Τα νέα της πόληςΠρωτοσέλιδα

Η ευλογιά φέρνει τον Υπουργό στα Τρίκαλα

13 Nov 2025
Ο Κώστας Τσιάρας σε δηλώσεις για αποφυγή lockdown και στήριξη κτηνοτρόφων

Η κρίση της ευλογιάς στα αιγοπρόβατα φέρνει στα Τρίκαλα τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, μαζί με κορυφαίους ειδικούς, για μια συζήτηση που αφορά όλη τη Θεσσαλία.

Η ευλογιά στα αιγοπρόβατα δεν είναι πια μια συζήτηση «μεταξύ ειδικών». Η εξάπλωση της νόσου, οι επιπτώσεις στους παραγωγούς και η ανησυχία στον κτηνοτροφικό κόσμο φέρνουν στα Τρίκαλα τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου στις 11:00, στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Η εκδήλωση της Τρικαλινής Λέσχης Προβληματισμού στοχεύει να βάλει σε μια σειρά το ερώτημα που πλανάται εδώ και μήνες: τι κάνουμε από εδώ και πέρα; Όχι θεωρητικά, αλλά πρακτικά. Με προτάσεις, σχέδιο και ξεκάθαρες τοποθετήσεις.

Στο πάνελ συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ο καθηγητής Υγιεινής των Ζώων του ΕΚΠΑ Γεώργιος Χριστοδουλόπουλος, ο Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας Μιχάλης Σαράντης και η κτηνοτρόφος – οικονομολόγος Ιωάννα Καρρά, μεταφέροντας την επιστημονική, θεσμική και παραγωγική πλευρά της κρίσης.

Τον συντονισμό θα έχει η δημοσιογράφος Ευαγγελία Σωτηρίου, μέλος της Λέσχης, σε μια συζήτηση που αναμένεται να φωτίσει τόσο την εικόνα της νόσου όσο και τις επόμενες κινήσεις σε επίπεδο Περιφέρειας και Υπουργείου.

Το Δ.Σ. της Τρικαλινής Λέσχης Προβληματισμού καλεί τους πολίτες και τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, η οποία έρχεται σε μια στιγμή που ο κτηνοτροφικός κόσμος αναζητά απαντήσεις και καθοδήγηση.

Η ευλογιά φέρνει τον Υπουργό στα Τρίκαλα
Trikalanews
Author: Trikalanews



Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.