Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«ΔΗΜΗΤΡΑ»: Ενίσχυση της συμμετοχής των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στις διαδικασίες ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων

Στην Ελλάδα της κρίσης, η συμμετοχή των μικρό-μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στις δημόσιες συμβάσεις κρίνεται ιδιαίτερης σημασίας για την επιβίωση τους.

Η αυξημένη εμπλοκή των ΜΜΕ στις δημόσιες συμβάσεις αποφέρει αύξηση του ανταγωνισμού για τις δημόσιες συμβάσεις, ενώ η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της διαφάνειας στις πρακτικές των δημόσιων συμβάσεων θα επιτρέψει την απελευθέρωση των δυνατοτήτων των ΜΜΕ όσον αφορά την ανάπτυξη και την καινοτομία, με θετικό αντίκτυπο τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το πρόγραμμα IPPON στοχεύει στην αποτελεσματική συνεργασία όλων των εταίρων-φορέων προκειμένου να εξαλειφθούν τα εμπόδια ώστε να ευνοηθεί η πρόσβαση των μικρό-μεσαίων επιχειρήσεων στις δημόσιες συμβάσεις, μέσω της εκπαίδευσης, της αξιολόγησης και της σωστής καθοδήγησης.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού, κλειδί θα αποτελέσει η ανάλυση καλών πρακτικών διασυνοριακών δημόσιων συμβάσεων, η ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού, καθώς και η πραγματοποίηση δραστηριοτήτων συμβουλευτικής και καθοδήγησης, οι οποίες θα φέρουν σε επαφή όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να διευκολυνθεί η ανταλλαγή τεχνογνωσίας που θα μεταφραστεί σε νέες υπηρεσίες.

Στην Περούντζια της Ιταλίας πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της εναρκτήριας συνάντησης (kick-off meeting) του ευρωπαϊκού προγράμματος IPPON – Καινοτόμες ευκαιρίες Δημοσίων Συμβάσεων και Δικτύωση, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ».

Οι 14 εταίροι από 7 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετείχαν στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στις 25-26 Σεπτεμβρίου, στην Περούντζια της Ιταλίας. Εκτός της ελληνικής συμμετοχής, οι υπόλοιποι εταίροι του έργου προέρχονται από την Σλοβενία, Ιταλία, Βουλγαρία, Ισπανία, Πορτογαλία και Γαλλία.

Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας συνάντησης, οι εταίροι του προγράμματος είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα και τις προβλεπόμενες δραστηριότητες του έργου και να έχουν μια γενική εικόνα για το σχεδιασμό του προγράμματος και τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα IPPON,μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, τηλ.: 2410554026, email: [email protected].

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή