Καρδίτσα

Δήμος Μουζακίου: Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η νέα γέφυρα «Καραϊσκάκη»

30 Nov 2023
Δήμος Μουζακίου: Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η νέα γέφυρα «Καραϊσκάκη»

Έλεγχος δόμησης και στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου που ολοκληρώθηκε

 Έλεγχος δόμησης και στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου που ολοκληρώθηκε

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία σήμερα Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, η νέα γέφυρα «Καραϊσκάκη» στην Ε.Ο. Μουζάκι – Ελληνόκαστρο – Αμυγδαλή – Κρυοπηγή – Ανθοχώρι, δίπλα από τη σιδερένια «Μπέλεϋ», την οποία είχε τοποθετήσει ο στρατός προσωρινά στο δρόμο, (πάνω από τον ποταμό Πάμισο), μετά την καταστροφή της παλιάς από τον κυκλώνα «Ιανό» το Σεπτέμβριο του 2020, μέχρι να κατασκευαστεί η σημερινή καινούργια.

Η γέφυρα μήκους 79 μέτρων και πλάτους 6,40 μέτρων (με πλευρικά πεζοδρόμια πλάτους 0,80 μ.), ήταν έτοιμη αρκετές ημέρες, αλλά οι βροχοπτώσεις δεν επέτρεψαν να γίνει η αναγκαία διαγράμμιση ώστε να παραδοθεί. Αυτό έκαναν το πρωί τεχνικά συνεργεία της κατασκευάστριας ΤΕΡΝΑ-ΑΕ, παρουσία του Δημάρχου Δ. Μουζακίου κ. Φάνη Στάθη, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Κλιματικής Κρίσης και Πολ. Προστασίας κ. Δημήτρη Αναγνωστόπουλου, της Προϊσταμένης Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καρδίτσας – Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Βάσως Πετσιά, των τεχνικών της Εταιρίας κ. Κώστα Κιτσοκώστα & κ. Δημήτρη Μπούτζα και κατοίκων της περιοχής.

Υπογραμμίζεται ότι λόγω των σημαντικών ζημιών, (κατολισθήσεις και καταπτώσεις), που προκλήθηκαν από τον «Ιανό» το 2020, αλλά και τον περασμένο Σεπτέμβριο από το φαινόμενο «Daniel» στη συγκεκριμένη οδό που συνδέει το Μουζάκι με την περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο τμήμα της μετά το Ανθοχώρι προς την Κερασιά, δεδομένου κιόλας ότι σε κάποια σημεία έχει πλέον γκρεμιστεί ο δρόμος.

Ολοκληρώθηκε το νέο Κέντρο Υγείας Μουζακίου

Σε ότι αφορά στο νέο Κέντρο Υγείας Μουζακίου στο οποίο επίσης κατασκευάστρια είναι η ΤΕΡΝΑ-ΑΕ, πλέον έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για τα κτιριακά, τα μηχανολογικά, τα ηλεκτρολογικά, η διαμόρφωση και ο εξοπλισμός των εσωτερικών χώρων, ενώ ασφαλτοστρώθηκε ο περιβάλλον χώρος.

Ωστόσο, για να παραδοθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις προς χρήση, θα πρέπει να εκδοθούν απαραίτητες εγκρίσεις που προβλέπονται στην οικοδομική άδεια.

Η πρώτη τεχνική αυτοψία έγινε σήμερα το πρωί με τον έλεγχο δόμησης στον οποίο παρέστη ο Δήμαρχος κ. Φ. Στάθης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Σωκράτης Κωτίνας, θα ακολουθήσουν η έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού, τεχνικές εγκρίσεις και βέβαια η σύνδεση – παροχή για το φυσικό αέριο.

 

Δήλωση του Δημάρχου Φ. Στάθη

Σε δήλωσή του για τις παραπάνω ευχάριστες εξελίξεις, ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης επισήμανε:

«Εκφράζουμε ως Δημοτική αρχή τη μεγάλη ικανοποίησή μας για την ολοκλήρωση δυο πολύ σημαντικών έργων στην περιοχή που θα συμβάλλουν καθοριστικά, αφενός στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και αφετέρου στην αναβάθμιση των παροχών πρωτοβάθμιας περίθαλψης προς τους συνδημότες μας.

Η νέα γέφυρα «Καραϊσκάκη» που δόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία, επιλύει οριστικά το πρόβλημα ασφαλούς διέλευσης οχημάτων και πεζών πάνω από τον ποταμό Πάμισο στην υφιστάμενη οδική σύνδεση του Μουζακίου με ορεινές Τοπικές Κοινότητες.

Το δε νέο Κέντρο Υγείας που ολοκληρώθηκε μέσα σε χρόνο ρεκόρ, ικανοποιεί πλήρως την προσδοκία των συμπολιτών μας να αποκτήσουν μια σύγχρονη δομή υγειονομικής φροντίδας.

Θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο Υποδομών και την ΤΕΡΝΑ-ΑΕ για την επισταμένη επίβλεψη και προώθηση των δυο έργων.

Αποδίδω όμως τα εύσημα και στα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, στους συνεργάτες μου στο Δήμο, για τη συνεχή παρακολούθηση της εξελικτικής πορείας των συγκεκριμένων κρίσιμων κατασκευαστικών παρεμβάσεων και για τη σκληρή δουλειά που έκαναν προκειμένου να διευθετηθούν γρήγορα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αναγκαίες αδειοδοτικές και άλλες διαδικασίες για την ομαλή εκτέλεση και περαίωσή τους».

πηγή: mouzakinews.gr

Trikala News
Author: Trikala News


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Θεοδοσιάδης: «Πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε υπό την πίεση του πρωταθλητισμού»

Ο Νίκος Θεοδοσιάδης μίλησε μετά την ισοπαλία 1-1 ΑΟ Τρίκαλα – Ελασσόνα για πίεση πρωταθλητισμού, τραυματισμό Κατσαμάγκα και στόχο βαθμών.

Read More


Γ’ Εθνική: Λαμία και Λευκίμμη στο απόλυτο – Αποτελέσματα και βαθμολογία

Λαμία και Λευκίμμη συνεχίζουν με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς στη Γ’ Εθνική. Όλα τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και η…

Read More


Γ’ Εθνική: ΑΟ Τρίκαλα – Ελασσόνα 1-1, κατώτερος των περιστάσεων ο ΑΟΤ

Ισοπαλία 1-1 για τον ΑΟ Τρίκαλα με την Ελασσόνα στη Γ’ Εθνική. Προβλημάτισε η εικόνα του ΑΟΤ στην πρεμιέρα και…

Read More


Ο Θανασάκης-τσολιάς ξεσήκωσε το Τρικαλινό Παζάρι – Λαχειοπώλης και χορευτής σε ένα μοναδικό στιγμιότυπο

Μοναδικό στιγμιότυπο στο Τρικαλινό Παζάρι 2025: ο λαχειοπώλης Θανασάκης-τσολιάς χορεύει με κέφι ενώ τραγουδά ο Μπάμπης Αντωνίου, ξεσηκώνοντας το κοινό.

Read More


Τρίκαλα: Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του Δήμου Τρικκαίων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025

Με ενημερώσεις μαθητών, ζωγραφική και σκάκι ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του Δήμου Τρικκαίων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025, προωθώντας την…

Read More


Βοιωτία: Κόρη έκρυψε για δύο χρόνια τη σορό της μητέρας της για να εισπράττει τη σύνταξη

Σοκαριστική υπόθεση στο Κλειδί Βοιωτίας: 62χρονη έκρυψε τη σορό της 91χρονης μητέρας της σε μαντρί για να συνεχίσει να λαμβάνει…

Read More

Load More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.