Η χριστουγεννιάτικη πρωτεύουσα σήμερα δεν θυμίζει χειμώνα. Με τον ήλιο να κυριαρχεί, τα Τρίκαλα ζουν μια γιορτή κάτω από έναν καταγάλανο ουρανό, με την κίνηση να κυλά χαλαρά στους πεζόδρομους και τις πλατείες.
Ντόπιοι και επισκέπτες εκμεταλλεύονται τον ανοιξιάτικο καιρό, γεμίζοντας τα καφέ της πόλης και απολαμβάνοντας τη βόλτα τους δίπλα στο ποτάμι και τα σιντριβάνια. Είναι μια εικόνα ηρεμίας, μακριά από την ένταση της καθημερινότητας.
Μέσα σε αυτό το φως, το μήνυμα της ημέρας παραμένει ξεκάθαρο. Η χριστουγεννιάτικη πρωτεύουσα εύχεται σε όλο τον κόσμο η Γέννηση του Χριστού να φέρει την πραγματική κάθαρση. Ας εξαφανιστούν επιτέλους από ανάμεσά μας όλοι αυτοί που κάνουν «μεγάλο σταυρό» μόνο για το θεαθήναι, κρύβοντας την υποκρισία τους πίσω από μια κενή κίνηση.
Χρόνια πολλά από τα ηλιόλουστα Τρίκαλα, με υγεία και κυρίως με αλήθεια.



