα «ανοίγματά» τους.

Ειδικά φέτος, και με τις δεύτερες κάλπες να είναι πολύ πιθανές στις αρχές του Ιούλη…το προεκλογικό σύνδρομο αναμένεται να συνοδεύει την περιοχή μας για ένα μακρύ χρονικό διάστημα.

 

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή