Λάρισα

Θεσσαλία:  Πρόσκληση για τη στήριξη νέων συμμετοχών στο AGRO 2 στο βαμβάκι

6 Oct 2023

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας  (ΔΑΟ) Περιφέρειας Θεσσαλίας καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους  να ενημερωθούν σχετικά με την δράση 3.1.2 «Στήριξη για νέα συμμετοχή σε εθνικά συστήματα ποιότητας» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2022.

Η Πρόσκληση αφορά στη στήριξη των νέων συμμετοχών στο εθνικό σύστημα ποιότητας ‹‹Διαχείριση Αγροτικού Περιβάλλοντος -Ολοκληρωμένη Διαχείριση στη Γεωργική Παραγωγή›› (AGRO 2) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Ειδικότερα, παρέχεται ενίσχυση για τις δαπάνες που απορρέουν από την εφαρμογή των προτύπων AGRO 2-1 και 2-2 στην παραγωγή βαμβακιού.

Τα πρότυπα AGRO 2-1 & AGRO 2-2  προδιαγράφουν τις γενικές απαιτήσεις για την εφαρμογή της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, με στόχο την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων και την  υιοθέτηση φιλοπεριβαλλοντικών μεθόδων παραγωγής. Εφαρμόζονται από γεωργικές εκμεταλλεύσεις προκειμένου να επιτευχθεί η ορθολογική διαχείριση εισροών και βέλτιστη εφαρμογή καλλιεργητικών επεμβάσεων. Δικαιούχοι δύναται να είναι συλλογικοί φορείς καταχωρημένοι στο ΕΜΑΣ (Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών και άλλων φορέων) συμπεριλαμβανόμενων των αναγνωρισμένων Οργανώσεων και Ομάδων Παραγωγών και των Ενώσεων τους, οι οποίοι εκπροσωπούν μέλη τους που έχουν την ιδιότητα του ενεργού γεωργού.

Οι υποψήφιοι πρέπει επίσης:

α) να έχουν υποβάλει αίτηση πιστοποίησης για την εφαρμογή των προτύπων AGRO 2-1 και 2-2 στην παραγωγή βαμβακιού για τη καλλιεργητική περίοδο 2023,

β) να έχουν την ιδιότητα της πολύ μικρής ή μεσαίας (ΜΜΕ) επιχείρησης και να μην είναι προβληματικές επιχειρήσεις,

γ) η αίτηση στήριξης να συγκεντρώνει την ελάχιστη συνολική βαθμολογία 30 βαθμών στα κριτήρια επιλογής Πρόσκλησης,

δ) να διαθέτουν συνολικά τουλάχιστον πέντε (5) μοναδικά ωφελούμενα μέλη στην Κατάσταση Ωφελούμενων Μελών που συνοδεύει την αίτηση στήριξης.

Η ενίσχυση παρέχεται ετησίως με τη μορφή επιχορήγησης, βάση του άρθρου 67 παρ. 1β (τυποποιημένες κλίμακες κόστους κατά μονάδα) του Καν. (ΕΕ) 1303/2013. Η περίοδος της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων στήριξης είναι από 12-10-20203 έως 31-12-2023 (ώρα 13:00).  Μετά την ηλεκτρονική υποβολή, ο φάκελος της αίτησης στήριξης υποβάλλεται και εγγράφως, εντός 15 εργάσιμων ημερών από την λήξη της περιόδου ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων στήριξης.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

AirCanteen

Γίνε μέλος της κορυφαίας εταιρείας εστίασης!

Γίνε μέλος της κορυφαίας εταιρείας εστίασης!

Η AirCanteen, μια από τις ηγέτιδες εταιρείες εστίασης, αναζητά Πωλητές, Barista, Αποθηκάριους & Υπεύθυνους Καταστήματος για τα καταστήματά μας στα …


Λάρισα: «Σήκωσαν» 4.000 ρολόγια της ΔΕΥΑΛ μέσα σε τρεις νύχτες

Λάρισα: «Σήκωσαν» 4.000 ρολόγια της ΔΕΥΑΛ μέσα σε τρεις νύχτες

Εντυπωσιακή κλοπή 4.000 παλιών ρολογιών νερού από τη ΔΕΥΑ Λάρισας αποκαλύπτεται, με τους δράστες να δρουν τρεις νύχτες ανενόχλητοι …
Καραϊσκάκεια 2025 στο Μαυρομμάτι – Πρόσκληση από τον Δήμο Μουζακίου

Καραϊσκάκεια 2025 στο Μαυρομμάτι – Πρόσκληση από τον Δήμο Μουζακίου

Ο Δήμος Μουζακίου καλεί τους πολίτες στα φετινά Καραϊσκάκεια στο Μαυρομμάτι, τιμώντας τον Γεώργιο Καραϊσκάκη ανήμερα της γιορτής του Αγίου …
Έρωτες και ιντέρτια του Σκαρίμπα στο Θέατρο Μηχανουργείο Τρικάλων

Έρωτες και ιντέρτια του Σκαρίμπα στο Θέατρο Μηχανουργείο Τρικάλων

Ο Βασίλης Νανάκης ζωντανεύει τρία διηγήματα του Γιάννη Σκαρίμπα στη σκηνή του Μηχανουργείου στον Μύλο Ματσόπουλου Τρικάλων. Ένα θεατρικό ταξίδι …
Αποστόλης Μπαούσης: Για το ταξίδι της γνώσης βρέθηκε σε επιμορφωτικό σεμινάριο στο Λονδίνο

Αποστόλης Μπαούσης: Για το ταξίδι της γνώσης βρέθηκε σε επιμορφωτικό σεμινάριο στο Λονδίνο

Οι γνώσεις και οι εμπειρίες δεν έχουν ταβάνι σ’ αυτούς που θέλουν να εξελιχθούν σ’ αυτό που υπηρετούν από κάθε …
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.