ΕλλάδαΠρωτοσέλιδα

«Γελοιότητες» για τον Πορτοσάλτε η συλλογή 1.3 εκατ. υπογραφών για τα Τέμπη

21 Mar 2024

Την ίδια ώρα που αποκαλύφθηκε ότι μεταφέρθηκε χώμα από το σημείο του δυστυχήματος σε ιδιωτικό χώρο…

Ως «γελοιότητες» χαρακτήρισε ο Άρης Πορτοσάλτε τη συλλογή 1,3 εκατ. υπογραφών για την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων.

Ο δημοσιογράφος τασσόμενος με τον Μάκη Βορίδη, ο οποίος είπε ότι αν ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει το σχετικό άρθρο του Συντάγματος θα έπρεπε να το κάνει το 2019, είπε ότι η διαδικασία της συλλογής των υπογραφών είναι «γελοιότητες».

«Αυτά που βάζουν (σ.σ. προφανώς εννοούσε τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το σχετικό ψήφισμα ανέβασε η Μαρία Καρυστιανού) την κοινωνία και βάζει υπογραφές είναι γελοιότητες. Είναι γελοιότητες, πραγματικά. Είναι σαν να ζούμε σε μια Δημοκρατία, την οποία οι ίδιοι θέλουν να κάνουν Μπανανία».

Tρεις ημέρες μετά το έγκλημα στα Τέμπη μετέφεραν χώμα σε ιδιωτικό οικόπεδο

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος συγγενών των θυμάτων, Γιάννης Μαρακάκης, μιλώντας στο OPEN, ανέφερε ότι το τρίτο 24ωρο μετά το δυστύχημα, δόθηκε εντολή σε εργολάβο να μεταφέρει το χώμα επί του οποίου κατέληξαν τα πρώτα βαγόνια.

Το χώμα μεταφέρθηκε με 30 φορτηγά σε ιδιωτικό οικόπεδο και όχι στο Κουλούρι, μαζί με τα υπόλοιπα βαγόνια από την εμπορική αμαξοστοιχία, ενώ χαρακτηρίστηκε «άχρηστο», τη στιγμή που μπορεί να είχε μέσα υλικά που προκάλεσαν την έκρηξη, ανθρώπινα μέλη ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία.

Μάλιστα, ο ανακριτής διαπίστωσε ένα χρόνο μετά πως οι τεχνικοί σύμβουλοι των οικογενειών -που πήραν δείγματα από το σημείο- είχαν δίκιο και όντως είχαν αφαιρεθεί από το σημείο σημαντικά στοιχεία.

Ο εργολάβος έχει πει πως έλαβε εντολή από αξιωματικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

trikalanews
Author: trikalanews

AirCanteen

Γίνε μέλος της κορυφαίας εταιρείας εστίασης!

Γίνε μέλος της κορυφαίας εταιρείας εστίασης!

Η AirCanteen, μια από τις ηγέτιδες εταιρείες εστίασης, αναζητά Πωλητές, Barista, Αποθηκάριους & Υπεύθυνους Καταστήματος για τα καταστήματά μας στα …


Έφυγε από τη ζωή η Θεοδώρα Βράντζα-Ζαφειριάδου

Έφυγε από τη ζωή η Θεοδώρα Βράντζα-Ζαφειριάδου

Την Τρίτη 15 Απριλίου στον Ι.Ν. Αγίου Κοσμά Αιτωλού η κηδεία της 70χρονης Τρικαλινής …
Ταχύρρυθμο σεμινάριο για επαγγελματίες μελισσοκόμους στην Καλαμπάκα

Ταχύρρυθμο σεμινάριο για επαγγελματίες μελισσοκόμους στην Καλαμπάκα

Από 23 έως 25 Απριλίου 2025 στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» – Απαραίτητο το μελισσοκομικό βιβλιάριο …
Από αναβολή σε αναβολή ο 2ος όμιλος της Γ’ Εθνικής

Από αναβολή σε αναβολή ο 2ος όμιλος της Γ’ Εθνικής

Τελειωμό δεν έχουν οι αναβολές στον 2ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας όπου συμμετέχει και ο ΑΟ Τρίκαλα …
Έφυγε πλήρης ημερών η Νικολίτσα Αναγνωστιάδου

Έφυγε πλήρης ημερών η Νικολίτσα Αναγνωστιάδου

Κηδεύτηκε τη Μεγάλη Δευτέρα στα Τρίκαλα, σε στενό οικογενειακό κύκλο …
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.