ΕλλάδαΠρωτοσέλιδα

Μαζική έξοδος από τη Σαντορίνη λόγω συνεχών σεισμών – Χιλιάδες κάτοικοι εγκαταλείπουν το νησί

4 Feb 2025

 Περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι αποχώρησαν με πλοία και αεροπλάνα, καθώς η σεισμική δραστηριότητα εντείνεται – Φόβοι για μεγάλο σεισμό ή τσουνάμι

Περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι αποχώρησαν με πλοία και αεροπλάνα, καθώς η σεισμική δραστηριότητα εντείνεται – Φόβοι για μεγάλο σεισμό ή τσουνάμι – Έκτακτα μέτρα και κλειστά σχολεία σε Σαντορίνη, Ανάφη, Ίο και Αμοργό

Η Σαντορίνη και η Αμοργός βρίσκονται αντιμέτωπες με μια ανησυχητική κλιμάκωση της σεισμικής δραστηριότητας, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κατοίκους και τις αρχές. Από την 1η Φεβρουαρίου, έχουν καταγραφεί πάνω από 200 σεισμοί με μέγεθος άνω των 3 Ρίχτερ, με τον ισχυρότερο να φτάνει τα 4,9 Ρίχτερ.

Οι συνεχείς δονήσεις έχουν προκαλέσει κατολισθήσεις, με βράχους να καταρρέουν στις ακτές, δημιουργώντας πυκνά σύννεφα σκόνης. Οι κάτοικοι, φοβούμενοι για την ασφάλειά τους, εγκαταλείπουν μαζικά τα νησιά, με πάνω από 9.000 άτομα να έχουν ήδη αποχωρήσει από τη Σαντορίνη.

Οι αρχές έχουν λάβει έκτακτα μέτρα, κλείνοντας τα σχολεία έως τις 7 Φεβρουαρίου σε Σαντορίνη, Ανάφη, Ίο και Αμοργό, ενώ συνιστούν στους πολίτες να αποφεύγουν μεγάλες συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους, εγκαταλελειμμένα κτίρια και συγκεκριμένα λιμάνια. Επιπλέον, προτρέπουν στην απομάκρυνση βαριών αντικειμένων από τα κτίρια και στην αποστράγγιση των πισινών.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των ειδικών ότι η σεισμική δραστηριότητα οφείλεται σε υποθαλάσσια ρήγματα και δεν σχετίζεται με ηφαιστειακή δράση, η ανησυχία παραμένει έντονη. Οι αρχές βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής, με συνεχείς συσκέψεις για την αξιολόγηση της κατάστασης και την προστασία των πολιτών.

Η ιστορία της περιοχής, με τον καταστροφικό σεισμό των 7,7 Ρίχτερ το 1956, εντείνει τους φόβους για ενδεχόμενο μεγαλύτερου σεισμού ή άλλων φυσικών καταστροφών. Οι κάτοικοι καλούνται να παραμείνουν σε εγρήγορση και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών για την ασφάλειά τους.

Trikalanews
Author: Trikalanews


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Η κυβερνητική κοροϊδία των φορολογικών «ελαφρύνσεων»

Ο Τάσος Τσιαπλές της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας καταγγέλλει τις φοροελαφρύνσεις που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ ως ανεπαρκείς και ζητά κινητοποιήσεις.

Read More


Μπάσκετ – ΑΟ Τρίκαλα: Πρώτο φιλικό εντός έδρας με Pelister το Σάββατο

Ο ΑΟΤ μπάσκετ δίνει το πρώτο εντός έδρας φιλικό του Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, καλώντας τους φιλάθλους στην Κατσιμήδου με εισιτήριο…

Read More


Μπάσκετ: Τρίποντο στις γεύσεις του Λαδοφάναρου ο ΑΟΤ

Η ομάδα μπάσκετ του ΑΟ Τρίκαλα δείπνησε στο Λαδοφάναρο με στήριξη Αντώνη Πλιάτσικα και αισιοδοξία για τη σεζόν.

Read More


Ατύχημα στην οδό Λαρίσης – όχημα ανέβηκε στη νησίδα, τραυματίας πεζός

Σοβαρό τροχαίο στην οδό Λαρίσης στα Τρίκαλα. Όχημα ανέβηκε στη νησίδα για να αποφύγει πεζό.

Read More


Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στα Τρίκαλα με δύο συλλήψεις για κλοπή

Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στα Τρίκαλα. Έλεγχοι σε άτομα και οχήματα. Δύο συλλήψεις για κλοπή και κατασχέσεις αντικειμένων.

Read More


Αγγελία Εργασίας: Ζητείται μπουφετζής για πρωινό στο Ξενοδοχείο Ληθαίον

Το Ξενοδοχείο Ληθαίον στα Τρίκαλα αναζητά Μπουφετζή για την προετοιμασία και εξυπηρέτηση του πρωινού.

Read More

Load More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.