Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κιγκάλι και Ρουάντας κ. Ιωακείμ βρέθηκε στα πάτρια εδάφη και λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 21 Δεκεμβρίου στον ιστορικό Ναό της Παναγίας Επισκέψεως.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας αντιπροσωπεία του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων είχε μια θερμή συνάντηση μαζί του.
Ο Πρόεδρος Αθανάσιος Δημητρίου μαζί με τον Αντιπρόεδρο Παύλο Κολώνα και τον Ταμία Ευθύμιο Σπύρου του προσέφεραν ένα αρχιερατικό εγκόλπιο.
Το δώρο φέρει την εικόνα του προστάτη των Ιεροψαλτών Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού ως σύμβολο προστασίας και καθοδήγησης στη διακονία του στην Αφρική.
Παρόν ήταν και το επίτιμο μέλος και πνευματικός του Σωματείου Αρχιμανδρίτης Ευάγγελος Κατσάρας.
Πέρα από τον συμβολισμό υπήρξε και έμπρακτη συμπαράσταση καθώς το Σωματείο ενίσχυσε οικονομικά την ιεραποστολική προσπάθεια.
Σημαντική ήταν και η συνδρομή της κ. Ιωάννας Μπάκα που συνέβαλε με τον δικό της τρόπο στην ενίσχυση του έργου του Επισκόπου.



