Η Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2025 εξελίχθηκε σε πραγματική γιορτή αθλητισμού στη Ράξα, όπου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο επετειακός 20ός Ημιμαραθώνιος Ράξας – Τρικάλων. Με ιδανικές καιρικές συνθήκες και έντονο παλμό, η φετινή διοργάνωση σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών στις μικρές ηλικίες, αναδεικνύοντας το διαρκές ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για τον μαζικό αθλητισμό και την προαγωγή της υγείας.
Τον αγώνα συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Τρικκαίων και η Δημοτική Κοινότητα Ράξας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π.Ε. Τρικάλων και με την υποστήριξη της e-trikala ΑΕ. Συνολικά, πάνω από 300 δρομείς έλαβαν μέρος στα δύο μεγάλα αγωνίσματα των 21 χλμ. και των 10 χλμ., ενώ εκατοντάδες παιδιά συμμετείχαν στις διαδρομές των 100, 400, 600 και 1.000 μέτρων.
Την εκκίνηση στους δρόμους των 21 και 10 χιλιομέτρων έδωσε η Αντιδήμαρχος Α’ Τομέα του Δήμου Τρικκαίων Ζωή Παπαναστασίου, ενώ το «παρών» έδωσαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Παιδείας–Πολιτισμού–Αθλητισμού Μιχάλης Λάππας, η Πρόεδρος της e-trikala ΑΕ Έφη Λεβέντη και οι δημοτικοί σύμβουλοι Βίβιαν Τέγου, Άκης Αναστασίου, Χρήστος Ζαραμπούκας και Λευτέρης Τζερεμές.
Μικροί και μεγάλοι αθλητές, αλλά και πλήθος κόσμου, δημιούργησαν μια ζεστή και δυναμική ατμόσφαιρα, σηματοδοτώντας με τον καλύτερο τρόπο τη συμπλήρωση 20 χρόνων ιστορίας του Ημιμαραθωνίου Ράξας.
ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ-ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ
21 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
1. Αθανάσιος Μπύρος (ΤΡΙΚΑΛΑ) 1.15.29
2. Κώστας Σκοτίδης (ΣΔΥ Βόλου) 1.17.58
3. Αριστείδης Γκιζλής (ΣΔ Τρικάλων) 1.20.29
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1.Σοφία Λούλου (Ανεξάρτητη) 1.47.00
2.Ιωάννα Παπαδημητρίου (ΤΡΙΚΑΛΑ) 1.48.58
3.Δήμητρα Ζαχαράκη (ΣΔ Τρικάλων) 1.49.03
10.000 χιλιόμετρα
ΑΝΔΡΕΣ
1.Αλκιβιάδης Ψύχος (ΓΣ Τρικάλων) 32.31
2.Δημήτρης Αγγελακόπουλος (Έσπερος Λαμίας) 35.45
3.Θωμάς Γιουβρής (ΓΣ Τρικάλων) 35.53
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1.Άντρια Μιχαήλ (ΓΣ Τρικάλων) 42.25
2.Μαρία Τσαρκάτσογλου (Σπύρος Λούης) 46.08
3.Μάρθα Βαμβάκη (Γαλάτσι Runners) 49.06



