Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αύριο οι αγώνες Στίβου Trikala Athletics

Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και τη υποστήριξη του Δήμου Τρικκαίων, διοργανώνει Αγώνες Στίβου με την επωνυμία «Trikala Athletics» για τους τους αθλητές/τριες των αθλητικών σωματείων του ΣΕΓΑΣ καθώς και τους μαθητές/τριες Στίβου των δημοτικών σχολείων των Τρικάλων.

Σκοπός αυτών των αγώνων, οι οποίοι πραγματοποιούνται για πρώτη φορά στα Τρίκαλα, είναι η έναρξη ενός υψηλού επιπέδου ετήσιου Meeting Στίβου το οποίο θα διεξάγεται στα Τρίκαλα. Σε αυτούς τους αγώνες έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι αθλητές/τριες όλων των Ελληνικών Αθλητικών Σωματείων.

Τις πρωινές ώρες θα διεξαχθούν αγώνες στίβου για τους μαθητές/τριες των δημοτικών σχολείων των Τρικάλων με σκοπό την γνωριμία των παιδιών με τα αγωνίσματα του Κλασσικού Αθλητισμού (Στίβου).

Τα Τρίκαλα είναι ένας χώρος με πολύ μεγάλη παράδοση στον Ελληνικό Στίβο. Κατέχουν τα δυο μοναδικά παγκόσμια ρεκόρ Ελλήνων Αθλητών, του Χ. Παπανικολάου στο Άλμα επι κοντώ κα της Σ. Σακοράφα στο Ακόντιο. Επίσης, τα Τρικαλινά σωματεία του Στίβου εδώ και πολλά χρόνια συνεχίζουν την ίδια παράδοση. Βρίσκονται σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και σημειώνουν κάθε χρόνο επιτυχίες στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Επιπρόσθετα, το ΤΕΦΑΑ τα οποίο βρίσκεται στα Τρίκαλα από το 1994 στηρίζει επιστημονικά και προπονητικά τους Τρικαλινούς αθλητές αλλά και τους αθλητές από άλλα μέρη της Ελλάδας κατά την διάρκεια των σπουδών τους στο ΤΕΦΑΑ. Τα Τρίκαλα αυτή τη στιγμή έχουν το έμψυχο δυναμικό, την γνώση, την εμπειρία και τις εγκαταστάσεις να διοργανώσουν Αγώνες Στίβου υψηλού επίπεδου.

 

Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων:

Ώρες από 10:00 έως 12:00 για μαθητές/τριες Ε΄και ΣΤ΄ Δημοτικού

Ώρες από 16:00 έως 21:00 για αθλητές/τριες σωματείων του ΣΕΓΑΣ

 

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή