Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στις Σέρρες το 2ο Λύκειο Τρικάλων

Επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πορόϊων.
 
Για 2 ημέρες, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Ληθαίος, το γραφικό ποτάμι της πόλης μας», η περιβαλλοντική ομάδα του 2ου Λυκείου Τρικάλων  που εκπονεί το πρόγραμμα, πραγματοποίησε  επίσκεψη  στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) που εδρεύει στο πανέμορφο χωριό των Κάτω Ποροΐων του Νομού Σερρών.

Εκεί  οι μαθητές του σχολείου,  είχαν  την ευκαιρία να ενημερωθούν  για τις δραστηριότητες του ΚΠΕ και να γνωρίσουν μέσα από την ξενάγηση της υπεύθυνης ενημέρωσης (με τη βοήθεια χαρτών και κατατοπιστικότατων μακετών) την περιοχή δράσης του ΚΠΕ και το οικοσύστημα της περιοχής με κέντρο τη λίμνη Κερκίνη, τον Στρυμόνα ποταμό  και το όρος Μπέλλες. Στους χώρους του Κέντρου, μετά από χωρισμό σε υποομάδες και μέσα από ένα πολύ ωραίο video οι μαθητές γνώρισαν τον υγροβιότοπο της λίμνης Κερκίνης και τον Στρυμόνα ποταμό και πήρανε  γενικές γνώσεις οικολογίας.

Το δεύτερο τμήμα της επίσκεψης περιελάβανε την επίσκεψη στην ίδια τη λίμνη της Κερκίνης, στο τμήμα της μετά το χωριό Λιβαδιά, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν  και να αναγνωρίσουν τα πουλιά της λίμνης, να μελετήσουν  τη βλάστηση, να καταγράψουν  τις ανθρώπινες παρεμβάσεις και να ερευνήσουν  την ποιότητα του νερού με επιτόπιες  μετρήσεις. Η επίσκεψη στη λίμνη έκλεισε με την επίσκεψη στο φράγμα της λίμνης στο χωριό Λιθότοπος.

Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην λίμνη Κερκίνη και σε φάρμα εκτροφής βουβαλιών παρακείμενα της λίμνης και επίσκεψη στον Στρυμόνα ποταμό και στις όχθες του οποίου οι μαθητές πραγματοποίησαν μετρήσεις  σχετικά με την ποιότητα αλλά και την παροχή  νερού του ποταμού Στρυμόνα.

Στην συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν το Οχυρό Ρούπελ που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Βουλγαρία, και είδαν την επισκέψιμη στοά του οχυρού, ένα μικρό μουσείο, το περίπτερο των επισκεπτών, το παρατηρητήριο και το Ηρώο πεσόντων. Στη στοά οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να αισθανθούν τις στιγμές της μάχης και να αντιληφθούν για το τι είναι οχυρό και ποια είναι η σημασία του.

Η περιβαλλοντική ομάδα αποτελούνταν από 35 μαθητές του 2ου Λυκείου Τρικάλων, με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς την υποδιευθύντρια του σχολείου Φιλόλογο Αγλαΐα Βούζα, τον Οικονομολόγο Στέφανο Τσιούνη και τον Φιλόλογο Πέτρο Γιώτα.
 
 
 
 
 
 
 
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή