Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ευάγγελος Σαμαράς: Λαλαλαααα

Αρκετοί από εμάς όταν δεν γνωρίζουμε τους στίχους ενός τραγουδιού επινοούμε λέξεις ή στίχους τραγουδώντας «λαλαλαααα». Σαν την γαλλική φράση «Tu chantes du yaourt» που σε κανονική μετάφραση σημαίνει «τραγουδάς τη γλώσσα του γιαουρτιού ή αλλιώς τραγουδάς γιαούρτικα» και θέλει να δείξει μια κατάσταση που ζούμε πολύ συχνά.
Τρεις μήνες προεργασία πριν την ανάληψη των καθηκόντων αλλά και 3 χρόνια και 4 μήνες μετά την ανάληψη αυτών από την δημοτική αρχή του κ. Παπαστεργίου κοντεύουμε να γίνουμε ειδικοί στο … λαλαλαααα. 
Πλήρη αποτυχία στο τομέα της καθημερινότητας, απουσία ενός πλάνου για ένα έργο που θα αφήσει κάτι τέλος πάντων από αυτή την διακυβέρνηση του Δήμου, κατασχέσεις σε λογαριασμούς δημοτών και διαγραφή χρημάτων από προμηθευτές του Δήμου, συνεχείς κόντρες με τους δημότες και τις υπηρεσίες, καμία αυτοκριτική για τίποτα και πολύ γιαούρτι. Γιαούρτι ή αν προτιμάτε στάχτες στα μάτια των δημοτών για να ασχολούνται φιλικά προς την Δημοτική Αρχή ΜΜΕ που προσπαθούν να βρουν κάτι να προβάλλουν. 
Ας δούμε για ποια θέματα έχει προβληθεί αυτή η Δημοτική Αρχή:
1) Για το Μύλο και το Μουσείο Τσιτσάνη (που δεν τα δημιούργησε αυτή )
2) Για τους Πρόσφυγες (που τα έξοδα για εκείνους πληρώνει η Ύπατη Αρμοστεία μαζί και  το προσωπικό του e-trikala)
3) Για την προσπάθεια εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου (ποιά ακριβώς φορά είναι αυτή;)
Από ότι γίνεται αντιληπτό από τα παραπάνω προσπαθεί να βαδίσει σε ένα δρόμο που έχουν στρώσει ή στρώνουν τώρα άλλοι για να εκμεταλλευτεί το χειροκρότημα. Σαν το κομπάρσο που λαχταρά την στιγμή της αυλαίας για να πάρει το χειροκρότημα από το κοινό γνωρίζοντας ότι ο ρόλος του στο έργο κράτησε μόνο κάτι δευτερόλεπτα χωρίς να προβεί σε κριτική της δικής του απόδοσης.
Μήπως ασχολήθηκε:
1) Με την στήριξη των επαγγελματιών της πόλης; Οι επιχειρήσεις που δουλεύουν στο Μύλο είναι σε μεγάλο αριθμό ξενόφερτες, οι επαγγελματίες της πόλης στολίζουν τους δρόμους με έξοδα δικά τους (Απόλλωνος και παλαιό εμπορικό κέντρο) αλλά και η μοναδική εκδήλωση που έγινε στο κέντρο της πόλης παραμονή Χριστουγέννων έγινε με δικά τους έξοδα σε μια προσπάθεια βελτίωσης του ταμείου τους.
2) Με την αιθαλομίχλη που πνίγει τη πόλη; Ούτε μια παρέμβαση για την επέκταση του φυσικού αερίου για να ανακουφιστούν οι δημότες.
3) Με το πράσινο; Κοπές δέντρων και μόνο σε όλο το μήκος του Δήμου.
4) Με τους ανέργους; Με εκείνους που φεύγουν ή έφυγαν στο εξωτερικό;
5) Με την αξιοποίηση των σκουπιδιών και εκμετάλλευση τους για την παραγωγή ενέργειας;
6) Με τον Ζωολογικό Κήπο της πόλης;
7) Με την δημιουργία προϊόντων με ονομασία προέλευσης ΠΟΠ;
8) Με την ίδρυση κτηνοτροφικού πάρκου;
9) Με την δημιουργία πρότυπης αγοράς βιολογικών προϊόντων;
10) Με την βελτίωση της σχέσης του παραγόμενου εισοδήματος ανά στρέμμα από τους αγρότες; Η αντίστοιχη αξία στην Ολλανδία είναι 1.700 ευρώ ανά στρέμμα, στο Ισραήλ είναι 1.290 ενώ στην Ελλάδα είναι 190 ευρώ ανά στρέμμα.
Μήπως πέτυχε:
1) Την αντικατάσταση των λαμπτήρων των κολώνων φωτισμού με τύπου Led;
2) Την οριστική παραχώρηση του στρατοπέδου της πρώην ΤΑΞΥΠ στον Δήμο;
3) Την δημιουργία  νέου κυνοκομείου;
4) Την δημιουργία νέου και ενιαίου νεκροταφείου;
5) Την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας;
6) Την αναμόρφωση της πλατείας ΔΕΗ, της πλατείας Κιτριλάκη ή της Κεντρικής;
7) Την βελτίωση των εισόδων της πόλης;
8) Την βελτίωση της εικόνας των συνοικισμών;
9) Την αποκατάσταση της γέφυρας της οδού Κουτσούφλιανης;
10) Την αναβάθμιση της λαϊκής αγοράς;
11) Τη βελτίωση της εικόνας των ποταμών;
Οι παραπάνω γραμμές γράφτηκαν λίγες ώρες πριν από την έλευση του νέου έτους. Είναι μια συνολική εικόνα της Δημοτικής μας Αρχής. Μια ανασκόπηση όχι της χρονιάς που πέρασε αλλά όλης της δημαρχιακής θητείας. 
Είναι μια ευκαιρία η έλευση της νέας χρονιάς για να κάνουν οι δημοτικές μας άρχοντες την εσωτερική τους αποτίμηση. Είναι για μια ευκαιρία για εκείνους που διαβάζουν αυτές τις γραμμές να ζητήσουν περισσότερα. 
Η μνημονιακή Ελλάδα δεν είναι δικαιολογία για απραξία. Αναρωτηθείτε αν όλοι είχαν την ίδια μίζερη αντιμετώπιση για τα δημαρχιακά πράγματα θα μιλάγαμε σήμερα για το Μύλο των Ξωτικών; Για το γεγονός ότι τα Τρίκαλα έγιναν πρωτεύουσα των Χριστουγέννων; Για το Μουσείο Τσιτσάνη; 
«Δεν ταιριάζει η μετριότητα με την λαχτάρα» όπως μας δίδαξε ο μεγάλος Νίκος Καζαντζάκης.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή