Υπολοιποι ΔημοιΔιαβάστε επίσης

Αβραμόπουλος σε Προέδρους χωριών: «Από Δευτέρα ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης αγροτικών δρόμων»

Σε συνεργασία με τους Προέδρους και τα Τοπικά Συμβούλια των χωριών

25 May 2024

Σε συνεργασία με τους Προέδρους και τα Τοπικά Συμβούλια των χωριών

Συνάντηση με τους Προέδρους των χωριών του Δήμου είχε το πρωί του Σαββάτου ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη σε σειρά συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου και των Προέδρων στους πρώτους σχεδόν έξι μήνες ενώ είχαν γίνει και συναντήσεις με τους Προέδρους ανά Δημοτικές Ενότητες.

Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε επί τάπητος το θέμα της αποκατάστασης των αγροτικών δρόμων.

Αρχικά ο Δήμαρχος Μετεώρων έκανε ένα σύντομο απολογισμό των έργων που έχουν γίνει στα χωριά σημειώνοντας ότι «πρώτη προτεραιότητά μας ήταν η αποκατάσταση υποδομών που υπέστησαν ζημιές από τις πρωτοφανείς πλημμύρες των Daniel και αφορούν στην οδική πρόσβαση και στα δίκτυα ύδρευσης εντός των οικισμών. Κάναμε πολλά αυτούς τους πρώτους μήνες. Θέλω να ξέρετε ότι τα προβλήματα είναι πολλά αλλά δεν μπορούν όλα να λυθούν μέσα στο 2024. Χρειάζεται προτεραιοποίηση και κατανόηση. Δουλειά του Δημάρχου είναι να εξασφαλίζει χρηματοδοτήσεις για να γίνονται τα έργα από εσάς. Σήμερα είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων μέσα από ένα συνολικό προγραμματισμό και σχεδιασμό. Οι Πρόεδροι θα πρέπει να βρίσκονται μαζί με τα μηχανήματα. Οι Πρόεδροι των χωριών και οι Τοπικοί Σύμβουλοι θα πρέπει να γνωρίζουν που βρίσκονται τα μηχανήματα.Δεν υπάρχει ειδικό κονδύλι για τους αγροτικούς δρόμους, η χρηματοδότηση των εργασιών γίνεται από τον προϋπολογισμό του Δήμου».

Επιπλέον, ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε και στην κοπή των χόρτων ξεκαθαρίζοντας ότι «οι παγίες προκαταβολές δίνονται στους προέδρους για αυτό τον λόγο. Πρόεδρος που δεν θα κόψει τα χόρτα εντός του χωριού του, θα έχει του χρόνου ποινή και δεν θα του καταβληθεί η διπλή παγία».

Τέλος, ο Δήμαρχος έκανε αναφορά και στο πρόβλημα του φωτισμού των χωριών λέγοντας χαρακτηριστικά «Χαλάμε πολλά χρήματα στον φωτισμό και φως δεν έχουμε. Ήρθε η ώρα αυτό να αλλάξει. Όλοι μαζί θα συζητήσουμε και θα ετοιμάσουμε μια μελέτη προκειμένου μέσω χρηματοδοτικού  προγράμματος να προχωρήσει η ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμούστο σύνολο του Δήμου μας».

Από την πλευρά του οι Πρόεδροι στο σύνολο τους έθεσαν το θέμα του σωστού προγραμματισμού για την αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «για να γίνει σωστή δουλειά πρέπει να υπάρχει σωστός προγραμματισμός των μηχανημάτων και προτεραιότητα πρέπει να έχουν οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι».

Trikalanews
Author: Trikalanews

Διαβάστε επίσης


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το trikalanews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!



Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών ο Δημήτριος Θεοφ. Αναγνώστου, συνταξιούχος υπάλληλος ΕΛΤΑ
Κοινωνικά

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών ο Δημήτριος Θεοφ. Αναγνώστου, συνταξιούχος υπάλληλος ΕΛΤΑ

Σε ηλικία 68 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Θεοφ. Αναγνώστου, συνταξιούχος υπάλληλος ΕΛΤΑ. Η κηδεία θα τελεστεί την Πέμπτη 28 Αυγούστου στα Σαράγια Τρικάλων.

