Πέφτει σήμερα η αυλαία της 2ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Elite-League με το θεσσαλικό ντέρμπι της Νέας Ιωνίας, ανάμεσα στη Νίκη Βόλου και τον Α.Ο.Τ. Basket.
Μετά την εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας, η τρικαλινή ομάδα καλείται να παίξει μόνο για το τρίποντο, προκειμένου να ξεκινήσει την αντεπίθεσή της. Παίκτες και προπονητικό τιμ γνωρίζουν ότι μια επιτυχία θα δώσει ηρεμία για τη συνέχεια, ενώ μια νέα ήττα θα φέρει νέες αναταράξεις.
Ο αγώνας θα μεταδοθεί στις 6.30 μ.μ. από την ΕΡΤ 2 Sports. Ο Ειρηναίος Μπαλός μίλησε στην εκπομπή «Πριν τα τζάμπολ» του EOK WebRadio, αναφέροντας:
«Δεν ξεκινήσαμε καλά, δεν κάναμε προπονήσεις γιατί είχαμε covid-19. Η Νίκη Βόλου παίζει σκληρά και έχει δείξει καλά δείγματα. Δουλέψαμε σωστά και πάμε για την πρώτη μας νίκη. Δεν είμαστε ακόμη στο 100%, αλλά την ώρα του αγώνα θα παρουσιαστούμε όπως πρέπει. Η συγκέντρωση και η σκληράδα στην άμυνα θα κρίνουν το παιχνίδι. Είναι θεσσαλικό ντέρμπι και έχει τις ιδιαιτερότητές του. Πιστεύω το γήπεδο θα είναι γεμάτο».
Ο παίκτης του Α.Ο.Τ. Basket στάθηκε και στον κόσμο των ντέρμπι της Θεσσαλίας: «Σε Βόλο, Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα ζουν έντονα αυτά τα παιχνίδια. Όποιος κερδίζει, θα… πειράξει τον αντίπαλο».
Για τη φιλοσοφία της ομάδας είπε: «Θέλουμε να είμαστε ενεργητικοί στην άμυνα, να βοηθάμε ο ένας τον άλλον και να παίρνουμε ρυθμό από εκεί. Στην επίθεση έχουμε ελευθερίες, αλλά θέλουμε να επιβάλλουμε το τέμπο μας».
Ο ίδιος χαρακτήρισε εύκολη την απόφαση να επιστρέψει στα Τρίκαλα: «Ήταν καλές οι συνθήκες, μου άρεσαν αυτά που άκουσα και υπάρχει σωστή οργάνωση».
Για τον ρόλο του σημείωσε: «Η ομάδα είναι νεανική. Στηριζόμαστε στη δουλειά και την ένταση. Οι πιο έμπειροι βγαίνουμε μπροστά στα δύσκολα».
Τέλος, για την Elite-League είπε: «Θα είναι πρωτάθλημα χωρίς ξεκάθαρα φαβορί. Σε κάθε αγωνιστική θα υπάρχουν εκπλήξεις. Η τελευταία ομάδα μπορεί να κερδίσει την πρώτη. Έχουν έρθει εξαιρετικοί ξένοι σε κάθε ομάδα».