Βουλευτική ΕκπροσώπησηΠρωτοσέλιδα

Σκρέκας: Έως και 20% οι μειώσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ

9 Mar 2024
Σκρέκας: Έως και 20% οι μειώσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Η ακρίβεια βρέθηκε στο επίκεντρο της συνέντευξης του ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Η ακρίβεια βρέθηκε στο επίκεντρο της συνέντευξης του ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας στην εφημερίδα Το Παρασκήνιο, ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει γίνει για να πέσουν οι τιμές, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η μάχη με την ακρίβεια δεν πρόκειται να σταματήσει

Ο υπουργός σημείωσε ότι 4.000 βασικά και ταχυκίνητα προϊόντα έχουν μειωμένες τιμές στο ράφι, οι οποίες φτάνουν μέχρι και το 20%.

Στο βρεφικό γάλα, «ένα τόσο σημαντικό και ευαίσθητο προϊόν για κάθε οικογένεια οι μεσοσταθμικές μειώσεις λόγω του πλαφόν που επιβάλαμε φτάνουν το 15% και ευελπιστούμε ότι θα προσεγγίσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», επεσήμανε ο κ. Σκρέκας.

Χαρακτηριστικό της προσπάθειας που γίνεται, είναι το γεγονός ότι οι ανατιμήσεις που καταγράφηκαν τον Φεβρουάριο του 2024 παρουσιάζονται κατά 80% μειωμένες συγκριτικά με την ίδια περίοδο το 2023. Αυτό οφείλεται αποκλειστικά στο ένα από τα τέσσερα δραστικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, το οποίο απαγορεύει επί τρίμηνο τις προωθητικές ενέργειες σε προϊόντα που έχουν ανατιμηθεί.

«Είναι σαφές ότι πρόκειται για μέτρα μόνιμου χαρακτήρα που αποβλέπουν στη λειτουργία της αγοράς υπέρ του καταναλωτή και του υγιούς ανταγωνισμού», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Σκρέκας έκανε αναφορά και στο «Καλάθι της Σαρακοστής» που θα περιλαμβάνει χαλβά, οστρακοειδή, κατεψυγμένα θαλασσινά, διάφορες σαλάτες και αλοιφές, ώστε κάθε νοικοκυριό να έχει τα απαραίτητα στο οικογενειακό τραπέζι.

«Η καλύτερη απόδειξη για όσους αμφισβητούν το αν οι εταιρείες πληρώνουν τα πρόστιμα που τους επιβάλλονται είναι τα αποδεικτικά πληρωμών που έχω καταθέσει στη Βουλή ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή σκιά και αμφιβολία Οι έλεγχοι γίνονται προς όλους και προς όλες τις κατευθύνσεις χωρίς την οποιαδήποτε εξαίρεση. Τα πρόστιμα επιβάλλονται, εισπράττονται και ανακοινώνονται όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία. Μόνο πέρυσι επιβλήθηκαν πρόστιμα που υπερβαίνουν τα 12 εκατ ευρώ», επεσήμανε ο κ. Σκρέκας σε σχετική ερώτηση για τα πρόστιμα.

Αναφορικά με τα σχέδια του υπουργείου για την ανάπτυξη, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι: «Η επαναβιομηχάνιση της Ελλάδας σε τομείς στρατηγικής σημασίας αποτελεί εθνικό μας στόχο και συμβάλλει στο να δημιουργηθούν περισσότερες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι μισθοί στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί 16% την τελευταία τετραετία. Στόχος μας είναι οι επενδύσεις να αυξηθούν κατά 70% έως το 2027 και θα το πετύχουμε μέσω δραστικού περιορισμού της γραφειοκρατίας και της ψηφιοποίησης όλων των σταδίων αδειοδότησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων».

Trikalanews
Author: Trikalanews


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


ΔΕΘ 2025: Οι επαφές του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δ. Κουρέτα

Σειρά επαφών στη ΔΕΘ είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας με υπουργούς και φορείς, με επίκεντρο έργα αποκατάστασης και καινοτομία.

Read More


Έφυγε από τη ζωή ο γιατρός Χρήστος Οικονόμου, 79 ετών

Θλίψη στα Τρίκαλα για τον θάνατο του συνταξιούχου γιατρού Χρήστου Αχ. Οικονόμου, 79 ετών. Η κηδεία του θα γίνει την…

Read More


Διεθνής πιστοποίηση στην Ελλάδα για την προστασία των θαλάσσιων θηλαστικών

Η Ελλάδα απέσπασε διεθνή πιστοποίηση για την προστασία των θαλάσσιων θηλαστικών από την NOAA, με ισχύ έως το 2029 και…

Read More


Έφυγε από τη ζωή ο 54χρονος Τρικαλινός Δημήτρης Τεγόπουλος

Ο Δημήτρης Τεγόπουλος, 54 ετών, έφυγε αιφνίδια από τη ζωή στο Αμπελοχώρι Τρικάλων. Θλίψη για την απώλειά του σε οικογένεια…

Read More


Αγιασμός στο 2ο Γυμνάσιο και 2ο ΓΕΛ Τρικάλων

Την Πέμπτη 11/09/2025 στις 8:30 π.μ. θα τελεστεί ο αγιασμός για το 2ο Γυμνάσιο και 2ο ΓΕΛ στο κοινό προαύλιο,…

Read More


Αγιασμός στο 5ο Γυμνάσιο και 5ο Λύκειο Τρικάλων

Ο Αγιασμός για το 5ο Γυμνάσιο και το 5ο Λύκειο Τρικάλων θα γίνει την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2025 στις 10:30…

Read More

Load More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.