Κους Κους

​Τί να προσέξετε στο ξεπάγωμα του κρέατος-Κίνδυνος ανάπτυξης βακτηρίων

12 Nov 2018
​Τί να προσέξετε στο ξεπάγωμα του κρέατος-Κίνδυνος ανάπτυξης βακτηρίων

Η διαδικασία απόψυξης του κρέατος ώστε να μπει για μαγείρεμα είναι βαρετή καθώς θα πρέπει

    Η διαδικασία απόψυξης του κρέατος ώστε να μπει για μαγείρεμα είναι βαρετή καθώς θα πρέπει να περιμένετε πολύ ώρα ώσπου να ξεπαγώσει και να έχει την κατάλληλη σύσταση. Υπάρχει βέβαια και ο κίνδυνος ανάπτυξης βακτηρίων στο κρέας αν δεν γίνει σωστά η διαδικασία ξεπαγώματος.    

   Υπάρχει όμως, ένας πολύ απλός και ασφαλής τρόπος για να ξεπαγώσετε ένα κομμάτι κρέας, χωρίς να προκύψει πρόβλημα από πιθανή ανάπτυξη βακτηρίων.

   Η μέθοδος που θα δείτε είναι εγκεκριμένη από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

   Η βασική προϋπόθεση είναι πως το κρέας σας είναι από πριν κομμένο/χωρισμένο σε κομμάτια. Από εκεί και πέρα το μόνο που χρειάζεστε είναι καυτό νερό (όχι βραστό!) και μερικές σακούλες φαγητού, οι οποίες να κλείνουν αεροστεγώς.

   -Πρώτα ζεστάνετε το νερό μέχρι τους 60°C. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μόλις που θα βλέπετε τις πρώτες φυσαλίδες να σχηματίζονται στην βάση της κατσαρόλας και πως, αν βάλετε το δάχτυλό σας στο νερό, θα αντέχετε μόνο για 1-2 δευτερόλεπτα.

   -Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά.

   -Στη συνέχεια βάζετε το κάθε κομμάτι κρέας που θέλετε να αποψύξετε μέσα σε μία σακούλα και την κλείνετε.

   -Βάλτε την σακούλα με το κρέας μέσα στην κατσαρόλα και περιμένετε μερικά λεπτά. Συνιστάται να ΜΗΝ την αφήσετε στο νερό για πάνω από 45’ σε κάθε περίπτωση.

   Το κοτόπουλο θα είναι έτοιμο σε περίπου 10 λεπτά και άλλα είδη κρέατος σε περίπου 12 λεπτά. Αυτός ο χρόνος είναι ιδανικός, ώστε το κρέας να μην αρχίσει να μαγειρεύεται μέσα στην σακούλα και ταυτόχρονα να μην προλάβουν να σχηματιστούν καθόλου βακτήρια.

   Μην εφαρμόσετε αυτήν τη μέθοδο για μεγάλα κομμάτια κρέατος, ή για ολόκληρο κοτόπουλο, επειδή θα χρειαστεί να παραμείνουν στο νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

admins
Author: admins


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Δημήτρης Κουρέτας: «Μια φορά την εβδομάδα στα Τρίκαλα – Στόχος η επαφή με τους πολίτες»

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας ανακοίνωσε ότι θα επισκέπτεται τα Τρίκαλα κάθε εβδομάδα για συναντήσεις με πολίτες και φορείς.

Read More


Καιρός Θεσσαλία: Τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Τετάρτη

Αυξημένες νεφώσεις και πιθανές βροχές σήμερα Τετάρτη στη Θεσσαλία, με βορειοδυτικούς ανέμους και θερμοκρασίες έως 22°C, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Read More


Όποιος προλάβει… Παράταση στις μεταγραφές το ερασιτεχνικού

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι οι Ερασιτεχνικές ομάδες έχουν περιθώριο έως την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, στις 23:59, για να ολοκληρώσουν τις…

Read More


Παναγία Βασίλισσα: Εορταστικές εκδηλώσεις στον Άγιο Νεκτάριο Τρικάλων από 12 έως 19 Οκτωβρίου

Από 12 έως 19 Οκτωβρίου πραγματοποιούνται στον Άγιο Νεκτάριο Τρικάλων οι εκδηλώσεις για τη Σύναξη της Παναγίας «Η Πάντων Βασίλισσα»,…

Read More


Περιφέρεια Θεσσαλίας: Στήριξη στη δομή φιλοξενίας παιδιών με ειδικές ανάγκες στη Σκόπελο

Η συγκινητική παρέμβαση μητέρας παιδιού με αναπηρία στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Σκόπελο οδήγησε τον Δημήτρη Κουρέτα να στηρίξει…

Read More


Δήμος Πύλης: Τα αερόστατα «σήκωσαν» τη διάθεση στο Παλαιομονάστηρο

Ο Δήμος Πύλης διοργάνωσε εκδήλωση αερόστατων στο Παλαιομονάστηρο, που αναβλήθηκε λόγω ανέμων, αλλά με υπόσχεση επιστροφής και ενθουσιασμό του κόσμου.

Read More

Load More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.