Σκληρή επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση με φόντο τη λειτουργικότητα του συστήματος TETRA και τις συμβάσεις από απόρρητα κονδύλια.
Τα ερωτήματα για το σύστημα TETRA
Με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επαναφέρει το ζήτημα της μη λειτουργικότητας των ασυρμάτων της Αστυνομίας, εγείροντας ερωτήματα για τη σκοπιμότητα της επέκτασης του συστήματος TETRA το 2021. Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ από το 2019 υπήρχε εισήγηση για επιστροφή στο αναλογικό σύστημα λόγω προβλημάτων, η κυβέρνηση προχώρησε σε προμήθεια ύψους 9,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Αιχμές για απευθείας αναθέσεις
Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει στο στόχαστρο τη μέθοδο των απευθείας αναθέσεων μέσω απόρρητων κονδυλίων, συνδέοντας την ανάδοχο εταιρεία με πρόσωπα που έχουν απασχολήσει τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση των υποκλοπών.
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζονται τα εξής:
- Η αμφισβήτηση της αποτελεσματικότητας του συστήματος στην καθημερινή αστυνόμευση.
- Η κριτική για τη διαχείριση των κονδυλίων που αφορούν την εθνική ασφάλεια.
- Η απαίτηση για απαντήσεις από το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με τον έλεγχο των εταιρειών που αναλαμβάνουν τέτοια έργα.


