Τα νέα της πόλης

Η έναρξη της Σχολής Γονέων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων

«Επιθυμούμε το εγχείρημα αυτό να γίνει θεσμός και σκοπός της Σχολής είναι να θωρακιστούν οι γονείς απέναντι σε κρίσιμα θέματα που αφορούν την οικογένεια, το σχολείο και την κοινωνία” τόνισε ο Διευθυντής της Δ.Ε. Τρικάλων Δρ Αλ. Καπανιάρης 

10 Nov 2023
Η έναρξη της Σχολής Γονέων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων

«Επιθυμούμε το εγχείρημα αυτό να γίνει θεσμός και σκοπός της Σχολής είναι να θωρακιστούν οι γονείς απέναντι σε κρίσιμα θέματα που αφορούν την οικογένεια, το σχολείο και την κοινωνία” τόνισε ο Διευθυντής της Δ.Ε. Τρικάλων Δρ Αλ. Καπανιάρης 

 

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Λυκείου Τρικάλων «Οδυσσέας Ελύτης» η εναρκτήρια συνάντηση της Σχολής Γονέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων με πλήθος κόσμου και εισηγήτρια τη Δρ Χριστίνα Ρούση, Επίκουρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα «Έφηβοι στο Σχολείο και στο Σπίτι: συνθέτοντας τα στοιχεία του πάζλ για την κατανόηση της συμπεριφοράς τους και την προαγωγή της αυτονομίας τους και της ψυχικής τους υγείας – (Οι  Dr. Jekyll και Mr. Hyde της Ζωής μας)».

Στόχος της σχολής μέσα από μηνιαίες δίωρες διαδραστικές συναντήσεις είναι η ενημέρωση γονέων για την εφηβική υγεία, την ανάπτυξη, την συμπεριφορά των παιδιών και τις σχέσεις στην οικογένεια και στο σχολείο.

Την έναρξη χαιρέτισε ο Διευθυντής της Δ.Ε. Τρικάλων Δρ Αλέξανδρος Καπανιάρης ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: « Επιθυμούμε το εγχείρημα αυτό να γίνει θεσμός και σκοπός της Σχολής είναι να θωρακιστούν οι γονείς απέναντι σε κρίσιμα θέματα που αφορούν την οικογένεια, το σχολείο και την κοινωνία. Πρέπει να βοηθήσουμε ώστε οι γονείς να είναι δίπλα στα σχολεία. Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς πρέπει να είναι μια ενιαία και αδιαίρετη αλυσίδα. Η ομάδα είναι σπουδαία υπόθεση. Χρειάζεται επιμόρφωση, εξειδίκευση, υπομονή και σταθερότητα».

Χαιρετισμό απηύθυναν οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης, κα Γεωργία Κωνσταντία Καραγιάννη, κα Δήμητρα Παπανδρέου και κ. Αγαθοκλής Αζέλης. Παρευρέθηκαν επίσης Διευθυντές, υποδιευθυντές, Σύμβουλοι σχολικής ζωής και εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων της περιοχής μας.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16/11/2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Κέντρο Έρευνας Μουσείο Τσιτσάνη»,  Καρδίτσης 1 (κτίριο παλαιών φυλακών Τρικάλων) και ώρα 6.30μ.μ..

 

Από τη ΔΔΕ Τρικάλων

TrikalaNews
Author: TrikalaNews



Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα..