Μια σημαντική ενίσχυση στην ασφάλεια των επισκεπτών του Μύλου των Ξωτικών έγινε την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2025, λίγες ώρες πριν από την επίσημη έναρξη της χριστουγεννιάτικης γιορτής. Ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων «Ο Ασκληπιός» παρέδωσε στην οργανωτική επιτροπή έναν φορητό απινιδωτή, ενισχύοντας το επίπεδο ετοιμότητας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Μαρία Αθανασίου – Γιαγιάκου, συναντήθηκε με την πρόεδρο της e-trikala ΑΕ, Έφη Λεβέντη, για την παράδοση της συσκευής. Ο νέος απινιδωτής έρχεται να συμπληρώσει το ήδη υπάρχον σύστημα παροχής πρώτων βοηθειών του Μύλου και να ενισχύσει την πρωτοβουλία ενημέρωσης του νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο παρακολούθησε πρόσφατα σεμινάριο ΚΑΡΠΑ από το ΕΚΑΒ.
Στον Μύλο Ματσόπουλου υπάρχουν πλέον δύο απινιδωτές: ένας σε σταθερό σημείο και ένας φορητός, αυτός που παραχωρήθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο. Η κ. Αθανασίου υπογράμμισε ότι η κίνηση αυτή στοχεύει στην ενίσχυση της ασφάλειας και της προστασίας της δημόσιας υγείας στα Τρίκαλα, με στόχο την κάλυψη πιθανών έκτακτων αναγκών σε πολιτιστικούς χώρους και εκδηλώσεις.
Η κ. Λεβέντη ευχαρίστησε θερμά τον Ιατρικό Σύλλογο, επισημαίνοντας τη σημασία της προσφοράς για τους πολίτες και για την ασφαλή λειτουργία της μεγάλης χριστουγεννιάτικης διοργάνωσης.


