Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Νέο πρόγραμμα από τον ΟΑΕΔ για 6.000 άνεργους πτυχιούχους

   Το επόμενο διάστημα πρόκειται να προκηρυχθεί νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που θα αφορά συνολικά 6.000 ωφελούμενους ανέργους, ηλικίας έως 39 ετών.

   Στην κοινή απόφαση των υφυπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών αναφέρεται πως το νέο αυτό πρόγραμμα αφορά την επιχορήγηση επιχειρήσεων κατά 50% για την απασχόληση ανέργων έως 39 ετών, αποφοίτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης και παραγωγικής δραστηριότητας.

   Όπως άλλωστε τονίζεται, στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης. Σημειώνεται πως το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα και δραστηριοποιούνται στο σύνολο της ελληνικής επικρατείας, στους τομείς που ορίζει το πρόγραμμα.

   Θα πρέπει να διευκρινιστεί πως η συνολική δαπάνη για την υλοποίηση του προγράμματος – που σημειωτέον βαρύνει τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ –προβλέπεται πως θα ανέλθει στα 73,5 εκατομμύρια ευρώ. Διευκρινίζεται πως ωφελούμενοι του προγράμματος είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, ηλικίας έως 39 ετών, απόφοιτοι ΑΕΙ – ΤΕΙ, οι οποίοι θα πρέπει να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ, τόσο κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από το αρμόδιο ΚΠΑ2 όσο και κατά την πρόσληψή τους.

ΠΗΓΗ: www.cnn.gr

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή