Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι εθνικές εκλογές …και ο δρόμος προς τις αυτοδιοικητικές κάλπες στα Τρίκαλα

Σιωπή από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι βλέψεις του ΠΑΣΟΚ στον κάμπο…ενώ η ΝΔ έκλεισε και τις τελευταίες εκκρεμότητες

Ήταν που ήταν μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας των αυτοδιοικητικών εκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων μιας και μέχρι τώρα δεν έχει δημιουργήσει μια βάση στελεχών για δυναμική εκπροσώπηση, ήρθε και το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών για να συμπληρώσει το αδιέξοδο.

Τα τοπικά στελέχη βρίσκονται σε προβληματισμό, αφού η μεγάλη απόκλιση από το προσδοκώμενο αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου, γεννά ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια στο να βρεθούν υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειακοί σύμβουλοι στις επερχόμενες εκλογές, ενώ αρκετοί εξομολογήθηκαν στο Trikalanews.gr ότι, η απουσία προσώπων που να σχετίζονται άμεσα και στενά με τον κομματικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, επηρέασε και τις εθνικές εκλογές.

Σαν να λέμε…φαύλος κύκλος, αφού έχει αποδειχτεί ότι η μία κάλπη, τροφοδοτεί σημαντικά και την άλλη, ενώ φαίνεται με ναυάγιο η λογική των συνεργασιών τουλάχιστον για την ώρα.

Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι ο κάμπος είναι πιο στρωμένος για υποψηφίους και σχήματα ενώ ήδη έχουν αρχίσει διεργασίες συσπείρωσης σε συμπαγείς συνδυασμούς κατανοώντας ότι η διάσπαση μόνο καλό δεν κάνει. Περιθώρια χρονικά υπάρχουν ακόμη αλλά κάτι τέτοιο εναπόκειται και στον κάθε υποψήφιο δήμαρχο. Όλα αυτά βέβαια δεν αφορούν τον Δήμο Τρικκαίων…μέχρι στιγμής.

Για τη Νέα Δημοκρατία από την άλλη η συνταγή είναι δοκιμασμένη και ασφαλής χωρίς να μπαίνουν στο τραπέζι ζητήματα για την προσεχή αυτοδιοικητική μάχη. Ο Χρήστος Μιχαλάκης θεωρείται η σταθερή βάση από την οποία ξεκινούν το «χτίσιμο» της αυτοδιοικητικής εκπροσώπησης. Το νέο πρόσωπο στην Καλαμπάκα έχει ήδη περάσει την προεκλογική μάχη σε άλλο επίπεδο, ενώ σε Τρίκαλα και Πύλη, η συζήτηση μάλλον περιστρέφεται…στον επόμενο «του επόμενου» δημάρχου.

Με την συνεργασία Μιχάλη Μπαγιώτη και Θανάση Μεριβάκη έκλεισαν και τα τελευταία ανοιχτά ζητήματα οπότε, οι υποψήφιοι έχουν στην ευθύνη τους τώρα να στελεχώσουν δυναμικά ψηφοδέλτια.

Κάτι που βέβαια παραμένει ανοιχτή πρόκληση για όλους…

 

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή