Άρθρα – ΑπόψειςΔιαβάστε επίσης

Ηγέτες «νάνοι» και οι Έλληνες «χρήσιμοι ηλίθιοι»

Ο Δρ. Κώστας Πατέρας σχολιάζει την αδυναμία των ευρωπαίων ηγετών, την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο Ρωσίας–Ουκρανίας και τις συνέπειες για τη χώρα.

25 Aug 2025

«ΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ»
Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας,
D. Ed., M. Ed., Ph.D.

Τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα είναι ο καθρέπτης των πολιτικών, όπου φαίνονται οι άξιοι και οι ικανοί ηγέτες καθώς και εκείνοι, που είναι σαν τα άδεια πουκάμισα.

Οι επιτυχημένες κοινωνικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις και οι εμπόλεμες καταστάσεις φέρουν την σφραγίδα εκείνων, που με τις επεμβάσεις και τις αποφάσεις τους, άλλαξαν τον ρου της ζωής των κρατών των πολιτών και της Ιστορίας.

Τον περασμένο αιώνα σε Ευρώπη και Αμερική ξεφύτρωσαν τέτοιοι πολιτικοί σαν τον Αίζενχάουερ, τον Τσώρτσιλ, τον Ντεγκώλ κι άλλους που έδωσαν λύσεις σε καυτά προβλήματα.

Οι σημερινοί ηγέτες, και κυρίως της Ευρώπης, είναι κάτω του μετρίου, απαξιωμένοι και ανίκανοι να πάρουν την σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Ο πόλεμος της Ρωσίας – Ουκρανίας, ανεξάρτητα από το ποιος φταίει, έφερε, στην επιφάνεια το μικρό ανάστημα των Ευρωπαίων πολιτικών.

Πρόσφατα στην Αλάσκα Τράμπ και Πούτιν συνταντήθηκαν, για να βρουν λύση για τον πόλεμο, χωρίς την παρουσία της λεγόμενης «Συμμαχίας των προθύμων» δηλ. της Ε.Ε. και το ραντεβού κλείστηκε ανάμεσα σε Τράμπ και Πούτιν.

Από μόνο του το γεγονός δείχνει την υποβάθμιση των παραγόντων της Ε.Ε., για τους οποίους, ο νέος Πλανητάρχης, δεν έχει και την καλύτερα γνώμη. Βέβαια οι Ευρωπαίοι και κυρίως Γερμανοί, Γάλλοι, Άγγλοι και Ιταλοί έκαναν, κατόπιν εορτής, ό,τι μπορούσαν, για να αποδείξουν, ότι είναι μέσα στο παιχνίδι και μάλιστα, ακολουθώντας τον Ζελένσκι, πήγαν στις Η.Π.Α.

Γεγονός είναι, πως οι ηγέτες της Ευρώπης μπήκαν στον Ουκρανο-Ρωσικό πόλεμο, χωρίς να ενημερώσουν τους Λαούς της Γηραιάς Ηπείρου και ξόδεψαν, για τον σκοπό αυτό, εκατοντάδες δισ.Ευρώ, που είναι χρήματα των Ευρωπαίων φορολογούμενων. Αποφάσισαν δήθεν για τους Λαούς χωρίς τους Λαούς. Αυτό λέγεται πολιτική «Δικτατορία».

Το ίδιο έκανε και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, που έστειλε, εκτός από την οικονομική βοήθεια και στρατιωτικό υλικό, αφήνοντας εκτεθειμένα, κυρίως τα νησιά, στις ορέξεις του Ερντογάν. Το έπαιξε «βασιλικότερος τον βασιλέως και έβαλε την χώρα στην λάθος πλευρά της Ιστορίας.

Αντί οι Ευρωπαίοι να χουν μεταξύ τους αλληλεγγύη και να στηρίζει ο ένας τον άλλον έφτασαν στο σημείο να … αδειάσουν την χώρα μας και να στρέφονται στους εχθρούς της Ελλάδας.

Αυτό φάνηκε από την κίνηση του Εμμανουέλ Μακρόν, Προέδρου της Γαλλίας, τον οποίον έριξε Χαστούκι η γυναίκα του στην τελευταία επίσκεψη στο Βιετνάμ, κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο, και ο οποίος ζήτησε επίσημα να βάλει στο παιχνίδι της Ουκρανίας την Τουρκία.

Την Ελλάδα την αγνόησε, όπως αγνόησε και την πολιτική Ερντογάν, για την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Φαίνεται πως οι Ευρωπαίοι και ο Μητσοτάκης θεωρούν τους Έλληνες «ως χρήσιμους ηλίθιους».

