Ελλάδα

Κοινοτική συνδρομή για την αποκατάσταση του φυσικού πλούτου της Αττικής

13 Aug 2024

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαική Επιτροπή ζητά τη στήριξη και τη συνδρομή της για τις συνέπειες της πυρκαγιάς που έπληξε τη Βορειοανατολική Αττική προκάλεσε τεράστια καταστροφή στο φυσικό πλούτο της Αττικής και προκάλεσε καταστροφές σε υποδομές, σπίτια και επιχειρήσεις κάθε είδους.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν από την πρώτη ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά οι πυροσβέστες, οι εθελοντές, οι αστυνομικοί, τεράστιες καταστροφές σε σπίτια, επιχειρήσεις, αγροτικές και κτηνοτροφικές καλλιέργειες αφήνει πίσω της η πύρινη λαίλαπα που κατέκαψε τη Βορειοανατολική Αττική. Η φωτιά από την οποία έχασε τη ζωή του ένα άτομο έχει κάψει περισσότερα από 100.000 στρέμματα από τον Βαρνάβα που ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή στο Γραμματικό, το Καπανδρίτι, το Μαραθώνα, τη Δροσιά, το Διόνυσο, τη Σταμάτα, τη Νέα Μάκρη ενώ εισήλθε και στον αστικό ιστό στη νέα και την παλιά Πεντέλη, τα Βριλήσσια και το Χαλάνδρι.

Εκτός από την τεράστια καταστροφή στο φυσικό πλούτο της Αττικής, το πέρασμα της φωτιάς προκάλεσε καταστροφές σε πάνω από 100 κατοικίες, επιχειρήσεις κάθε είδους, αποθήκες, αυτοκίνητα καθώς και σε υποδομές όπως το δίκτυο ηλεκτροδότησης, δημόσια κτίρια και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

  • Με ποια χρηματοδοτικά εργαλεία προτίθεται να συμβάλει στην αποκατάσταση των καταστροφών του φυσικού πλούτου της Αττικής που προκάλεσε η καταστροφική πυρκαγιά;
  • Τι δράσεις προτίθεται να λάβει καθώς λόγω της κλιματικής κρίσης με τις συχνότερες και εντονότερες ξηρασίες θα αυξηθούν η διάρκεια και η ένταση των δασικών πυρκαγιών, ιδίως στην περιοχή της Μεσογείου;»
Trikalanews
Author: Trikalanews

Άδειος αυτοκινητόδρομος Ε65 στα Τρίκαλα με φόντο τα βουνά, καλοκαίρι 2025

Άδειασαν τα Τρίκαλα – Ο καύσωνας «σάρωσε» τους δρόμους

Πρωτόγνωρες εικόνες ερήμωσης στην πόλη και στον E65 – Όλοι… διακοπές ή σε δροσιά, μόνο ο υδράργυρος στους δρόμους …
Κινηματογραφική φωτογραφία τύπου νουάρ: Μια ξανθιά γυναίκα κάθεται σοβαρή σε τραπέζι καφετέριας, με φάκελο γεμάτο χαρτονομίσματα μπροστά της. Η ατμόσφαιρα είναι σκοτεινή, γεμάτη ένταση, με χαμηλό φωτισμό, δραματικές σκιές και θολό φόντο που ενισχύει την αίσθηση μυστικότητας και απειλής.

Όταν η “ανεξαρτησία” γίνεται εργαλείο εκβιασμού – Ποιος πραγματικά υπηρετεί την κοινωνία;

Ο ρόλος των τοπικών μέσων και η λεπτή γραμμή μεταξύ ενημέρωσης, επιρροής και συναλλαγής …
Αγιαμονιώτης ποταμός: Από τα μεγάλα όνειρα στις… ζούγκλες βλάστησης – Η πραγματική εικόνα του 2025

Αγιαμονιώτης ποταμός: Από τα μεγάλα όνειρα στις… ζούγκλες βλάστησης – Η πραγματική εικόνα του 2025

Πού σταματούν οι μακέτες και ξεκινά η εγκατάλειψη – Ο Αγιαμονιώτης δίπλα στο πιο ζωντανό στέκι των Τρικάλων …
Σύλληψη ιδιοκτήτη ενημερωτικής σελίδας και ραδιοφώνου στον Βόλο για εκβιασμό της Ζέτας Μακρή – Πώς στήθηκε η αστυνομική επιχείρηση

Σύλληψη ιδιοκτήτη ενημερωτικής σελίδας και ραδιοφώνου στον Βόλο για εκβιασμό της Ζέτας Μακρή – Πώς στήθηκε η αστυνομική επιχείρηση

Με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και παγιδευμένους διαλόγους συνελήφθη επιχειρηματίας ΜΜΕ για εκβιασμό βουλευτή – Το χρονικό της υπόθεσης …
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.