Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ακλόνητος και αποφασισμένος ο Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία

Ξεκάθαρες είναι οι προθέσεις του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία προς τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, λίγες μόνο ώρες πριν την ανοιχτή σύσκεψη που  θα πραγματοποιηθεί σημερα Δευτέρα 19 Νοεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, με παρόντες, το Δ.Σ του Νοσοκομείου, τους βουλευτές του Ν. Τρικάλων, τον Σύλλογο Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Ν. Τρικάλων και τον γιατρό της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πασχόντων κ. Κώστας Τσόγιας, ερωτηθείς από το trikalanews.gr ποια είναι τα κύρια αιτήματα που θα θέσει σήμερα ο Σύλλογος στη σύσκεψη, απάντησε:

α) Παραμονή του γιατρού στην Μονάδα.

β) Η διατήρηση της εφιστάμενης κατάστασης της Μονάδας, ως τμήμα που ανήκει στον Παθολογικό Τομέα και όχι η ένταξή της σε Αιματολογικό-Ογκολογικό Τομέα.

γ) Η επιστροφή έμπειρου προσωπικού στη Μονάδα και η παραμονή αυτού του προσωπικού δίπλα μας. Επιδιώκουμε επαφή επί πολλών ετών με έμπειρες νοσηλεύτριες.

Υπερτονίζοντας τις διαθέσεις του Συλλόγου, ο κ.Κ. Τσόγιας, δήλωσε στο trikalanews.gr : «Έχει ανάψει φωτιά στα μπατζάκια μας στην Μονάδα. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω γιατί βλέπουμε ότι η Μονάδα έχει υποβαθμιστεί. Δεν περιμέναμε τόσο αρνητικές εξελίξεις. Θα φροντίζουμε να κρατάμε το θέμα στην επικαιρότητα, γιατί αφορά την υγεία των πασχόντων και δεν θα αφήσουμε το θέμα να περάσει στην αφάνεια».

•    Ενημέρωσαν τους Πάντες… «Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες».

Παράλληλα, ο Σύλλογος Πασχόντων έχει ήδη αποστείλει επιστολή με τίτλο «Κραυγή Αγωνίας» προς τους βουλευτές των Τρικάλων, τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη και τον Διοκητή 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Νέστορα Αντωνίου.

Μέσα από την επιστολή, οι παραλήπτες ενημερώνονται αναλυτικά για τα προβλήματα που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια στην Μονάδα  Μεσογειακής Αναιμίας του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων και την αποδυμάμωσή της με μείωση του αριθμού και συνεχείς αλλαγές του νοσηλευτικού προσωπικού, κυρίως με μετακίνηση νοσηλευτριών που απέκτησαν εμπειρία στη Μονάδα.

     «Όχι μόνο λείπει το αίσθημα ασφάλειας, αλλά επικρατεί  αγωνία, φόβος, απογοήτευση και θυμός των πασχόντων για τη στοχοποίηση της Μονάδας της από διορισμένο Διοικητή του Νοσοκομείου με συμπεριφορές και μια σειρά από  παρεμβάσεις» αναφέρει η επιστολή μεταξύ άλλων και χαρακτηρίζει με επιχειρήματα αδιάψευστα την συμπεριφορά του κ. Δ.Παρθένη ως «αυταρχική, αλαζονική, προσβλητική, συκοφαντική, απαξιωτική».

Καταλήγοντας, ο αποφασισμένος Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Ν. Τρικάλων τονίζει: «Είναι ατιμωτικό να μας κατηγορεί το Δ.Σ. του Νοσοκομείου ότι εξυπηρετούμε άλλους σκοπούς. […]Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες».

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή