Υπολοιποι Δημοι

Παρουσιάστηκε «Η κληρονομιά» στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

11 Dec 2023
Παρουσιάστηκε «Η κληρονομιά» στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Με άρωμα Κρήτης η παρουσίαση του βιβλίου του γνωστού συγγραφέα Σπύρου Πετρουλάκη

Με άρωμα Κρήτης πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου η παρουσίαση του βιβλίου του γνωστού συγγραφέα Σπύρου Πετρουλάκη «Η κληρονομιά».

Ο συγγραφέας αφού καλωσόρισε το κοινό κερνώντας ο ίδιος ρακή, το παραδοσιακό ποτό της Κρήτης, στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε προσωπικές στιγμές που τον οδήγησαν στη συγγραφή του έργου, στην ανάγκη κάποιου να αποκτήσει παιδί και στα ερωτήματα που οι αναγνώστες καλούνται να απαντήσουν με βάση την ηθική ή την συναισθηματική πλευρά.

Με φόντο την σταφιδική εξέγερση στην περιοχή της Πελοποννήσου το 1935 και μια δι-καστική διαμάχη στην Αθήνα του σήμερα, θέτει ερωτήματα όπως τι συμβαίνει όταν τα όρια γίνονται δυσδιάκριτα; Πόσες κόκκινες γραμμές θα περάσει ένας γονιός για να σώσει το παιδί του; Τι επικρατεί τελικά, η καρδιά ή η λογική;

Το βιβλίο προλόγισε η δικηγόρος Βασιλική Μίχου, κάνοντας αναφορά στα μηνύματα που θέλει να περάσει ο συγγραφέας, τη γραφή και το ύφος του, αλλά και στα πολλά ηθικά διλλήματα που κάνουν τον αναγνώστη να γέρνει είτε προς τη μία πλευρά είτε προς την άλλη. Ο ηθοποιός και συγγραφέας Ζήσης Παπαϊωάννου διάβασε αποσπάσματα του έργου, προκαλώντας συγκίνηση στο κοινό.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Παπαϊωάννου και την κα. Μίχου για την συμμετοχή τους και τις εκδόσεις Μίνωας για την συνεργασία.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

TrikalaNews
Author: TrikalaNews



Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.