ΛάρισαΔιαβάστε επίσης

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Καταγράφει από τις μεγαλύτερες απώλειες σε εισπράξεις στη χώρα

Πτώση κατά 20% για τις επισκέψεις στη Θεσσαλία

19 Jan 2024

Πτώση κατά 20% για τις επισκέψεις στη Θεσσαλία (infographic) 

Κι ενώ όλοι εξέφραζαν την πεποίθηση ότι το 2022 ήταν μια καλή χρονιά για του Τουρισμό, τα δεδομένα που φέρνει το ΙΝΣΕΤΕ (Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) αλλάζει σημαντικά τα δεδομένα καταγράφοντας, ειδικά για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, πτώση στην επισκεψιμότητα κατά 20% σε σχέση με το 2019, αλλά και στις εισπράξεις με τις απώλειες να φτάνουν το 35% καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση μετά τη Δυτική Μακεδονία.

Στην ίδια έκθεση αναδεικνύεται ότι τη μικρότερη πτώση κατέγραψε η Πελοπόννησος με μόλις 1% μείωση, ενώ τη μεγαλύτερη το Βόρειο Αιγαίο με πτώση 45%!

Το σημαντικότερο βέβαια, όπως αναδεικνύει το Trikalanews.gr , είναι η θλιβερή πρωτιά στις απώλειες εισπράξεων, με τη Θεσσαλία να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με πτώση 35%! Ειδικότερα, το 2022 συνολικά οι εισπράξεις από τον τουρισμό κυμάνθηκαν στα 0,23 δις ενώ το 2019 ήταν 0,36 δις ευρώ.

 

1 3

2 1

 

Δείτε όλη τη μελέτη σε infographic ΕΔΩ

 

 

 

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το trikalanews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε επίσης

Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.