Άρθρα – Απόψεις

Πάντα επίκαιρα τα συνθήματα «Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ»: Κάλεσμα για συγκέντρωση τιμής στο Πολυτεχνείο

15 Nov 2024

ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ – ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ
Πάντα επίκαιρα τα συνθήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, ο Σύλλογος Φοιτητών ΣΕΦΑΑ Τρικάλων και η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων απευθύνουν κάλεσμα σε σωματεία, φοιτητές, μαθητές, φορείς και το λαό των Τρικάλων να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, την Κυριακή 17 Νοέμβρη και ώρα 12.00 μ.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Τα συνθήματα του Νοέμβρη «Εξω οι ΗΠΑ», «Εξω το ΝΑΤΟ», που κοσμούσαν τις πύλες του Πολυτεχνείου στη διάρκεια του τριήμερου ξεσηκωμού, είναι σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ.

Πενήντα ένα χρόνια μετά τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου με νέους αγώνες για την Παιδεία, την Υγεία, τους μισθούς, τις συντάξεις, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ενάντια στην ακρίβεια και τον πόλεμο. Μας εμπνέουν πάντα ο αγώνα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, τα οράματα και τις θυσίες τους, όπως και από όλους τους αγωνιστές που διώχτηκαν με πολλούς τρόπους, που προσέφεραν ακόμα και τη ζωή τους στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Τώρα είναι η ώρα του συντονισμού όλων των εργαζομένων και των σωματείων τους μπροστά και στην απεργία της 20ης Νοέμβρη, της κοινής δράσης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων που καταδυναστεύουν τη ζωή μας.

Δε δεχόμαστε οι βασικές και καθημερινές μας ανάγκες να θυσιάζονται για να δίνονται δισεκατομμύρια στους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, για πυραύλους, φρεγάτες, πολεμικά αεροπλάνα. Η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, οι αμερικαΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα και η αποστολή ελληνικών δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς γεννούν ανυπολόγιστους κινδύνους για τη χώρα και το λαό μας.

Ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά, ο εορτασμός του ηρωικού ξεσηκωμού συμπίπτει και πάλι με τη σφαγή στην Παλαιστίνη και και την επίθεση στο Λίβανο από το Ισραήλ και τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς συμμάχους του, με την εμπλοκή και της ελληνικής κυβέρνησης. Η φετινή εκδήλωση πρέπει να αποτελέσει βήμα καταδίκης της επιθετικότητας και των εγκλημάτων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, (που λαμβάνουν πλέον διαστάσεις γενοκτονίας) καθώς και την εισβολή στο Λίβανο. Να εκφραστεί δυνατά και μαχητικά η αλληλεγγύη του λαού και της νεολαίας στον Παλαιστινιακό λαό.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΕΦΑΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Pressroom
Author: Pressroom

Η πιο φυλαγμένη διάβαση του νομού… στο Ριζαριό!

Η πιο φυλαγμένη διάβαση του νομού… στο Ριζαριό!

Όλα τα μέτρα ασφαλείας για τους μικρούς μαθητές – Φροντίζει ο πρόεδρος της Αστικής Ανάπτυξης Γιώργος Ζιώγας …
Παρκάρισμα με… σκιά και φαντασία στον Άγιο Κωνσταντίνο

Παρκάρισμα με… σκιά και φαντασία στον Άγιο Κωνσταντίνο

Όταν το παρκάρισμα γίνεται δημιουργικό στους χώρους για πεζούς στον Άγιο Κωνσταντίνο …
Έφυγε από τη ζωή ο Νικόλαος Σιούλης – Την Πέμπτη η κηδεία στο Νεραϊδοχώρι Πύλης

Έφυγε από τη ζωή ο Νικόλαος Σιούλης – Την Πέμπτη η κηδεία στο Νεραϊδοχώρι Πύλης

Η οικογένεια και οι συγγενείς αποχαιρετούν τον Νικόλαο Σιούλη, ετών 78 …
Πλήθος κόσμου στο Επιμελητήριο Τρικάλων για τις νέες δράσεις ενίσχυσης επιχειρήσεων

Πλήθος κόσμου στο Επιμελητήριο Τρικάλων για τις νέες δράσεις ενίσχυσης επιχειρήσεων

Ενημερωτική εκδήλωση για συμπράξεις επιχειρήσεων και ερευνητικών φορέων – Παρουσίαση προγραμμάτων RIS3 από την Περιφέρεια Θεσσαλίας …
 
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.