Πίεσαν την Ελληνική κυβέρνηση να στηρίξει την Ουκρανία και να κάνει τον Ρωσικό Λαό, που είναι Ορθόδοξος, εχθρό και φυσικά να στείλει πολεμικό υλικό στα πεδία των μαχών.

Ο ΚυριαΚούλης Μητσοτάκης κάνει ό,τι του υπαγορεύουν, οι της Ε.Ε. για να έχει την εύνοιά τους και για να ξαναγίνει Πρωθυπουργός. Στις ερχόμενες, όμως, εκλογές θα ψηφίσουν μόνο οι φτωχοί και απελπισμένοι Έλληνες.

Έτσι βλάπτονται τα συμφέροντα της Πατρίδας μας και αναβαθμίζεται ο ρόλος της Τουρκίας με τις προτάσεις Μακρόν.

Οι δηλώσεις του Ματέο Σαλβίνι, αντιπρόεδρου της Ιταλικής κυβέρνησης, αποδομούν την προσωπικότητα του Μακρόν.

Η ένοχη σιωπή της κυβέρνησης στο θέμα αυτό, δείχνει, για πολλοστή φορά, πως την Ελλάδα την έβαλαν, στην … γωνία και δεν την υπολογίζουν.

Σημειωτέον πως ο Πρωθυπουργός αγόρασε εξοπλιστικά συστήματα από την Γαλλία αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ.

Την Τουρκία, που κατέχει παράνομα επί μισό αιώνα το 36% της Κύπρου, την αναδεικνύουν σε «Ειρηνευτική» δύναμη, νομιμοποιώντας τις αντιεθνικές διεκδικήσεις σε Αιγαίο και σε Ανατολική Μεσόγειο.

Αν αυτό δεν είναι προδοσία από την Ε.Ε. τότε τι είναι;

Το αφήγημα του Πρωθυπουργού ότι η χώρα μας είναι μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ και παίζει ρόλο, για την σταθερότητα της περιοχής, το έκανε … σκόνη ο Μακρόν, ο υποτιθέμενος φίλος του Μητσοτάκη και της Ελλάδας.

Δεν πρέπει να ξεχνάει ο Μακρόν, πως εδώ και τρία χρόνια ο Ερτνογάν δήλωσε, ότι ο Μακρόν πρέπει να πηγαίνει «σε ψυχίατρο».

Οι μεγάλες Δυνάμεις δεν έχουν μόνιμες φιλίες αλλά μόνιμα συμφέροντα. Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά.

Στον … πάγο πλέον η κυβέρνηση με τον «παντογνώστη» και τον «Παντοκράτορα» Πρωθυπουργό, αλλά και ανεύθυνο, για όλα τα λάθη που έκανε.

Δεν είναι μόνο τα σκάνδαλα των Υποκλοπών, των Τεμπών, της καταστροφής της Θεσσαλίας και της Αττικής με τις βροχές και τις πυρκαγιές και δεν είναι μόνο το σκάνδαλο των επιδοτήσεων από την Ε.Ε.

Ο Πρωθυπουργός βαρύνεται με το ότι πήρε μόνος του αποφάσεις για όλα τα κρίσιμα θέματα, για το ότι δεν δάμασε την ακρίβεια και την καθημερινότητα αλλά και για το ότι διέλυσε το Ε.Σ.Υ. και κατέστρεψε την ποιότητα της ζωής και της εργασίας των πολιτών. Όσο για την μεγάλη απάτη των Α.Π.Ε. στην ενέργεια, που γονάτισε την κοινωνία, η ευθύνη του Μητσοτάκη είναι τεράστια.

Η διαφθορά και η διαπλοκή «ζει και βασιλεύει».
Αψεδής μάρτυρας τα ευρήματα της Eurostat.

Οι Έλληνες είναι κατά την Eurostat οι ποιό σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη, αν και επί της … περίφημης Μέρκελ «ήταν τεμπέληδες», και εργάζονται 49 ώρες την εβδομάδα, ενώ ταυτόχρονα έχουν την χειρότερη αγοραστική δύναμη.

Η χώρα μας είναι … πρωταθλητής και στην υγεία, αφού δεν μπορεί να ικανοποιήσει τον Λαό.

Κι όμως ο Μητσοτάκης αντιμετωπίζει τους πολίτες σαν «τα πρόβατα και τα βοσκοτόπια» του ΟΠΕΚΕΠΕ και δεν απολογείται σε κανένα, ούτε φοβάται την χειραγωγημένη Δικαιοσύνη.

Ο Πρωθυπουργός, άλλα έλεγε προεκλογικά και το 2019 και το 2023 και άλλα έκανε μετεκλογικά και έτσι πρόδωσε την εντολή, που πήρε από τον Ελληνικό Λαό.

Σε κανένα πρόγραμμα δεν είχε τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων, που τον επέβαλε η WOKE ατζέντα και ο Υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α. Μπλίγκεν. Δεν είχε τίποτε για τον προσωπικό αριθμό, κι όμως τον περνάει με το έτσι θέλω, απαξιώνοντας Εκκλησία και κοινωνία.

Επίσης δεν έκανε τίποτε για την υπογεννητικότητα, την εξαθλίωση των πολιτών και την λαθρομετανάστευση. Σε λίγα χρόνια η χώρα μας θα γεμίσει από αλλόθρησκους, από τζαμιά και Ιμάμηδες και οι Ορθόδοξες εκκλησίες δεν θα έχουν ούτε … καντηλανάφτη.

Η Ελλάδα έγινε έρημη χώρα από τις πυρκαγιές και την απαξίωση της υπαίθρου.

Μόνο την φετινή χρονιά είναι λιγότερα κατά 44.000 τα «πρωτάκια» στην Δημοτική Εκπαίδευση, ενώ στην Ήπειρο έκλεισαν 38 σχολεία, γιατί δεν υπάρχουν παιδιά.

Η κυβέρνηση των … αρίστων, του ΚυριαΚούλη Μητσοτάκη, δεν νοιάζεται για τον Λαό, και τα προβλήματα του. Ενδιαφέρεται μόνο για την επανεκλογή και τον πλουτισμό των Ολίγων.

Αδιαφορεί για την φτώχεια και την μιζέρια, δεδομένου ότι, πολλοί απ΄όσους κυβερνούν, δεν δούλεψαν ποτέ και δεν γνωρίζουν από δυστυχία.

Προχθές όμως, ο Πρωθυπουργός πήγε στην Τήνο για να γευματίσει με τον Αυστραλοαμερικανό μεγιστάνα των Μ.Μ.Ε, Ρούπερτ Μερντοχ, αλλά δεν πήγε ούτε μία στιγμή στους «καμένους» ανα την χώρα και κυρίως σε Αττική, Ζάκυνθο, Χίο και Άρτα. Χθες γευμάτισε με τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, συνεχίζοντας σταθερά τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Μπορεί να ναι πολυδιασπασμένη και ασυντόνιστη η Αντιπολίτευση αλλά η οργή της κοινωνίας θα καταδικάσει και θα εξαφανίσει το «καθεστώς» της Οικογενεικρατίας των Μητσοτάκηδων, που θέλουν να …ξανασώσουν την χώρα.

Πόσο δίκαιο είχε ο Γιώργος Σουρής που έγραφε «Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν μονίμως ως επάγγελμα την σωτηρία της Πατρίδας. Γι΄αυτό και αποφεύγουν επιμελώς να την σώσουν, γιατί μετά την σωτηρία δεν θα έχουν επάγγελμα».

Για να κερδίσουν το χαμένο πολιτικό έδαφος, οι κυβερνώντες, το πρώτο επτάμηνο του 2025, έδωσαν 108 εκατομμύριο ευρώ σε προκηρύξεις, σε διαφήμιση, σε επικοινωνία και σε μάρκετινγκ και δεν έδωσαν τίποτε στην σκληρά δοκιμαζόμενη κοινωνία.

Στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης παίζουν την τελευταία τους ζαριά, εφαρμόζοντας το δόγμα του «Τσοβόλα δώστα όλα», για τα υφαρπάσουν την ψήφο των πολιτών. Και «όλα» θα το δώσουν και τις εκλογές θα τις χάσουν… πανηγυρικά. Έτσι θα λάμψει η Αλήθεια.

Έναν Λαό, όμως δεν μπορείς να τον κοροϊδεύεις για πάντα… και οι Έλληνες δεν είναι «οι χρήσιμοι ηλίθιοι» για τον Μητσοτάκη, ο οποίος δεν γνωρίζει το «όταν οι Λαοί ξυπνούν οι τύραννοι πεθαίνουν».

Pressroom
Author: Pressroom


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το trikalanews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε επίσης

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Με Τόμμυ Ευθυμίου στο στίβο και τη νέα σεζόν ο ΓΣ Μουζακίου & Περιχώρων «Γ. ΠΑΣΙΑΛΗΣ»
Αθλητικα Καρδίτσα

Με Τόμμυ Ευθυμίου στο στίβο και τη νέα σεζόν ο ΓΣ Μουζακίου & Περιχώρων «Γ. ΠΑΣΙΑΛΗΣ»

Ο ΓΣ Μουζακίου & Περιχώρων «Γ. ΠΑΣΙΑΛΗΣ» συνεχίζει με τον Τόμμυ Ευθυμίου και τη νέα χρονιά, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή του παρουσία στον στίβο.