Read More


ΔΕΥΑΤ: Νέα έργα για τα όμβρια στην οδό Πατουλιά Τρικάλων
Τα νέα της πόλης Διαβάστε επίσης

ΔΕΥΑΤ: Νέα έργα για τα όμβρια στην οδό Πατουλιά Τρικάλων

Η ΔΕΥΑΤ προχωρά σε δύο παρεμβάσεις στην οδό Πατουλιά Τρικάλων για την απορροή ομβρίων, με νέο αγωγό και διαπλάτυνση υπάρχοντος.

Read More


Με το MyStreet οι πολίτες ελέγχουν τους δημόσιους χώρους
Ελλάδα Πρωτοσέλιδα

Με το MyStreet οι πολίτες ελέγχουν τους δημόσιους χώρους

Η νέα εφαρμογή MyStreet δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να ελέγχουν τις μισθώσεις κοινόχρηστων χώρων και να υποβάλλουν καταγγελίες απευθείας στους Δήμους.

Read More


ΑΟ Τρίκαλα – Ελασσόνα στο Κύπελλο Ερασιτεχνών
Αθλητικα

ΑΟ Τρίκαλα – Ελασσόνα στο Κύπελλο Ερασιτεχνών

Ο ΑΟ Τρίκαλα θα αντιμετωπίσει την Ελασσόνα στο Κύπελλο Ερασιτεχνών στις 6-7 Σεπτεμβρίου. Η πρόκριση θα κριθεί σε ένα ματς, με πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας.

Read More


Καρδίτσα: Νεκρός 50χρονος στα Καλογριανά με τραύμα από ψαροντούφεκο
Καρδίτσα Διαβάστε επίσης

Καρδίτσα: Νεκρός 50χρονος στα Καλογριανά με τραύμα από ψαροντούφεκο

Τραγικό τέλος για 50χρονο στα Καλογριανά Παλαμά Καρδίτσας. Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του με τραύμα στο κεφάλι από ψαροντούφεκο.

Read More


Σκρέκας για Λιούτα: «Όσα γράφτηκαν δεν αποδεικνύονται – Να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι»
Τα νέα της πόλης Πρωτοσέλιδα

Σκρέκας για Λιούτα: «Όσα γράφτηκαν δεν αποδεικνύονται – Να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι»

Ο γραμματέας της ΝΔ Κώστας Σκρέκας σχολίασε την υπόθεση Λιούτα λέγοντας πως «δεν αποδεικνύονται όσα γράφτηκαν» και έστειλε μήνυμα για ενότητα και καθαρές λύσεις.

Read More


40 νέοι Τρικαλινοί Επιστήμονες, μαθητές του φροντιστηρίου Βιολογίας «Εξέλιξη»
Τα νέα της πόλης Πρωτοσέλιδα

40 νέοι Τρικαλινοί Επιστήμονες, μαθητές του φροντιστηρίου Βιολογίας «Εξέλιξη»

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» και η Αγγελική Μπάρδα πανηγυρίζουν την εισαγωγή 40 Τρικαλινών μαθητών τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Read More


Ένα στιλέτο και δύο σπρέι πιπεριού τον έστειλαν στο τμήμα
Τα νέα της πόλης Διαβάστε επίσης

Ένα στιλέτο και δύο σπρέι πιπεριού τον έστειλαν στο τμήμα

Σύλληψη ημεδαπού στα Τρίκαλα μετά από έλεγχο της ΔΙ.ΑΣ., όπου βρέθηκαν δύο σπρέι πιπεριού και ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι τύπου στιλέτο.

Read More


Νέα Αριστερά: Αντίθεση στο εργασιακό νομοσχέδιο
Άρθρα – Απόψεις

Νέα Αριστερά: Αντίθεση στο εργασιακό νομοσχέδιο

Η Νέα Αριστερά καταγγέλλει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο ως «επιστροφή στον Μεσαίωνα», κάνοντας λόγο για 13ωρα, ατομικές συμβάσεις και μειωμένες υπερωρίες.

Read More


Ο 14ος Μύλος των Ξωτικών φέρνει τα Χριστούγεννα νωρίτερα στα Τρίκαλα
Τα νέα της πόλης Πρωτοσέλιδα

Ο 14ος Μύλος των Ξωτικών φέρνει τα Χριστούγεννα νωρίτερα στα Τρίκαλα

Ο Μύλος των Ξωτικών επιστρέφει για 14η χρονιά στα Τρίκαλα. Από 21 Νοεμβρίου 2025 έως 6 Ιανουαρίου 2026, με δωρεάν είσοδο και δεκάδες χριστουγεννιάτικες δράσεις.

Read More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.