Λάρισα

Αποκτούν δίκτυα αποχέτευσης Μάνδρα και Κουτσόχερο

9 Jan 2018
Αποκτούν δίκτυα αποχέτευσης Μάνδρα και Κουτσόχερο

Δόθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας κ η έγκριση συμβασιοποίησης προς τη ΔΕΥΑ Λάρισας για το 1ο Υποέργο της Πράξης «Δίκτυο αποχέτευσης – ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Τ.Κ. Μάνδρας – Κουτσόχερου».

Δόθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας κ η έγκριση συμβασιοποίησης προς τη ΔΕΥΑ Λάρισας για το 1ο Υποέργο της Πράξης «Δίκτυο αποχέτευσης – ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Τ.Κ. Μάνδρας – Κουτσόχερου».

Η Πράξη εντάχθηκε στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 , τον Ιανουάριο 2017, με συνολικό προϋπολογισμό 3.224.000 ευρώ και Επιλέξιμη Δημόσια Δαπάνη 2.421.851,05 ευρώ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Η Πράξη περιλαμβάνει 2 κύρια Υποέργα:

1ο: «ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ Τ.Κ. ΜΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ» , με συνολική Δημόσια Δαπάνη: 1.984.000,00 και Επιλέξιμη: 1.421.851,05

2ο: «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ (ΕΕΛ) Τ.Κ. ΜΑΝΔΡΑΣ –ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟΥ», με συνολική Δημόσια Δαπάνη: 1.240.000,00 και Επιλέξιμη: 1.000.000,00

Το συνολικό έργο αφορά στην κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στις Τ.Κ. Μάνδρας και Κουτσοχέρου στη Δ.Ε. Κοιλάδας του Δήμου Λαρισαίων και κοινή Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ), σε γήπεδο εμβαδού 34.844,40 μ2, στη θέση «Ζευγαρολίβαδο», σε απόσταση 900 μ. Ν.Δ. του οικισμού της Μάνδρας.

Ο σχεδιασμός του έργου έχει γίνει για τη διαχείριση των αστικών λυμάτων των δύο οικισμών, ώστε να ικανοποιεί τις απαιτήσεις επεξεργασίας των λυμάτων που παράγονται από το συγκεκριμένο πληθυσμό με απευθείας πρόβλεψη 40ετίας (Β΄ φάση), λόγω της ελάχιστης διαφοράς του ισοδύναμου πληθυσμού της 20ετίας (Α΄φάση).

Θα κατασκευαστεί το εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο των οικισμών, δύο αντλιοστάσια και καταθλιπτικός αγωγός. Το εσωτερικό δίκτυο των δύο οικισμών Μάνδρας και Κουτσόχερου είναι συνολικού μήκους 4.900,00 μ και διαμέτρου Φ200. Το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης του Κουτσόχερου καταλήγει στο αντλιοστάσιο Α/Σ-1 και στην συνέχεια τα λύματα με καταθλιπτικό αγωγό μήκους 2.120,00 μ και διαμέτρου Φ110 μεταφέρονται στο αντλιοστάσιο Α/Σ-2. Το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης της Μάνδρας καταλήγει στο αντλιοστάσιο Α/Σ-2.

Τα λύματα της Μάνδρας και του Κουτσόχερου από το αντλιοστάσιο ΑΣ-2 με καταθλιπτικό αγωγό μήκους 510,00 μ και διαμέτρου Φ125 οδηγούνται στην κοινή ΕΕΛ.

Σκοπιμότητα πράξης: Το έργο αναμένεται να δώσει ολοκληρωτική λύση στο πρόβλημα διαχείρισης των οικιακών λυμάτων των συγκεκριμένων οικισμών. Μετά την υλοποίηση της Πράξης οι κάτοικοι δεν θα χρησιμοποιούν τους βόθρους. Τα λύματα μέσω του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων θα συλλέγονται στην Ε.Ε.Λ. και τα επεξεργασμένα λύματα θα διατίθενται σε έδαφος με φυτική βλάστηση.

Έτσι θα σταματήσει η ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής, η δημιουργία δυσοσμιών, η ρύπανση γενικότερα λόγω αδυναμίας απορρόφησης των λυμάτων. Θα ενισχυθεί η πρόσβαση των κατοίκων της Θεσσαλίας σε βελτιωμένες υπηρεσίες διαχείρισης λυμάτων ενώ θα βελτιωθεί και η κατάσταση του Υπόγειου Υδατικού Συστήματος (Υ.Υ.Σ.) GR 0800130 Ταουσάνης-Καλού Νερού με τρέχουσα ποσοτική κατάσταση «κακή» και χημική κατάσταση «κακή».
 

admins
Author: admins


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Αντιπλημμυρική ετοιμότητα στα Τρίκαλα ενόψει χειμώνα

Συνεδρίασε το ΠΕ.Σ.Ο.Π.Π. της Π.Ε. Τρικάλων για τον σχεδιασμό πολιτικής προστασίας ενόψει της χειμερινής περιόδου και πιθανών πλημμυρικών φαινομένων.

Read More


ΑΟ Τρίκαλα BC: Συνάντηση με Σκρέκα

Συνάντηση του ΑΟ Τρίκαλα BC με τον Κώστα Σκρέκα στην Αθήνα για την πορεία και τις προοπτικές της ομάδας και…

Read More


Προσαρμογή στο «πλαστικό» – Στο Καστράκι η προπόνηση του ΑΟ Τρίκαλα

Ο ΑΟ Τρίκαλα προπονήθηκε στο γήπεδο Καστρακίου για να προσαρμοστεί στον συνθετικό χλοοτάπητα, ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με τον…

Read More


Έφυγε από τη ζωή ο 46χρονος Στέλιος Τριζώνης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 46 ετών ο Στέλιος Κων. Τριζώνης. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 26…

Read More


Το Gov.gr Wallet γίνεται η νέα κεντρική πύλη για τους πολίτες

Η νέα έκδοση του Gov.gr Wallet συγκεντρώνει βασικές υπηρεσίες του Δημοσίου και τον Ψηφιακό Βοηθό mAigov, διευκολύνοντας την καθημερινότητα των…

Read More


Πρόσληψη 100 Ρομά στην ΕΛ.ΑΣ. – Σχέδιο για ειδικούς φρουρούς μετά την εξαγγελία Χρυσοχοΐδη

Λίγες ημέρες μετά την εξαγγελία Χρυσοχοΐδη για αστυνόμευση στους καταυλισμούς Ρομά, διαρρέει σχέδιο για πρόσληψη 100 Ρομά ως ειδικούς φρουρούς.

Read More

Load More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.