Read More


Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Στ. Γιαννούλης σε ηλικία 75 ετών
Κοινωνικά

Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Στ. Γιαννούλης σε ηλικία 75 ετών

Σε ηλικία 75 ετών έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Στ. Γιαννούλης. Η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη 26 Αυγούστου 2025 στα Τρίκαλα.

Read More


Ξεκάθαρη δέσμευση Κομισιόν για το ελληνικό βαμβάκι
Κοσμος Ελλάδα

Ξεκάθαρη δέσμευση Κομισιόν για το ελληνικό βαμβάκι

Μετά από ερώτηση του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύτηκε ξεκάθαρα για τη στήριξη του ελληνικού βαμβακιού και των φυσικών ινών.

Read More


Μια ανάσα από τον ΠΑΟΚ ο Σαλιγκαράς της Δήμητρας Απόλλων
Αθλητικα

Μια ανάσα από τον ΠΑΟΚ ο Σαλιγκαράς της Δήμητρας Απόλλων

Ο 14χρονος Κωνσταντίνος Σαλιγκαράς της Δήμητρας Απόλλων βρίσκεται κοντά στον ΠΑΟΚ, καθώς το ταλέντο του έχει τραβήξει το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων.

Read More


Παλαιομονάστηρο: Ο Νίκος Σπανός ενισχύει την άμυνα στην Α’ Ερασιτεχνική
Αθλητικα

Παλαιομονάστηρο: Ο Νίκος Σπανός ενισχύει την άμυνα στην Α’ Ερασιτεχνική

Το Παλαιομονάστηρο ανακοίνωσε τον 25χρονο αμυντικό Νίκο Σπανό και ξεκινά προετοιμασία για το δύσκολο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής υπό τον Γιώργο Παπαδόπουλο.

Read More


Αλκίνοος Ιωαννίδης: Εντυπωσίασε στη Λίμνη Σμοκόβου στο Φεστιβάλ Λιμνών και Ποταμών
Λάρισα Διαβάστε επίσης

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Εντυπωσίασε στη Λίμνη Σμοκόβου στο Φεστιβάλ Λιμνών και Ποταμών

Με εντυπωσιακή συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη και της μπάντας του στη Λίμνη Σμοκόβου ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Λιμνών και Ποταμών, με χιλιάδες θεατές να γεμίζουν το Θέατρο Κτιμένης.

Read More


Πρίνος: Ξεκίνησε με φιλοδοξία η προετοιμασία για την Α’ Ερασιτεχνική
Αθλητικα

Πρίνος: Ξεκίνησε με φιλοδοξία η προετοιμασία για την Α’ Ερασιτεχνική

Με φιλοδοξία και προγραμματισμό ξεκίνησε η προετοιμασία του Πρίνους για την Α’ Ερασιτεχνική, με τον Γιάννη Κέφο στον πάγκο και τη διοίκηση στο πλευρό της ομάδας.

Read More


Παπαστεργίου στη Στοκχόλμη ως κυβερνητικός εκπρόσωπος – μαζί και το “τσαντίρι” της επικοινωνίας
Κους Κους Πρωτοσέλιδα

Παπαστεργίου στη Στοκχόλμη ως κυβερνητικός εκπρόσωπος – μαζί και το “τσαντίρι” της επικοινωνίας

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στη Στοκχόλμη για την Πατριαρχική επίσκεψη, όμως οι φωτογραφίες ανέδειξαν περισσότερο την προσωπική του προβολή και την παρουσία τοπικών μέσων στην αποστολή.

Read More


Ηγέτες «νάνοι» και οι Έλληνες «χρήσιμοι ηλίθιοι»
Άρθρα – Απόψεις Διαβάστε επίσης

Ηγέτες «νάνοι» και οι Έλληνες «χρήσιμοι ηλίθιοι»

Ο Δρ. Κώστας Πατέρας σχολιάζει την αδυναμία των ευρωπαίων ηγετών, την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο Ρωσίας–Ουκρανίας και τις συνέπειες για τη χώρα.

Read More


Η Ελλάδα «βουλιάζει» δημογραφικά και οι πολιτικοί «..δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα…»
Άρθρα – Απόψεις Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα «βουλιάζει» δημογραφικά και οι πολιτικοί «..δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα…»

Σε 15 χρόνια οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού μειώθηκαν κατά 40%. Το δημογραφικό πρόβλημα απειλεί την κοινωνία, την οικονομία και την εθνική ασφάλεια.

Read More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.