ΚαρδίτσαΝομαρχιακά Νέα

Θεσσαλικό κρασί και τσίπουρο σε πρώτο πλάνο – Επιτυχημένο το 3ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων στην Καρδίτσα

12 May 2025

Με 36 συμμετοχές από όλη τη Θεσσαλία, η Δημοτική Αγορά μετατράπηκε σε γευστικό και πολιτιστικό σταυροδρόμι

Το 3ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων Θεσσαλίας ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στην Καρδίτσα, το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Μαΐου, μετατρέποντας τη Δημοτική Αγορά σε επίκεντρο γευστικών και πολιτιστικών εμπειριών.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από την «ΕΝΟΑΘΕ – Οίνοι και Αποστάγματα Θεσσαλίας» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, τα Επιμελητήρια Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και Λάρισας, καθώς και τον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας. Συμμετείχαν 36 οινοποιεία και αποσταγματοποιεία από όλη τη Θεσσαλία, παρουσιάζοντας προϊόντα που αντικατοπτρίζουν την πλούσια οινική και αποσταγματοποιητική παράδοση της περιοχής.

Το φεστιβάλ προσέφερε στους επισκέπτες τη δυνατότητα να δοκιμάσουν κρασιά και αποστάγματα από τον θεσσαλικό αμπελώνα, συνοδευόμενα από γευστικές δοκιμές τοπικών παραδοσιακών τροφίμων. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν μουσικές παραστάσεις και ενημερωτικές εκδηλώσεις, ενισχύοντας τον γιορτινό χαρακτήρα της διοργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια του 3ου Φεστιβάλ, διεξήχθη ημερίδα με στόχο την ανάδειξη της σημασίας και τις προοπτικές ανάπτυξης του θεσσαλικού αμπελώνα και των αποσταγμάτων του, στην οποία μίλησαν ο ΥΠΑΑΤ Κ. Τσιάρας, ο Περιφερειάρχης Δημ. Κουρέτας, αλλά και εκπρόσωποι του κλάδου. Ο Κ. Τσιλιλής, πρόεδρος ΕΝΟΑΘΕ, αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου μίλησε για τους οίνους ΠΟΠ/ΠΓΕ και τα αποστάγματα της Θεσσαλίας που αποτελούν μοχλό ανάπτυξης και ταυτότητας της Περιφέρειας και ο Θ. Καραθάνος, πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων, συνεργάτης Παν/μιου Θεσσαλίας, μέλος ΔΣ ΕΝΟΑΘΕ για τους οίνους και τα αποστάγματα, μέσα από την ιστορία, τις περιοχές και τις ποικιλίες τους».

Όλοι τους επισήμαναν την ανάγκη για περαιτέρω ενέργειες ώστε τα αποστάγματα της Θεσσαλίας να καταλάβουν τη θέση που τους αξίζει στην αγορά.

Ο στόχος του Φεστιβάλ που ήταν η ανάδειξη του θεσσαλικού κρασιού και του τσίπουρου ως βασικών στοιχείων της ιστορίας, του πολιτισμού και της ανάπτυξης της περιοχής επιτεύχθηκε. Η επιτυχία του 3ου Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων Θεσσαλίας στην Καρδίτσα επιβεβαιώνει τη δυναμική του θεσμού ως σημείου αναφοράς για την προβολή των τοπικών προϊόντων και την ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα της Θεσσαλίας. Η συνέχιση και ενίσχυση τέτοιων πρωτοβουλιών αναμένεται να συμβάλει περαιτέρω στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και του τουρισμού.

Προώθ.:  ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΝΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Προώθ.:  ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΝΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Προώθ.:  ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΝΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Pressroom
Author: Pressroom

Λάρισα: Προκήρυξη για 463 νέες θέσεις σε λαϊκές αγορές της Π.Ε. Λάρισας

Λάρισα: Προκήρυξη για 463 νέες θέσεις σε λαϊκές αγορές της Π.Ε. Λάρισας

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προκήρυξε 463 νέες θέσεις για υφιστάμενους αδειούχους πωλητές λαϊκών αγορών στη Λάρισα. Αναλυτικά η διαδικασία υποβολής …
Έφυγε από τη ζωή η Παρασκευή Γρίβα – Κηδεύεται στο Αγιόφυλλο Καλαμπάκας

Έφυγε από τη ζωή η Παρασκευή Γρίβα – Κηδεύεται στο Αγιόφυλλο Καλαμπάκας

Η Παρασκευή Γρίβα, 88 ετών, κηδεύεται την Τρίτη 13 Μαΐου 2025 στο Αγιόφυλλο Καλαμπάκας. Η τελετή θα γίνει στον Ι.Ν …
Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων στο Δικαστικό Μέγαρο για βιωματική μάθηση

Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων στο Δικαστικό Μέγαρο για βιωματική μάθηση

Μαθητές του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων επισκέφθηκαν το Δικαστικό Μέγαρο και γνώρισαν από κοντά τον ρόλο της Δικαιοσύνης και των θεσμικών …
περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας

Λάρισα: 52χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της – Ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Νεκρή εντοπίστηκε 52χρονη γυναίκα στο κέντρο της Λάρισας. Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα – σε εξέλιξη η προανάκριση …
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.